Jaká velikost háčku je podle Vás ideální při používání boilí?


Ahoj. Mám dotaz. Většina z Vás doporučuje háček velikosti 4 na boilí, ale to není tak jednoduché. Byl jsem v prodejně a co firma tak jiná velikost. Tak se chci zeptat jinak. Jaký by měl být háček v poměru k velikosti boilí, myslím tím, že by měl mít vzdálenost od ramínka ke špičce háčku jako polovina velikosti boilí nebo větší aby se zasekl(2cm boilí-háček1cm v obloučku?) nevadí mírně zahnutý hrot háčku dovnitř jeho zachycení.Napište jak by měl vypadat ideální háček pro použití při únikové udici. Nemyslím tím nějakou konkrétní značku, ale obecné charakteristiky ideálního háčku, podle Vašich zkušeností z praxe. Při feedru používám převážně háčky od Maruta na kapry velikost 4,6,8 (podle nich mám vžité velikosti háčků i když jiná firma to může mít jinak, ale já na ně chytám už několik let) Tak mi prosím připodobněte ideální velikosti k nim at mám nějakou představu. Dík za odpovědi.
Autor diskuse: marek2 - Profil , 17.3.2006 kaprařina - náčiní, doplňky

Petr.J | So 18.3.2006 15:06:55

Já používám háček, jehož velikost obloučku je asi o 1/4 menší než průměr kuličky a vzdálenost kuličky od háčku je asi 1/4 jejího průměru. Beru to od oka nic neměřím.

Fishky - Profil | Pá 17.3.2006 20:28:35

marek2: vesmes by se dalo rict, ze velikost hacku zalezi na velikosti nastrahy, tedy hacek by mel byt primereny k nastraze. Pouzivam hacky od c. 8 do 1 /me nejvetsi/, firmy maji v cislovani drobne, ale i vetsi odchylky, tedy rict ze 4ka je idealni vsude nelze, lisi se to i typem. Doporucuji "prelouskat" nejaky info o vzdalenosti boilie a vubec nejlepší je to zkouknout na obrázcích... udeláš si úsudek a pak už jen testuješ v praxi, co Tobě bude vyhovovat, "šlapat" a čemu budeš věřit.

Pyzda | Pá 17.3.2006 19:05:52

Malé tajemství, které vám málokdo sdělí. Při použití bojle tak asi 6cm s inhibitorem X3, si cílová ryba, tak nad 5kg sama ucpe držku a posléze zalepí žábry. Stačí proto nad krmným místem projíždět člunem a sbírat leklou cílovou rybu.

Portos | Pá 17.3.2006 13:11:50

Jsem vyhrabal z té mojí veteše balíky s háčkama. Jen tak pro porovnání velikostí...

Sla - Profil | Pá 17.3.2006 11:34:55

Tak ja ti zkusim odpovedt ale trochu jinak nez chces:) Urcite to neni jednoduche s tou velikosti ale je to o tom cemu veris. Nekdo pouziva např. hačky č. 6 i k pomerne velkym koulim. Ja osobne mam rad vetsi hacky. Pouzivam hacky Ashima a napr. ke kouli 18 davam 4, a treba ke kouli kolem dvace uz 2. Vseobecne plati ze cim vetsi boilie tak vetsi hacek nebo delsi vlas od hacku. a co se tyce typu hacku taky zalezi na tom cemu veris:))
Tak asi tak-snad jsem ti trochu pomohl.