Melasa

Přidáváte do svých boillies směsí melasu? Lejete jí i do rybích mixů? V jakém množství? Já osobně jí cpu do každého ptačího zobu, ale zajímalo by mě jak se osvěčuje v rybích směsech..
Autor diskuse: mismator - Profil , 21.2.2006 kaprařina - nástrahy, návnady

Milda | Čt 23.2.2006 12:08:56

oskus:Od oka.Tak nejak cca.100ml na kilo,nekdy mene.

oskus - Profil | St 22.2.2006 15:46:12

Milda:a kolik toho dáváš do krmení?

Milda | St 22.2.2006 12:43:06

MrKos:Třeba jsou na Kyjovce víc ti kapříci mlsnější...:-)
Prostě je tomu tak a jediný důvod,kterým si to dovedu vysvětlit,je rozdíl v chuti.

MrKos - Profil | St 22.2.2006 12:35:41

Milda: to je rozhodně zajímavý poznatek... já používám melasu tak akorát od Lorpia, topmixu a nebo z kravína a ačkoli ta Lorpijácká a topmix je ve srovnání s tou od dobytka na pohled, vůni a konzistenci určitě kvalitnější tak rozdíl ve velikosti ryb a především kaprů jsem nepozoroval... budu se asi muset víc snažit :-)

Milda | St 22.2.2006 12:29:59

MrKos:Je to pravidlo.Používám ji dost často.Nejsu "čistokrevný"kaprař a vůbec nechytám jen na bobule,často dávám krmelec,ať se pobavím.Je tomu opravdu tak,jak jsem psal.Pokud dám Blackstrapp,má prostě takovou ostřejší chuť,tak mám víceméně pokoj od těch dorostenců kolem 30cm a berou to spíše ti 40+,samozřejmě to vezme i ten menší,ale není to tak často,jako když použiju tu od M.van den Eynde,ta má takovou jemnější a příjemnější chuť.

MrKos - Profil | St 22.2.2006 12:22:46

Milda: tak to mě teda zajímá... :-) myslíš že použitím jiné značky melasy máš záběry od větších kaprů? a to je pravidlem nebo jen náhoda?

Milda | St 22.2.2006 12:03:49

Kocháč:Ochutnej a uvidíš.Ten Blackstrapp je takový,ani nevím jak to správně vystihnout,snad ostřejší a pokus ho dám do krmení,či do krmelce,tak mívám záběry od větších kaprů,než když použiju tu od Marcel van den Eynde.

Kocháč | St 22.2.2006 12:00:03

Milda - ® : já používám melasu od Karla Nikla, ale prd se v tom vyznám, která je dobrá a která ne:o)

Petrson - Profil | St 22.2.2006 11:59:46

>> mismator > a kde ji takto kupuješ? Snad to není tajemství. Díky.

Milda | St 22.2.2006 11:50:12

Melasu používám jak do krmení,tak přidávám jako atraktor do biliesu.Do bobulí ji požívám jen do sladkých,málo výživných směsí,cca 10-20ml na 1kg jen jako přídavek k nějaké esenci.Melasa se dá koupit v různých kvalitách,liší se docela i v chuti.Používám melasu Blackstrapp,kterou kupuju v obchodě se zdravou výživou,ovšem tam jsou ceny docela vysoké,tato stojí kolem 110kč za půl litru a pak používám ještě melasu od Marcel van den Eynde,kterou kupuju normálně v rybářství,cena je něco kolem 90kč za půl litru.

MrKos - Profil | St 22.2.2006 11:04:17

mismator: jo je velice slušná cena... v tak velkém balení jsem ji prodávat neviděl... většinou ji mají v ryb. potřebách max. 1l a cena se houpe někde mezi 70 - 90 kč.... což je ukrutně dost :-(

mismator - Profil | St 22.2.2006 11:00:48

MrKos: Já mam 2l petku za 40Kč, ale za kolik se prodává normálně nevim, mohu to zjistit.

MrKos - Profil | St 22.2.2006 7:40:24

mismator: a jaká je cena v těch PETkách? když to nacpu do ledničky tak s trvanlivostí nemám problém....

MrKos - Profil | St 22.2.2006 7:37:05

Tom B: ano, ten uvedený poměr v krmení není z vlastní zkušenosti nikterak vyjímečný a kromě všelijaké kaprovité ryby to funguje pěkně na cejny... stejně se to ve vodě rychle rozpouští a myslím že taková troška jako třeba 10% jde skoro do ztracena... možná se pletu.... jo, a koule nekoulím takže o tom nic nevím... :-)

Pvl - Profil | Út 21.2.2006 22:31:54

Mismator: kupoval ji v cukrovaru . Jinak víc nevím. Taky jako děti jsme se o víc nezajímali. Podívej se do karty jak je to dávno :o))))))

mismator - Profil | Út 21.2.2006 22:27:49

Pvl: A je také rozdíl jestli je melasa řepná nebo třtinová

mismator - Profil | Út 21.2.2006 22:25:48

Pvl: A jak tu melasu získával???Ve výrobě se získává několik druhů melasy, neboť tato první melasa (označuje se A) se zředí vodou, znovu vyčisti přídavkem vápna, zahustí a ponechá opět krystalizovat, čímž se získá další podíl cukru a druhá melasa (B); tento pochod se obvykle opakuje ještě dvakrát (melasa C a Final). Z melasy “Final“ se již nevyplatí získávat cukr a představuje konečný vedlejší produkt. Protože se získává při výrobě surového cukru, označuje se také jako surovárenská melasa.

Pvl - Profil | Út 21.2.2006 22:23:44

mismator : Tak to teda nevím ,jestli není říznutá, trochou vody . Jinak nevím :o(

mismator - Profil | Út 21.2.2006 22:19:41

Pvl: Naši ji dávaj koňům, kupujou jí čerstvou v petkách a musí se vždy tak do par týdnů zdělat nebo se na ní udělá hnusnej povlak.

Pvl - Profil | Út 21.2.2006 22:14:16

mismator : nevím co je u Tebe normální melasa ? Když jsem byl školák tak jsem na ni dědovi chodil . :o)Měl ji ve stodole v dřevěnném sudu . Přidával ji do krmení dobytku. Melasa tam byla min . rok než se spotřebovala . Měla stále stejnou chuť . Tenkrát se ještě o žádných antioxidantech asi ani nevědělo.

JKL - Profil | Út 21.2.2006 22:06:27

Pánové, bacha na to, jak není melasa sterilizovaná, začne brzo kvasit!!!! Kvasinky jsou potvory a alkohol, to jsou vlastně výkaly kvasinek, takže pokud nechcete pálit ale chytat - do lednice nebo zavařovat.

Kubajz - Profil | Út 21.2.2006 22:05:05

mismator-takže předpokládám,že v té,co ji prodávají v kšeftu by antioxidanty měly být.Nemyslím si,že by ji do týdne vykoupili,může se tam válet klidně i rok.

mismator - Profil | Út 21.2.2006 22:04:13

Pvl: Jestli jsi někdy měl v ruce kvalitní obyčejnou melasu tak ta má trvanlivost malou.

švec - Profil | Út 21.2.2006 22:02:46

Já kupoval tekutou melasu od Václavíka loni v létě a má se spotřebovat do konce roku 2006.

Pvl - Profil | Út 21.2.2006 22:00:13

mismator: malou trvanlivost ??? :o) EDIT : co je u Tebe malá trvanlivost ? 1rok , nebo 2měsíce ? :o)

Pvl - Profil | Út 21.2.2006 21:58:42

Kubajz : bez problémů !