ÚN Džbán

Jak to vypadá na Džbánu, nebyl jste si tam teďka někdo zachytat, už mě pěkně svrbí ruce.
Autor diskuse: joe - , 1.3.2006 všeobecné - ostatní

Fosgen - Profil | Čt 2.3.2006 18:19:51

Jo a co se týče malé říčky tak tam to má asi cenu jen na ty amury loni když bylo pěkně jen háček a rohlík a pánové ti jdou jeden za druhym :-) občes to čapne i kapřík ale je toho tam málo. Teda bylo tam nasezeno dost ale rychle se to odnosilo :-(

Fosgen - Profil | Čt 2.3.2006 18:16:32

Čau pánové s tímto revírem mám dost zkušenností a pokud by jste chtěli cokoli říct tak mi napište na maila ale u přítoku bych Vám to nedoporučoval jsou tam lepší místa kde bojku ani echolot nepotřebujete a dědové tam nedohodí. Navíc je tam na dně písek.

falco - Profil | Čt 2.3.2006 17:54:34

letos nevim,ale na přítoku loni candáti šli slušně,mám 1nu 70ku,štika je tu vzácná a boleni jsou daleko od břehu.Porybnej na přítoku chytil asi 6 okounů kolem 40! a všechny vzal.Pak volal do hospody jestli je někdo nechce,bylo mi na bl...

Petrson - Profil | Čt 2.3.2006 17:29:22

>> El Duffus > OK, až to roztaje, dohodnem se tu nebo mailem.

>> joe > vpohodě, měl jsem totiž nějaké tušení vtípku, které si tímto vyvrátil. Jen jsem tak reagoval, protože stojáky v okolí jsou zatím beznadějně zamrzlý. Taky už mě svrbí pastelky, takže chodím sledovat, jak to (ne)taje... :-)
Z vyjmenovaných vod jsem navštívil malou říčku. Je to taková typická "písáková" voda - hodně čistá, se zarostlým dnem. S tím jsem nepočítal a neměl potřebné vybavení. Chytal jsem na plavanou a druhý prut položenou, což jsem po několikerém vytažení zeleniny vzdal. Zarybňování asi nebude nijak slavné, čemuž odpovídá i to, že jsem tam byl sám a kolemvenčící a klusající mě považovali nejspíš za utečence z Bohnic. Plove tam pár velkých plotic (a početná hejna miniplotiček), z nichž jsem pár ulovil. Dále jsou zde slušní amuři, zkoušel jsem je chytat ve sloupci a z hladiny, ale bez záběru. Jistě by se ovšem na ně dalo připravit a natrénovat je. V Troji jsem ten kanál nezkoušel, ale pod jezem (spíš pod tou pěší lávkou) jsou dobrá místa na plavačku a přívlač a o kus dál, na úrovni ZOO, se dá dobře lovit na feeder, polo a plavču. Když trefíš den, tak si tam opravdu suprově zachytáš, o velké ryby taky není nouze.

El Duffus - Profil | Čt 2.3.2006 16:17:47

joe- u přítoku můžeš vesele chytat...
Petrson- takže bychom to mohli vyzkoušet. Jsem na to docela zvědav. myslím, že až tam budeme lovit, tak si toho všimneš...

joe | Čt 2.3.2006 15:46:37

>>Petrson. Promiň nemyslel jsem to jako provokaci, jenom jsem si naivně říkal jestli třeba něco málo neroztálo ale je to kravina. Prostě nedočkavost vrcholí. Teď sem si našel pražský revíry, který sem ještě nevyzkoušel a to na VLT 4 Přemyšlení, Malou Říčku ve Stromovce a plav. kanál Trója - Podbaba. Máte s nimi nějaké zkušenosti ?

Petrson - Profil | Čt 2.3.2006 15:38:39

>> El Duffus > no přesně tak jsem o tom dumal taky - 1 feeder nebo plavačku, 1 daleký odhoz :-) Zkoušel jsem totiž i na plavku vloni, nic moc jsem od toho nečekal, ale po ránu to pěkně zobalo u břehu. Co ti to strejka poradil za bombu? Já vim, musíš mlčet :-))

El Duffus - Profil | Čt 2.3.2006 15:34:09

strejka-díky, mlčim jako hrob :-)
Petrson-já to vidim, že bych vzal lodku s echolotem a podíval se co a jak. Potom bych vzal jeden feeder a na druhej děličku na delší vzdálenost. Bohužel s mojí technikou a hlavně přesností náhozu to stejně pošlu přímo do toho bahna, ale zkusit to musíme ne??

strejka - Profil | Čt 2.3.2006 15:26:49

El Duffus: mas to v mailu, ale pssst :-))

Petrson - Profil | Čt 2.3.2006 15:25:43

>> El Duffus > přesně jak říkáš; u té hráze jsem viděl ryby doslova namačkaný na sebe, mezi nima kapři i přes půl metru, plotice a perlíni 30+, vůbec nic je nevyvádělo z klidu. Asi už mají ozkoušený, že tam se jim nic nemůže stát. Podle sledovaných nástrah zde - asi pro ten zákaz vnadění - boilies moc nefrčí. Házel se rohlík, extruda a foukačky, jeden maník docela slušně lapal na jakési těsto - to bych možná taky vyzkoušel, něco hodně aromatického, a své osvědčené plavačky - foukanou pohanku a špaldu obalenou v dipované strouhance (v bahně, lépe řečeno nad ním, by mohla fungovat).

El Duffus - Profil | Čt 2.3.2006 15:20:23

strejka: a která vlastnost?Řekni nám to :-)

strejka - Profil | Čt 2.3.2006 14:56:12

ten rybnik je prelidnena ohavnost a to je jeho velka vyhoda, odrazuje rybare a je tedy z hlediska "sofistikovane" a rekneme ne uplne tradicni rybariny pomerne zajimavy, mam to kousek od baraku a od kvetna do konce cervna tam travim moc prijemne popracovni chvile, je potreba jen lehce vysledovat navyky mistnich, dat semtam rec s pokrokovymi zkusenejsimi a hned se ukaze jedna jeho prijemna vlastnost :-)

El Duffus - Profil | Čt 2.3.2006 14:21:32

Petrson: Echo mám- ušetříme za půjčení. Přesně jak jsi psal mě napadlo to udělat, vzít děličky a chytat dál než ostatní. Velmi hrubou představu o hloubkách mám a to zrovna není pro nás nejlepší, navíc to bahno je místama třeba 20čísel... Další věc je, že nesmíme bójky- což nás bude nutit si to označit na vlasci a to už se s přesností dostáváme bohužel daleko od ideálu.Ideální flek na větší ryby je u té hráze, bohužel... Mám trochu obavu z toho, že ty zkušenější ryby se na celou oblast- kam je možný položit montáž vyprdnou a v klidu si žijou tam, kam nesmíme. Co bys dal na háček(nebo pod něj:-) ? Co jsem viděl, tak v drtivé většine tam chytají na různé extrudy atd...

Petrson - Profil | Čt 2.3.2006 13:52:20

>> El Duffus > ještě k tomu echolotu, ten bohužel nevlastním. Snad by se dal půjčit, s loďkou by neměl být problém, na pláži tuším půjčují. Taky dobrá zmetkovina - všichni koupači si můžou veslovat jak o život, ale rybáři, který nasazují do vody život a o revíry se aspoň nějak starají, mají loďku samozřejmě zakázané...

Petrson - Profil | Čt 2.3.2006 13:34:12

>> El Duffus > jediná povolená taktika (myslím bez PVA šňůrek, "nástrah" velikosti pěsti apod. vykundifikacích), co mě napadá, by bylo si zmapovat dno echolotem, vytipovat pár fleků a druhej den tam stepovat ještě před zahájením, aby jsme se k těm místům vůbec dostali, bo později to tam vypadá jako na Václaváku. Možná by taky neškodilo zapojit pořádný klacky na daleký odhoz a házet to až dostředu, k původnímu korytu. Co jsem tam chytal a sledoval, každý to háže max. 30 m od břehu, kde brali vesměs jen cejni, hlavně v létě. Mnoho ryb bývá najetých u hráze a pod tou lávkou, k těm není možnost se dostat. Prej je to tam dobrý v noci. Ti candáti se podle znalejších revíru chytaj jak píšeš až pod těma stromama úplně vlevo. Z mýtiny tam vybíhá už jen taková špička a z té to hážou pod břeh směr stromy. Loni se kvůli tomu hádali, že prej to hážou do zakázanýho a tak.
Ještě vídávám chlapy chytat i v pravé části u přítoku (u té ohrady, za níž hned vede silnice na pláž). Tam by to možná taky nebylo špatný - házet to doprava, kde je docela pěkná, mělká přírodní zátoka. Celý jsem to proplaval a rybama to slušně žilo. Na jaře, když eště ryby nebudou zblblý z toho letního mumraje, bychom to mohli zkusit.

El Duffus - Profil | Čt 2.3.2006 13:15:43

Petrson : Myslíš na těch místech, která jsou už prakticky ve stromech? Já jsem pár dravečků viděl lapit u výtoku potoka, ale vždy to bylo max kolem míry, ale do tašky to šlo stejně :-(.Chytal jsem tam jenom jednou, ale občas se tam chodím mrknout (jestli zrovna nějakého dědu nestahuje maxi kapr do vody :-). Je to nejvíce omezený revír, na kterém jsem kdy chytal. Nevymyslíme takhle přes net nějakou taktiku a nepůjdeme to dědulům ukázat???

Petrson - Profil | Čt 2.3.2006 11:40:38

>> El Duffus > taky mě docela štvou ta omezení. Zákaz vnadění celkem chápu, ale to chytání na 1/4 břehů je fakt opruz, hlavně v plné sezóně tam je hlava na hlavě a v létě se vůbec nedá kvůli nebývale drzým koupajícím. Takže na tento revír příliš nechodím. Vloni jsem tam párkrát byl a chyil jen několik cejnů, navíc nebyli zdravotně v kondici, měli dost boláků. Slyšel jsem, že je to tam dobrý na candáty v úseku úplně vlevo.

El Duffus - Profil | St 1.3.2006 18:01:31

lezec1-je zakázáno jakkoli krmit,vnadit, dokonce vstupovat do vody... chytaj jenom za pomoci pva?dno Markerují? Nebo jenom na náhodu

Lezec1 - Profil | St 1.3.2006 17:50:52

jo kluci tam chodi na boilies a taky na dravce

El Duffus - Profil | St 1.3.2006 17:43:55

Na Džbánu se totiž nesmí skoro nic. Nedaleko chodím do školy, takže se tam občas stavim a vypadá to pořád stejně- několik kaprachtivých důchodců, velmi ojediněle feeder a člověk mladší šedesátky.
Petrson-dostal jsi tam něco zajímavého?

Petrson - Profil | St 1.3.2006 0:22:51

Ale na Džbánu se nedírkuje :-) EDIT > Docela by mě zajímalo, kdo za touhle "provokací" stojí...:-)))