Mezinárodní výstava rybářských potřeb Rybaření 2006 v Brně

Zdravim všechny co už někdy na této výstavě byli. Letos pojedu poprvé a zajímalo by mě který den je pro navštěvu nejlepší???Je třeba v neděli poslední den výstavy zboží levnější než třeba v sobotu???Děkuji za odpovědi:o)
Autor diskuse: Ondra - Profil , 1.3.2006 všeobecné - ostatní

tomad - Profil | Čt 2.3.2006 11:51:38

Bachy-tom mas pravdu, vacsina firiem v katalogoch neuvadza akciu prutov, ale keby si mal uz kokretnu znacku a konkretny model vybrany tak verim ze uz by to nebol ziedny problem zohnat. Pre obchodnika je tazke takto naslepo kupovat tovar lebo ak sa ti to nebude pacit tak mu to ostane na obchode a uz to nikdy nepreda, pretoze skoro ziadny velkoobchodnik tovar uz naspat nezoberie.

Bachy - Profil | Čt 2.3.2006 11:37:38

Tak třeba já se snažím už nějakou dobu sehnat vhodný prut na lov větších ryb poblíž břehu. Obcházel jsem opavské prodejny, byl jsem i v Hlučíně a ptal se po prutech 3-3,3m, 60-80g a průběžnější akce. Výsledek byl nula, prostě v žádné prodejně takový prut neměli a to ani se špičkovou akcí. Na třech místech mi sice nabídli objednání z katalogu, ale zároveň nevěděli jaké akce u těch prutů jsou a tudíž nemůžu objednat něco, co nevím jak pracuje.... Proto bych se chtěl na tu brněnskou výstavu podívat a v klidu si pruty vyzkoušet. Jestli pak ten prut bude někde na prodejně o stovku levnější pro mne tedy důležité není.
Ještě jsem na té výstavě nebyl, nevíte někdo jaké tam bývá vstupné? Je rozdíl ve vstupném mezi prvními dny a víkendem? Díky.

tomad - Profil | St 1.3.2006 19:55:14

Marva- akakolvek predajna nemoze mat vsetko, to jednoducho nejde. My to robime tak, ze ak zakaznik ma nejake poziadavky tak si to zapiseme a postupne sa to snazime zohnat. Vacsinou tak do 1max2 tyzdnou zozenieme 95percent tovaru.
Sor narazam na to, ze vystava nemoze sluzit ako burza. A presne tak to minuly rok v Brne vyzeralo, kazdy mal vyvesene nejake strasne zlavy a ludia kupovali ako divi....

švec - Profil | St 1.3.2006 19:54:21

tulo - ®:a druhá výhoda je ta,že člověk koupí i to co vůbec nepotřebuje.:-)

tulo - Profil | St 1.3.2006 18:30:13

Hlavní vyhoda tohodle veletrhu je že si koupím skoro vše co jinde neseženu.Jsou tam pokupě všichni vyrobci.

Marva | St 1.3.2006 18:24:13

Když pominu otázku ceny,tak prodejní výstavá má dle mého názoru výhodu v tom,že se tam sežene vše co potřebuji.Ani v té nejlépe zásobené prodejně nemají tak široký sortiment.I když nakupuji v jedné z nejlépe zásobených prodejen,tak se mi velmi často stane,že pokud sháním něco konkrétního(určitý typ háčku,šňůrky)tak nemají.Pak zbývá net nebo výstava.

tomad - Profil | St 1.3.2006 18:21:08

harpunar-zober si poliakov-to je perfektny priklad toho co si pisal, oni radsej predaju 100 navijakov s malou marzou, ale poviem ti konkretny priklad-poznam dvoch dovozcov ktory dovazaju jednu firmu ale jeden ju do predajni da s nizsou marzou a to je samozrejme pre zakaznika ovela lepsie. Niekto to zbozie musi do krajiny doviezt a prave on vytvori zaklad konecnej pultovej ceny. Samozrejme ze v niektorych pripadoch umelo zdvihnu cenu aj samy predajcovia ale nie vzdy. Prave na to chcem upozornit ze nahadzme vsetku vinu na predajcov.

carpdu - Profil | St 1.3.2006 13:47:59

Kocháč : No právě že je toho hodně na jendom místě a můžeš pokecat a třeba i nakoupit.

Kocháč | St 1.3.2006 13:40:35

carpdu - ® : ono jde tak trochu taky o to, že je tam na relativně malém prostoru "skoro vše" a člověk má tedy pocit, že si má z čeho vybrat a navíc je to taková i společenská událost. Ale s cenama si nedělám žádný iluze :o)

carpdu - Profil | St 1.3.2006 13:28:31

švec : nee ještě nebyl letos jedu poprvé, já ragovval na to že tady psali někteří že to neskutečně slevňují a berou kšefty maloobchodům.
Byl jsem na to upozorněn že něco je ve skutečnosti dražší než normálně.

harpunar - Profil | St 1.3.2006 13:04:41

tomad-napsal jsi-odporúča-a vo tom to je.Nikdo ti dneska nemůže diktovat,za kolik máš prodávat.Faktem je že někteří magoři degradují ceny neskutečně nízko,což je cesta do pekel.Nicméně marže našich pseudoobchodníků jsou nestydaté! Vím o čem mluvím,sám dělám služby i obchod s autodoplňky.Na druhou stranu jsem procestoval myslím kousek světa,od obou amerik,afriku,asii a samozřejmě jsem vždycky navštívil rybářské obchody a chci podotknout že mnohé měly téměř rozměry našich Kauflandů a ceny byly dá se říci všude nejmíň o 40% nižší než tady.Takže ono to jde,ale musí se chtít!!! I v tom mnohými opovrhovaném Polsku koupíš za úplně jiné ceny.Moje krédo by vždycky bylo prodat raději 100 navijáků s dvacetiprocentní marží,než pět se stoprocentní.Jo-Jirkan,já jsem na Autotecu vystavoval snad sedmkrát a krom aut se tam vesele prodávalo od lepidel,poklic,potahů po leštěnky.Takže co říkáš není tak docela pravda.

Kato | St 1.3.2006 12:57:51

Bob: no ale já jsem s ním za tu cenu roky chytal :) je fakt, že zboží je tam předražené, ale když si to pohlídáš, tak se tam dá nakoupit levně a jako student to mám jako prioritu.

Bob - Profil | St 1.3.2006 12:55:38

kato:u nás mají T-rexe za 1590.-Kč.A hlavně pak nemusím ohledně případné reklamace někoho někde honit.Jinak to co tady prezentují jako výstavy tak to je k smíchu.Jsou to spíš bleší trhy.Byl jsem v Praze i v Brně,ale též na rybářském Expu v Londýně,Waršavě a letos bude v Bruselu.Tak tohle jsou rybářské výstavy.

švec - Profil | St 1.3.2006 12:48:51

carpdu - ®:už jsi někdy byl na výstavě v Brně?Ono tam totiž moc věcí levnějších než v obchodě není.Ba naopak,většina prodejců zneužije tuto akci ve svůj prospěch a méně informovaným zákazníkům prodá zboží dráž než je v obchodě.

kozlikl - Profil | St 1.3.2006 12:40:35

Ve skutečnosi,ale neušetříš nic ani na slevněném zboží. Když připočítáš náklady na cestu tak je to ve skutečnosti ještě dražší než v kamenném obchodě doma.

Kato | St 1.3.2006 12:39:26

Já na tuhle výstavu jezdím 2x. Jednou první den, co to jde (obejít novinky, podiskutovat, poptat se a vyhlídnout nějaké zboží s cenama, které pak proklepnu na netu) no a potom v neděli, kdy opravdu někteří prodejci dávají v akci zboží, co neprodali. Je to dýl, ale koupil jsem tam pípák, kdy celou dobu stál 600 jeden a v neděli byli 2 za 500. Taky jsem tam koupil minule feeder T-Rexe za +- 1600 a to ani letos tolik nestojí.

carpdu - Profil | St 1.3.2006 12:31:34

Ano je to víceméně burza než výstava, ale neříkejte že si rádi něco nekoupíte za nízkou cenu když to normálně stojí mnohem víc

tomad - Profil | St 1.3.2006 12:30:38

harpunar-vela maloobchodnikov dostava uz doporucovane ceny z velkoskladu, ktory im odporuca dodrziavat urcite ceny. Tu nieje chyba v predajcoch ale vo velkoskladoch. Na tie by si sa skor mal zamerat ako na klasickych predajcov.
Jirkan-uplny suhlas

Jirkan | St 1.3.2006 11:38:59

Já jsem v Brně několikrát vystavoval ( na Autotecu) a neexistovalo, aby někdo něco prodával. A bylo to dobře, alespoň měl člověk klid na obchodní jednání. Výstava Rybaření není výstava, ale většinou výprodej starých zásob a ležáků za vysoké ceny

harpunar - Profil | St 1.3.2006 11:34:07

Marin-to máš těžký,nasraní být mohou,ale pouze ti,co mají marže 100%.Kdyby se chovali mravně........?Proč já mohu v Polsku koupit Capricorna s marží za 4200,.kč a tady je taky s marží,ale za 7000,-kč?Tak ať nekvičí a začnou se chovat Braunsteini!

tomad - Profil | St 1.3.2006 11:32:06

Martin-mas pravdu, bere to kseft maloobchodnikom. Mne sa minuly rok strasne nepacil, vsade sa predbiehali obchodnici s lepsou cenou, udice, navijaky a stojany davali skoro zadarmo, o tomto veru vystavy niesu!!
Tiez som uz zazil, ze ked som si pozrel nejake novinky na vystave a snazil som sa ich zohnat aj do obchodu tak mi velkopredajca povedal ze na vystave mal iba ukazkovy model a na sklad mu pride tovar az o mesiac.

Marin - Profil | St 1.3.2006 11:12:10

třeba v našem oboru (elektroinstal.) by byla prodejní výstava naprosto nepřípustná

Marin - Profil | St 1.3.2006 11:10:34

tomad: to by měla, ale když narazíš na něco nového zajímavého, tak lepší je, když si to můžeš koupit a né to pak shánět kdoví jak dlouho.
Někdy trvá dlouho než výrobce/dovozce přesvědčí maloobchody ve všech regionech,aby se to dalo všude sehnat.

Na druhou stranu ta výstava bere kšefty maloobchodům, několikrát jsem tady zaznamenal nasrané poznámky prodejců z Brna.

tomad - Profil | St 1.3.2006 10:58:27

Ondra-ked chces nakupovat tak chod hned prvy den, je menej ĺudi a tovar nieje vypredany. Inak ta vystava mi uz pripada ako burza naradia, nemala by vystava nahodou sluzit na pozeranie noviniek a prehliadnutie zaujimavych a poucnych metod????

hraji - Profil | St 1.3.2006 9:12:51

Ondra: pokud chceš nakoupit, pak nejezdi v neděli, mnoho věcí je již vyprodaných, pokud se chceš jen podívat na novinky, je to jedno. Ovšem obecně platí, že víkendové dny bývají velmi náročné, velké množství lidí

profo - Profil | St 1.3.2006 8:11:51

Nevím sice jak to je na této výstavě, ale jelikož jsem několikrát byl na podobných výstavách jako vystavovatel, můžu ti říci, že carlos má pravdu. Buď je sleva provedena tak, že je cena o ni navýšena a ty pak stejné zboží za cenu po slevě na výstavě koupíš v prodejně taky a nebo se jedná o výběhové (staré) zboží, které bude v prodejnách stejně zlevněno neboť je již nahrazeno jiným novějším.

carlos - Profil | St 1.3.2006 7:37:44

A jedeš se podívat na novinky nebo Tě zajímají jen slevy ? Vloni to bylo tak, že na výstavě byly všude hesla "sleva xxx %" a některé "zlevněné" věci se daly na krámě koupit levněji. Novinky určitě levnější nebudou a staší věci se zlevňují většinou zároveň se zavezením nového zboží do prodejen, jen se čeká na výstavu, aby to dobře vypadalo.