rybářská burza v Praze

Co říkáte na rybářskou burzu v Praze?
Autor diskuse: Rex - Profil , 9.3.2006 všeobecné - ostatní

Petrson - Profil | Čt 9.3.2006 2:15:32

Uvědomil jsem si, že burza není pro tuto akci s oficiálním názvem Rybářské trhy přesný výraz. Nejde totiž o rybářský "bleší trh" v klasickém slova smyslu. Na akci prodávali především oficiální prodejci nepoužité zboží, které se jim nahromadilo na krámech. Tomu většinou odpovídal výběr a ceny - dalo se volit z širokého sortimentu všech druhů prutů, navijáků, podběráků a nejrůznějších drobností, mnohdy za méně než poloviční ceny v obchodech. Samotní rybáři nebo malovýrobci nabízeli také, bylo jich však méně.
Zjistil jsem, že je lepší nejprve celou nabídku "zmonitorovat", než se pustíte do zbrklého nákupu. Vyhlédnul jsem si třeba již použitý naviják, ale udělal jsem dobře, že jsem ho hned nekoupil, protože u dalších stánků jsem pak objevil levnější a kvalitnější navijáky nové, se zárukou. Asi nejodvážnější byla nabídka navijáku MK 100 za 400, - CZK, přičemž nové Balzery obdobné velikosti, se 6 ložisky se daly pořídit za méně. Lahůdkou byly kvalitní feederové košíky z pletiva za 12, - Kč., lehká olověná krmítka po 4, -; sada karabinek za 8, -; pestrý výběr zahraničních prutů na mořský rybolov nebo sumce v cenách kolem tisíce. Lákavě vypadaly podomácky vyráběné, avšak kvalitní splávky v jednotné ceně 10, - Kč. za kus, vč. objemných kačen na dravce. Dále vidličky, přístřešky, rybářské holiny, vlasce a šňůry, spousty nástrah a směsí, bižuterie pro vláčkaře, mušky, stojany na feedery, škála vábniček, starší časopisy, stánek s kořením... Co jen duši rybářovu napadne.
Akci příjemně zpestřovala také retro - výstava prutů a roláků s četnými zářezy od našich dědů a příjemná byla rovněž možnost se občerstvit přímo v budově.
Nakoupil jsem, co jsem potřeboval a pro ty, kteří akci propásli a teď je to třeba mrzí - nebojte, Rybářské trhy opět proběhnou na podzim t. r.