Boilis recepty do 200kč/1kg

Poradí někdo fungující recepty do 200kč/1kg ? Jsou vůbec takové recepty a směsi funkční? Chtěl bych tímto boilisem zaujmout především větší kapry od 60cm+ a na dlohodobé krmení.
Je mi jasné že musí být dostatečně výživné a nemusí ýt tak voňavé, le nevím jelikoš jsem začátečník v domácí výrobě boilisu, dosud jsem chytal jen na hotovky a nic moc.
Taky mi moc neříkají ty skratky HNV, GLM, ....
Tak díky za rady.
Autor diskuse: carpdu - Profil , 15.2.2006 kaprařina - nástrahy, návnady

Michal Kučera - Profil | Čt 16.2.2006 9:36:49

carpdu - odpovídám na tvůj včerejší dotaz (to už jsem byl posílat balíky na poště). První varianta je M.Mušle nebo T.Semínko, což jsou směsi k silnějšímu vnadění. Dávkování AK 50ml/kg. Druhá selektivnější varianta M.Oliheň nebo Královský losos. Stejné dávkování AK. Co se týče pelet, záleží na jakou situaci to chceš. Mohu ti poradit vhodné kombinace, ale upřímně řečeno, pokud budeš někde silněji vnadit, stejnou službu jako pelety ti udělá směs partiklu a vyjde tě to levněji. Možná jen vzhledem k olejové stopě bych do toho zamíchal Mini Halibut pelety (rozrtrousí se široko daleko) a 18mm HNV Betain pelety (odolají malým rybám a stále budou vypouštět olej). Pokud se tedy bavíme o teplé vodě 15+. Při selektivním pojetí (varianta 2) bych pelety nedával vůbec, zvlášť na vodě, kde je hodně menších ryb. Pelety jsou výborné, pokud potřebuješ rychlou reakci bez ohledu na velikost ryb.

carpdu - Profil | Čt 16.2.2006 7:26:34

Rangemaster : Neboj tohle si nemyslím ale chtěl jsem radu co a jak kmu funguje. Je mi jasné že když mi někdo napíše recept tak že nemusím na něj chytnout nic. Ale nemyslíš že když mi sem napíšou chlapi 20 receptů které jim fungovali tak že si z toho můžu něco vzít a třeba si ten recept už jen malinko upravit? Jinak díky

Jinak všichni díky za reakce.

napep - Profil | Čt 16.2.2006 1:19:54

napiš mi na meil poradím.

Ondra (carpman) - Profil | St 15.2.2006 22:05:04

Range: Ano to je fakt. Ale zase o to větší může být zklamání z toho když ryby "prostě nejdou". Ale jinak souhlasím.
Abych taky trochu přispěl k otázce: Letos mi velice dobře fungala směs Antarktik krill s malou dávkou esence Krab + samozřejmě olej. Vše od Mika. Žádná drahá záležitost a na řece to funguje.

Martin - Havířov | St 15.2.2006 21:59:26

All : je to asi tak jak tady píše m.kindl, pokud máš kvalitní základ, tak bys měl ryby nachytat a na té příchuti záleží minimum. 90% úspěšného lovu dělá místo, které zvolíš, pokud máš místo na h***o tak ti nepomůžou ani koule za 1000 Kč/kg. tomu kaprovi je to jedno jestli žere ovocnou nebo rybí příchuť. Kvalitní rybí moučky nemusíš ani ničím navonět, stačí tekutá potrava a musí to chytat i tak. Je to opravdu jenom o tom, že my rybáři jsme ochotní za tyto věcy vypláznout nehorázné prachy.

Rangemaster - Profil | St 15.2.2006 21:54:22

Ondra: mě taky zarážejí otázky typu "jaké boilie na...", ale zase chápu, že když Dušanovi poradí konkrétní kombinaci třeba Michal Kučera, Michal Kindl atd, že se jeho důvěra v danou směs výrazně zvýší..

Marsip | St 15.2.2006 21:46:17

Ondra: No a představ si, že se do toho někdo zeptá "Jak to jde na Štítě?" :o)

Ondra (carpman) - Profil | St 15.2.2006 21:37:33

Miras: Protože ty kapři jsou chytří. Když mě vidí u vody s vámi tak si říkají: " ten je to teď učí teoreticky, teď by stejně nedávali pozor kdyby měli záběr. No a když odjedu tak si řeknou: " když už ten mástr odjel tak je schválně vyzkoušíme co se od něj naučili" no a pár čudlu vám zabere. Pak zjistěj že je to stejně prd platný, tak holt páděj o pár kilometrů po proudu níže.
m.kindl: Ano napsal jsem to blbě s tím počtem kombinací. Jen už mě zaráží stále se opakující otázky typu: jaké či onaké boilies, ...atd. atd. Vždyť je to jedna velká alchimie a zkoušení nových věcí, mouček. Podle mě na to nejde ani pořádně odpovědět.

miras - Profil | St 15.2.2006 21:24:14

Ondra (carpman): a jéje, Tloušťák se vložil do debaty, a je po chytání:-))) Všiml sis toho také? Tam kde jsi, tak kapři nejezdí, ale začínají tam jezdit, když ty odjedeš:-))) Vyzkoušeno praxí......

m.kindl - Profil | St 15.2.2006 21:21:17

Ondra (carpman) - ® To,že není tolik těch kombinací myslím nemáš pravdu.Naopak si myslím že jich je nevyčerpatelně.Vem si jenom směsi o JT a vynásob je komplexama a máš číslo jako svině :-)
problém není v tom co kaprovi zrovna půjde k chuti,ale to co zrovna v tý vodě bude.Když byla jenom jahoda nebo vanilka tak všichni chytali na jahodu nebo vanilku,ale někdo se chtěl odlišit tak začal používat něco jinýho až se najednou roztrhnul pytel s obrovským kšeftem.Není to o tom,že kaprovi dnes víc chutná malina a zítra scopex,je to jen o tom že když vím že všichni chytají na jahodu,tak tam dám třeba chobotnici.Kapr pozná jen jestli mu boili chutná a to je všechno.Když vezmu dvě odlišné báze tak budu mít nějaký poměr záběrů,jednou jde líp tahle a podruhý obráceně.Když vezmu ale jen jednu tak těch záběrů bude stejně ale jen na tu jednu.Myslím že si to děláme zbytečně složitý a jediná výhoda v nepřeberném množství esencí a různých AK je ta že nechytáme všichni na to samý a kapr je z toho magor :-) Jinak je mu úplně jedno jestli do tygřího semínka dáš AK brusinka,ananas nebo třeba heřmánek protože když není ve vodě něco jinýho tak to prostě seřere a jediný co ho zajímá je jestli mu to chutná nebo ne .

Ondra (carpman) - Profil | St 15.2.2006 21:08:04

Rangemaster: Souhlas
Taky se ti může stát že ti to jeden víkend bude brát na jeden druh a další víkend na to neuděláš ani potah....ale z toho se nic nedělej. I takovým šmatlákům:o))) jako je kapří pohoda se to stane (mluvím o com-plexu) :-))))))))))))))))) Takže je to zase o tom zkoušení:-)

Rangemaster - Profil | St 15.2.2006 21:02:58

Jak píše Ondra. Nemysli si, že když ti tady někdo poradí, jakou směs či additiva použít, že máš vyhráno. Nejde ani o to zkoušení, ale spíš o důvěru v to, co děláš a hlavně musíš mít dobrý místo... Na špatnym místě (třeba na břehu :o)) ti nepomůže ani sebelepší nástraha, návnada, předložení atd.. Ovšem na dobrym místě ti kapr vezme prakticky každou nástrahu s mnohem větší důvěrou než jinde...

Jkh - Profil | St 15.2.2006 20:42:48

co si myslite o tom tekutem Robin Redu od Riciho v JSA, nikdy jsem ho v teto forme nevidel, mate osobni zkusenosti?? Neni to jen preklep??

Ondra (carpman) - Profil | St 15.2.2006 20:33:48

Marsip: to víš, já ti to řeknu a ty to vykecáš...tůůůůdle:-))) Je to zase o tom zkoušení:-)

Marsip | St 15.2.2006 20:30:52

Ondra: Které je nejlepší na tlouště?

Ondra (carpman) - Profil | St 15.2.2006 20:29:20

Chlapi já nevím co tu furt řešíte: Ono těch kombinací směs + AK zase tolik není. Každá voda je jiná a na každé vodě se prostě musí zkoušet a zkoušet. Někde může fungovat naprostá píč****a, jinde zase pouze kvalitní boilies. Jak říkám, zkoušet a zkoušet.
Tak a teď do mě...:-))

pakoss | St 15.2.2006 18:11:08

Nezkoušel jsem od PUSTILA zatím žádný směsi, ale na podzim jsem si nechal naválet boili a spokojenost. Mouky a přísady od něj beru už od minulýho jara, má dost dobrý a třeba lososovou moučku za padesát vočí jsem jinde nesehnal. Zkus se zeptat na směs u něj ,třeba se vejdeš do požadovaný ceny.

Marsip | St 15.2.2006 17:57:27

Fery: Bohužel si v pondělí jdu nechat vyndat slepé střevo a tak se budu válet doma v posteli pročítat úspěšné sms wod Mardy. Také mu závidím. :o(

carpdu - Profil | St 15.2.2006 17:20:26

Michal Kučera : A když byhc tedy kombinoval na každý prut jinej druh tak jakej by jsi mi doporučil? Spíš to Tygří semínko a Magickou oliheň nebo Královský losos a nebo místo toho Tygřího semínka tu Monster mušli? A případně co místo Olihně?
Jo a jaký pelty k tomu?
Nap mi aji prosím to dávkování AK.
Díky. Snad tu ještě jsi.

Márty - Profil | St 15.2.2006 16:04:12

Marsip: HAHAHAHAHAHAHAHA dobrá sranda.
Michal Kučera: děkuju, prubnu a dám vědět.

Fery | St 15.2.2006 15:48:29

Marsip-jedeš s Mardou do Španěl?..kurňa vy se máte!

Marsip | St 15.2.2006 15:34:54

MK: Samozřejmě, že když pojedu na 5ku tak nechytám na směs, kterou jsem uvedl níže, ale trochu jí woroštuju. U mne se náklady na kulky zvyšují rovnoměrně s velikostí očekávaných ryb. :o) S časem (v roce) souhlasím taktéž, ale s cenou budu stále kolem 250kč per kg a ne na dwojnásobku. Jde mi jen o to, aby začínající rybáři nehledali zakopaného psa tam, kde není. PS: Tím se nechci řadit mezi pokročilé... :o)) PS2: Jedu na ouřad zařizovat pas, večer mohu pokračovat v diskuzi.

Michal Kučera - Profil | St 15.2.2006 15:28:31

marsip - nejde o ekonomické postavení, přeci kdyby chtěl, tak si nechá nakoulet ty kulky za pade, o kterých se tu mluvilo. Jde o to, čemu člověk věří. Já bych třeba na 5ku s průměrným boilie nešel, alespoň ne po většinu roku. Loni tam několikrát místní velikány tahal pouze jak ty říkáš medžik, zatímco na jiné koule šli ze stejného místa jen menší, nebo nic. Tu zkušenost tam udělalo víc lidí. Jsou ale revíry, kde nevím proč někdy fungují největší sračky, zatímco kvalitní směsi ( a je jedno jakého výrobce) nic moc

Marsip | St 15.2.2006 15:08:54

Mikbaits: Na háčky jsem mu také nalétl, ale po pár výletech jsem se vrátil zpět na velké. Chytá samozřejmě na Karelů Nikelů. S jeho ekonomickým postavením na trhu bych si koule také nechal dělat. :o) Dle mého záleží hodně na vodě, protože jsem na "jedné nejmenované" :o) vyzkoušel šáde koule a nezaznamenal rozdíl s těmi "dobrými". Třeba 5ka je wo místě a wo štěstí a nemusím mít nic medžik. :o) Toť je pouze můj názor, samozřejmě bych se nechal třeba ukecat. :o)

Marsip | St 15.2.2006 15:02:29

Jinak aby se neřeklo tak hodím jeden "prefláknutý" receptík, na který jsem na Vltavě něco nachytal

250g Mleté psí granule
250g Arašídová mouka
100g Ptačí zob - wobič
100g Sušené mléko
100g Kukuřičná mouka
100g Sojová mouka
50g Laktalbumin
30g Paprika pálivá/sladká
20g Kvasnice
10ks Vajec

40ml Melasy
20ml CSL
20ml Robin oil
5ml Aroma smetana/indiánské koření