problémy s chrbticou?

mam len 26 a vskutku zavazne problemy spojene s bolesťami v oblasti krížov.... preto prosim o pomoc pri výbere kreslo-lehatka.... napr. delta lux, sona solution alu, alebo Fk2(www.peter-bizik.sk) a podobne. Diky
Autor diskuse: grafi - Profil , 26.3.2006 všeobecné - ostatní

Míra Rybář - Profil | Ne 26.3.2006 21:11:15

grafi:ve většině případů ti tady každý radí cvičit, což je úplně nejlepší, co pro sebe můžeš udělat a pokud ti nepomůže ani cvičení, měl by jsi navštívit ortopeda, přípedně neurologa a domluvit se s nimi i na nějaké té sedačce, nebo lehátku.Vždyť určitě ti vyhovuje tvar tvé postele.Je mi jasné, že tu na ryby sebou tahat nebudeš, ale dalo by se vyrobit nějaké lehátko jí podobné tak, aby ti vyhovovalo.V každém případě se ale poraď s lékaři !

mirmen - Profil | Ne 26.3.2006 19:02:48

grafi: doporučil bych Ti na prvním místě profíka na rehabilitaci a na soustavu cvičení, která zpevňují svalstvo okolo páteře.
Tou otázkou řešíš minimalizaci důsledků, nikoliv snahu o minimalizaci příčin ( nejsem na rehábko odborník vyjma vlastních úrazů, ale něco malinko o tom vím, totiž - s takovýmhle problémem vskutku co nejrychleji za profíkem)

iman | Ne 26.3.2006 17:28:31

Predne Ti preju at si brzy v kupe,Ja sem skoncil na operacnim stole / pro zmenu krcni pater /,verim,ze cviceni pomaha.Bohuzel sem zjistil,ze nazory se ruzni,moje neurolozka mi lazne a rehabilitaci moc nedoporucuje/pry ve snaze pomoci ti rehabilitacni jeste ublizi /,ale jini mi doporucuji knihu Mc Kenzieho ,kde je cviceni i po stabilizaci patere.Mam ted dost bolesti pazi,hodne mi pomaha obycejna chuze.Kdo travite hodne casu u compu tak venujte cas ergonomii , oplati se to.

Honza T. - Profil | Ne 26.3.2006 16:28:40

grafi:Nekoukáš na TV...Já bych bejt tebou šel do Kosmodisku...:)))...Jestli si byl na BVV,tak tam by sis měl lehátko vybrat...

Japčák - Profil | Ne 26.3.2006 15:05:41

brach - při vláčce jakmile se ozvou záda skočím do auta pro karimatku a v pohodě se natáhnu. Rybky na mě většinou počkají :-)
PS. Pokud tam nějaké jsou :-)

brach - Profil | Ne 26.3.2006 14:40:33

Pokaždé, když jsem u doktora s bolestmi páteře, mi říká:"Člověče, kdybyste neměl tak dobré zádové svaly, už byste byl na vozíku."
Pravda je, že v poslední době jsem línější a línější - něco s tím budu muset dělat.
Člověk s problémy zad se pozná podle způsobu sezení. Pokud na židli nebo v křeslě "leží", je jasné, že má páteř v nepořádku a ulehčuje si. Proto nemám delta lux, sona solution, anebo Fk2, ale naprosto obyčejné zahradní lehátko -pravdou je, že při záběru mám problém vyletět k prutu, jenže já chytám tak, aby těch záběrů nebylo tolik:-)))

pz - Profil | Ne 26.3.2006 12:46:05

10 let sem jako kluk sedel na obycelne stolicce u vody + nevhodne obleceni na motorce a kole = ve dvaceti zborcene meziplotenkove bederni chrupavky tlacici do svalovych uponu (lumbago, typ b)
navic sem po puberte hodne nabral na vaze a uz to bylo neudrzitelne....
na vs sem zacal pravidelne cvicit a ted sem celkem v pohode, i kdyz pri delsim sezeni porad boliiiiiiiiiiiiiiiii

doporucuju cvicit, cvicit, cvicit - zjisti si u doktora, zda v sk ti neproplati nejakou rehabilitaci ze dravotniho pojisteni a nech si tam vysvetlit, jake cviky a jak zvicit - zamerne rikam jak, protoze spatne provedene cviky to este zhorsi....

jinak nesed porad, obcas se i prondi - hlavni je drzet zada ve spravne poloze, nedeformovat prirozene zakriveni a tak pretezovat nekterou cast zad, pak nebude vyber spravneho kresilka tak kriticke, byt vetsina z nich nema nic spolecneho s vhodnym sezenim (z duvodu skladani)...

grafi - Profil | Ne 26.3.2006 12:12:01

to Boris: grafi@post.sk, inak cvičievam, hlavne teraz po dlhých zimných večeroch, ale napis, mozno budes mat nieco co este nepoznam...

grafi - Profil | Ne 26.3.2006 12:10:36

jo, vsetko čo píšete som už skúšal, nachladnuté som ich mal naposledy tak 10 rokov dozadu, a to som ešte len zacinal s rybarčinou, odvtedy sa obliekam aj cez leto.... doktor mi však naordinoval krivú chrbticu, a tak trochu potichu začínam tušiť že to mame geneticky dané (aj tatko ma problemy)... čiže teraz napriklad boleli "len" tri dni a dost....je po bolesti... naposledy ma však boleli cca. dva tyzdne v kuse....... a preto sa nechcem ošáliť a kupit nejaky šmejd na ktorom nebudem moct sediet, a nakoniec budem musiet aj tak kupit nieco drahsie...Chcem to hlavne na nočný spánok pri paliciach....ale i na pohodlné sedenie počas dňa....

smradzjzd - Profil | Ne 26.3.2006 11:48:19

Mám taky problémy se zády. Nejhorší je sezení, a to na čemkoliv, i v hospodě. Jednoznačně nejlepší je speciální cvičení, ale pomáhá i obyčejná chůze. Při chytání ryb preferuji vláčení u kterého je pohyb, a dalo by se říct, že mě to nejenom nečiní potíže, ale spíš celkově pomáhá. Samozřejmostí je neprochladnout.

Lezec1 - Profil | Ne 26.3.2006 11:33:59

Ahoj me je 17 a nosim korzet 7mesiců chlapi neco ze sebou delejte je to jen o cviceni kazdy den uz po par tydnech jsou zmneny citelne taky masaze pak lazne..je to důlezite spravne drzet postavu chodit rovne ..hodne upspechu s pateriii

Boris - Profil | Ne 26.3.2006 11:20:11

Mozes mi napisat svoju adresu: poslem ti subor cvikov, ktore ti pravdepodobne pomozu /ak ich budes cvicit denne/. Kresielko je dobra vec, ale tvoje problemy neporiesi. Zacni skoro rehabilitovat, lebo sa operacii naozaj nevyhnes a to uz je kruty zasah v tvojom veku, o dlhej PN ani nehovorim. Takisto je vhodne sa poradit s odbornikom /neurologom/.

Petr.J | Ne 26.3.2006 10:03:16

Podobnými problémy jsem si také prošel, už jsem rok a půl po operaci plotének, mám po problémech. Měl jsem problémy se sezením, na rybách jsem musel stát, když sedět tak to chtělo křesílko, s opěrkama pro ruce a výsuvné nohy jsem si musel upravit, aby křesílko mohlo být vyšší, abych seděl rovně, za záda v oblasti kříže jsem si dával polštářek. No já také nejsem nějaký stařec i když trochu starší než ty. Chce to cvičit rehabilitovat. Najdi si nějakého dobrého fyzioterapeuta, cvičení dokáže zázraky. Jo a hlavně neprochladnout, nos bederní pás, prodává se také takový korzet, ten také není špatný. Přeji ti uspěšné uzdravení, vím co to je když bolí záda.