Poradite nekdo s Vychodočeskou Bělou nebo Loučnou?

Zdravim secky. Chtel bych se zeptat jestli mate nekdo z vas zkusenosti s chytanim na pstruhove Bělé a nebo pstruhové Loučné v okoli Vysokeho Mita? Chystam se na tyto dve reky letos vypravit tak abych byl v obraze. No v obraze jsem.. navstivil jsem je bez prutu spis myslim jestli by nekdo neporadil treba vzory musek? Naka slibna mista? Ja jen abych uplne nepohorel 8). Pripadne kdyby mel nekdo chut na spolecnou vypravu na tyto reky. Pobliz obou by nemel bejt problem s ubytovanim zadara mam tam dobre zname. Pripadne kdyby chtel nekdo vyrazit na mou milovanou Upu nemel by bejt taky problem. Jak se rika ve dvou se to lepe tahne 8) resp. jednou za cas bych s nekym rad vyrazil at taky neco odkoukam 8).

Patton - Profil | Ne 19.3.2006 22:31:36

All-na Loucne jsem si zachytal vzdycky ( i minuly rok)...i pekne ryby, potocaku minimalne, ale sem tam nejakej duhon ( jedna 54-ka) lipany (velke-vsichni sli zpatky( jak to ctu tak jsem asi krmil kormorany).....tyhle svine je potreba strilet,cim vic tim lip!!!!!!!!

Pyzda | Pá 17.3.2006 14:40:25

Hoši, jsem úplný břídil, nejsem ani právník, ale když právník, který školí rybářskou stráž napíše, viz (dravci na pstruhovce, nyní asi na 7.stránce, v příspěvku Třédi) je skutečně mimo mísu se řídit pocity. Kdo z vás, např. začíná lovit na MP od 16 června? málo že? Na jednu stranu zde existují houfy "rybářů", kterí loví na samosek a sami to tak i nazývají, i když to je ve vyhlášce zakázáno, vy se podivujete, když by člověk mohl lovit na P revíru také jinak, progresívně, ale v souladu s předpisy. V téže rovině mě přijde krajně neetické masakrovat (nelososovité), ostatní druhy ryb jen proto, že to někdo "nakázal". Pstruh se ve většině P revírů bez masívního vysazování neudrží, je ho tam minimum, ale ostatní druhy ryb, sportovně souměřitelné s pstruhem, které se samy reprodukují, je nutno likvidovat.

FishGuarD - Profil | Pá 17.3.2006 12:06:07

Pyzda: jak pise Michal nechapu prilis tvuj posledni prispevek 8)..

Michal | Pá 17.3.2006 10:32:10

Pyzda: promiň, ale tvůj poslední příspěvek je fakt perla !

Pyzda | Pá 17.3.2006 8:41:02

FishGuarD : Pokud ti jde skutečně jen o "zachytání" není na překážku zkusil na pstruhovkách (ne jen na Loučné) lov dravců přívlačí na smotek červů. Neporušíš zákon ani vyhlášku, je to podivné, přiznávám, ale když můžou kormoráni, proč ne my.

FishGuarD - Profil | St 15.3.2006 11:39:07

Je velmi zajimave co tady pisete. Ja osobne mam z toho a ze situace na Loučné v hlave docela zmatek 8). Sam bych se o tomto stavu rad presvedcil ale z toho vseho co sem cet a slysel se mi uz ani nechce kupovat pstruhova povolenka. To by bylo letos poprve co bych zasel na pstruhovku ale mam obavy jestli to spis nebudou vyhozeny penize nebo abych nebyl zklamanej.

Honzys - Profil | Út 14.3.2006 18:45:56

To Pyzda - jestli se nepletu, tak nájezd kormošů na Labi jsi prošvihnul: rozdělení do dvou hejn, jedno jede proti vodě a buší křídly v celé šířce, druhé popojíždí a decimuje vyblázněnou rybu pod sebou. Když jsem to viděl, přál jsem si mít po ruce zastánce chráněného druhu. Teď jsou ty mrchy černé pryč. Na příští zimu si vyrobím pořádný prak a byť to bude boj s větrnými mlýny, pustím se do nich.
Jinak co se zarybnění týče, Toulovec ví o čem mluví, na čtyřce je to podobné, ale je o poznání těžší na chytání.

Pyzda | Út 14.3.2006 16:44:44

Toulovec, dík za odpověď, ty kormorány jsem tady asi "trochu" zlehčil. U nás v okolí Pardubic jich moc není. Sem tam je prý vidět při přeletu okolo Labe. "Sídlí" údajně na velkých komplexech rybníků, tedy asi na Bohdanečsku. Sehnat zarybňovací plán od své MO asi nebude velký problém, ale sehnat a sestavit plány a realitu od jiných MO jako problém vidím. Protože tyto informace nejsou tajné, mohly by být přístupné někde na netu, pokud víš kde, poraď, dík.

Jirka | Út 14.3.2006 15:59:34

To znamená, že na zahájení tam bude přímo božský klid! Paráda, už se těším.

Toulovec - Profil | Út 14.3.2006 7:21:11

Velmi rád ti maličko odpovím. Myslím že zarybňovací plány nejsou nic tajnýho, škoda že jsem na výročce nevzal vysazování, koukal bys. Loučná 5 je již několikátý rok "přerybňována" nad rámec daný zarybňovacím plánem, tedy zarybnění je vyšší, než je stanoveno plánem. Pokud hovoříš o kormoránovi, nejednalo se letos o několik "rozvědčíků", ale o masivní nájezdy, kde některé úseky budou pravděpodobně totálně odrybněny. Letos je očekávána ta nejhorší sezona za několi posledních let. Minulý týden ve středu jsem hovořil s hospodářem a sám se vyjadřoval velice ale velice skepticky, že nám to ta svině černá totálně vyžrala. Povolenku jsem kupoval až minulý týden a víš kolik je prodaných povolenek? 14!!! já bral celosvazovku a měl jsem číslo 1!!! Nikdo letos pstruhovou povolenku ani nekupuje, neb letošní rok to asi bude na Loučné 5 totální propadák.

Pyzda | Po 13.3.2006 23:32:15

FishGuarD: Na Loučné nové regulace nejsou. Kormoráni zatím také ne, možná pár "rozvědčíků". Proč se tedy bijeme o čistotu vod? Jasně vychází, že čím větší svinstvo ve vodě, tím větší úživnost. Možná současné klimatické podmínky. Podle mě ale nejzávažnějším problémem není zvýšený rybářský tlak, který je zde konstantní, ale nedostatečné zarybňování. To je následně patrné i na MP revírech, které byly "velkou vodou" dotovány salmoidy. Nechci se zde dotýkat pár nadšenců, ale z důvodu možnosti podnikání, je zarybňování svěřených revírů tím nejhorším "byznysem" a podle toho to také tak vypadá. Loučná je velmi odlišný revír, možná v lecčems srovnatelný s Ohří, ale v průměrném pstruhovém revíru nelze zvyšovat míry potočáků, stejně jako nelze na každé třešni sklízet čtrvrtkilové plody, i kdybychom je "hájily" až do podzimu. Velkým omylem mnohých, je, že si myslí, že hájení a zvýšení míry je všelék na všechny revíry. Velmi rád bych znal zarybňovací plány Loučné od Litomyšle po Pardubice.

FishGuarD - Profil | Po 13.3.2006 10:50:05

zvyseny rybarsky tlak.. zhorsene podminky pro vyter, resp. zivotnich podminek celkove(regulace atd..) cistota vody je celkove cim dal lepci(obecne), kormorani. Ja bych rekl ze kombinace vice ci mene tohodle vseho. Jinak vas nazor by me taky zajimal.

Pyzda | Ne 12.3.2006 18:09:52

miki, FishGuarD : tuto vodu velmi dobře znám a to od V.Mýta k Dašicím od r.1977. Miki, před cca 15 lety končilo období, kdy ještě na této řece a i na jiných obdobných byly nějaké ryby. Vy nevíte co je příčinou, že si zde už skoro neškrtnete? To se teda divím, protože jsem to zde mnohokrát popisoval a kormoráni ani důchodci to zatím nejsou. Zajímá mě váš názor. Děkuji.

FishGuarD - Profil | So 11.3.2006 17:39:33

Ja osobne tam nebejvam casto.. vlastne jenom pres leto ale nikdy sem tam zadnyho rybare nevidel. Mozna prave dusedek toho co pises..

miki - Profil | So 11.3.2006 16:05:49

FishGD: Máš pravdu, je to postesknutí. Loučná byla kdysi-15 let zpátky- krásná voda a já na ní jezdil velice rád vlakem, což byla svým způsobem romantika. Na posledy jsem tam byl cca před dvěma lety a když jsem viděl ten nájezd lidí a hlavně ty magory čekající na náklaďák s rybama a pak se vytahující v hospodě, kolik toho zase vybrali, tak jsem si řek, že si dám od téhle říčky zase na chvilku voraz a budu doufat, že se to zase vrátí alespoň trošku do starých kolejí.
Co se týká kormoránů, je to celorepublikový problém a na Loučné asi nejsou vyjimkou. Osobně jsem tam žádného neviděl, ale jak už jsem napsal, byl jsem tam naposledy před dvěma lety.

FishGuarD - Profil | St 8.3.2006 8:14:23

tak nevim.. vyzdycky se rekne masari. Duchodci neuvadim zamerne protoze nevim jakou by to s nima melo mit souvislost. Vypada to ze to je jen takovy postesknuti od tebe a na komentar k soucasnemu stavu na nasich vodach. Nicmene by me opravdu vazne zajimalo jak to stou Loucnou je. Uz mi to potvrdili dva lide ze se tam skutecne kormoran vyskytuje a svuj dopad to bezpochyby ma.

miki - Profil | Út 7.3.2006 18:07:55

spíš důchodci a masaři

FishGuarD - Profil | Po 6.3.2006 8:53:02

slysel sem taky ze Loučnou prej docela drasticky vybrali kormorani. Snad to ale nebude tak ddramaticky.