Jak je to s ponecháním ryb v mimopstruhovém revíru?

Kolik a jaké ryby si mohu ponechat v m.p.rev.? Když chytnu 2 ušlechtilé-kapr, mohu ještě 3 lososovité?jak je to chytnu li místo kapra např lína?P.S. začínám...
Autor diskuse: mikiw - , 26.3.2006 všeobecné - RŘ, MO, svazy

burda - Profil | Ne 26.3.2006 7:52:27

§ 16 vyhlášky č. 197/2004 Sb.
(5) V mimopstruhovém rybářském revíru si může osoba provádějící lov přisvojit v jednom dnu, i když loví na více rybářských revírech, nejvýše 7 kg všech druhů ryb. V tomto úlovku smí být nejvýše dva kusy kapra, štiky, candáta, bolena, sumce nebo jejich kombinace. Byla-li si osobou provádějící lov přisvojena ryba, kterou celková hmotnost úlovku přesáhla 7 kg, končí jejím přisvojením denní lov.

(6) Vyskytují-li se v mimopstruhovém rybářském revíru také ryby lososovité a lipan, může si osoba provádějící lov vedle úlovku uvedeného v odstavci 5 přisvojit jen 3 ks ryb lososovitých a lipana nebo jejich kombinaci, pokud celková hmotnost denního úlovku nepřesáhne 7 kg. Síh maréna a síh peleď se nepovažují v úlovcích za ryby lososovité.

Na první část tvojí otázky tedy zní odpověď ano.

Lín nepatří mezi tyto druhy - kapra, štiky, candáta, bolena, sumce a tedy si jich můžeš ponechat libovolný počet, ale pouze do 7.kg.