1.Carp show v Bratislave

Ako ste ju vnimali a co by ste zmenili z organizacnej, prip. obsahovej stanky?
Autor diskuse: vladys - Profil , 13.2.2006 kaprařina - ostatní

miras - Profil | St 15.2.2006 21:59:02

Martin M.: týýý vole, takhle to dopadá, když něco napíšeš a někdo jiný to sází na stránky:-))) Zítra zjednám nápravu, kamarád Honza už spí. Pššš, v Benátkách se chodí spát už před desátou:-))) Díky za upozornění.....

Martin M. - Profil | St 15.2.2006 21:53:10

miras> mas tam blbe nadpisy u Stano Sladka a statecnych, provokatere! :-)

miras - Profil | St 15.2.2006 21:47:50

vladys a ostatní: takhle jsem to viděl já a mí kámoši: http://www.kapripohoda.webzdarma.cz/index.php?page=foto&p=carpshow06

vladys - Profil | St 15.2.2006 17:21:39

Rick - dakujeme pekne tebe ako aj ostatnym za nazory a prispevky.
Jedna z veci je na zaklade opakovanych pripomienok uz rozhodnuta : rozdelenie blokov prednasok na odborne a vseobecne. 2. vyznamnou zmenou budu akcie pre mladez a dorast do 15 rokov a to zaciatky domacej vyroby boilies a priprava koncovej montaze. Bol som milo prekvapeny, ked sa mi ozvalo jednak niekolko rybarov (rodicov) ako aj 2 zacinajuci kaprari (12 a 13 rokov :))), ktori by uvitali keby sme sa mohli v ramci Carp show viac venovat mladezi. Urcite im vyjdeme v ustrety a v ramci prednasok ako aj praktickych ukazok v samostatnom stanku sa im budeme urcite viac venovat. Napad s dvomi oddelenymi salami navrhovala vacsina prispievajucich a sme s nim uz stotozneni.

Petr Havlíček - Profil | St 15.2.2006 12:58:09

Sleduju tady reakce ke carp showe v Bratislavě a mám radost, že se to Vladovi a kolegům podařilo. I když mě to nepřekvapuje, protože Vlado každoročně přednáší na podobné byť menší akci Carp clubu (v listopadu na Seči) a vždy je perfektně připraven. Protože Carp club něco podobného dělá již šestým rokem začíná být problém sehnat dobrého přednášejícího. Za šest let se na Seči vystřídalo hodně výborných rybářů mimo jiné Martin Löcke (majitel firmy Solar), Rick Mommers, Jarda Vítek, DOC MUDr. Zdeněk Vašek, Dr. Peter Áč, Vlasta Vápeník, Jirka Drahorád, Dušan Mikerásek, Jakub Vágner, Vlado Žubor, Miro Kaniak, Karel Nikl, Slavo Pavle, Michal Kučera a letos vlastně v loňském roce i sem často chodící Marda s Marsipem a to jsem na dost lidí určitě zapomněl. Po plejádě takovýchto osobností už jen těžko hledáte koho dál a kdo by posunul tu laťku zase o trochu výše. Pár tipů ještě mám, ale ty na takovéhle akce nechtějí přijít. Tyto problémy ještě pár let naše slovenské kamarády nečekají a já jim přeju, aby tu laťku zvyšovali pravidelně nahoru. Letos jsem se bohužel nemohl zúčastnit, ale za rok se do Bratislavy těším už nyní.

Rick - Profil | Út 14.2.2006 21:58:53

Tak dekuju za pozitivní reakce na můj přispevek k carpshowe, hřeje to srdce to mně veřte. Jínak mám pár poznámek. Určite to chce víc klid pro přednásky. Pokud má někdo trému, což je logičky když jde na ostro poprve tak níc není horší než mít pochybnost nebo tě někdo posloucha nebo ne. Samozřejme je potřeba dobře vyzkoušet techniku. Myslim že to nebylo uplně v ruce organizatory jak jsem pochopil a tím hned nastal nejistota. Přistí radší budťe v ridice pozice. Lépé se potom tlačí a připadně reklamuje. I když jsem byl sám taky na vině tak mylsim že techničky/vysoky odborní přednásky by mohlí být kratší a pokud budou tešně před predstávkou tak muže nasledovat praktičky vyklad. Fabián skoro neustál zajem o montáže tak to určite muže být přinosy a zpestření. Forum bylo moc dobry, škoda že už 50% lidi bylo pryč. Možna dvojity session ráno/odpol by bylo řesení. Jínak separace stánek a přednásky muže být i problématicky s důvodu pozdy přichody pulku obsazenstvo. Ale je to asi řesení na klid v předn. sále. Cena podle mého muže být klidně 200. Pokud někdo dá 1000 za benzin tak to už nevytrhne a umožní to nalákat další přednášky od nových lidi.
Marda u kaprklubu jenom přednasime furt dokola (vlado, karl i já) protože nikdo jíné moc nechcé (mimo tebe). Mně to problémy neděla a stojim před hafo lidy celkem často ale vidim že zdroje jsou omezení a že pomoc z venku muže jenom zpestrit i když je to drahé.
Byl jsem velice překvapení velky učastý a enthusiasmu návstěvnikum. Základní myšlenku bych určite nechal, neprodat nebo jen striktně po přednásky např.(15-17h). Dekuju moc Vladysoví a Fabianoví, máte odvahu, bylo to uspech a bylo to z moje hlediska unikátní.
Na karpklub jsou přednásky tak 2 hodky, na vystavě tak 2x 30 minut ale tady jste bavily lidy od ráno do pozdě odpoledne a že to 200 lidi vydrželo 8 hodin vkuse je známka že se to povedlo za 1+

Drahos | Út 14.2.2006 12:47:54

Luboš Žabčík- Skoro bych přijal tvou nabídku.Jestli jsem pochopil, co jsi chtěl říci ve Tvém článku.Tak já jsem žažil něco podobného.Taky jsem byl na dromu.Více jak dvacet teamů se tam cachnovalo a dopadli jak sedláci u Chlumce.Mě se dařilo.Když ryba nežere tak jí můžete dát i modré z nebe.Je to hlavně i o štěstí.CHtěl jsem na Ivana Fabiána jen upozornit v tom směru,že je krásná fotka i s pětikilovým kapříkem.Když je vytoužený a pracně vybojovaný.Jak už tady řekl Michal Kučera.Já jsi cením každé ryby.Ať už má 5 nabo 15.Když jdete od vody jako vítěz.A to si myslím správnému rybáři jde.Ať už je to kaprař nebo kdokoliv jiný.Snažíme se vodu pokořit.Hledáme v tom potěšení a adrenalin.Je to můj koníček.Neboli kůň.Nic jiného mě nezajímá tolik co lov ryb.Každý máme jiné hodnoty a priority.Můj názor na Ivana je kladný.Možná jsem to jen jinak napsal,než jsem myslel.Tím to se omlouvám,pokud to vzal nějak jinak.Podstata je ta ,že je je potřeba prezentovat i naše revíry.Není hanba se fotit s dvoukilovým kapříkem.Když je pěkně rostlý.Pamatuji že takových fotek mám několik.Není to jen o váze.Jinak bych chtě na závěr říci ,že mám respekt před každým soupeřem-dá li se to říci-a každého beru s respektem.Mám rád lidi kteří si rádi pohovoří o skušennostech,a neskrívají se za ůspěchem. Perův zdar

Fisch - Profil | Út 14.2.2006 10:18:38

Pôvodne som reagoval na bratskom slovenskom webw ale dam aj sem môj postreh.
Dúfam , že sa z toho stane tradícia nakolko som milo prekvapený a urobilo to na mňa / nás velmi dobrý dojem a ver , že aj keď som kaprárom už niekolko dlhých rokov zistil som a vlastne stále zisťujem , žesa mám stále čo učiť.A to je ten dôvod prečo by sa mala táto akcia stať tradíciou.Je to najlepší spôsob ako si vzájomne vymienať skúsenosti. Takže chlapi klobúk dole a palec hore.SUPER!!!
Jo a ešte jedna vec. Hovorím za seba ale možno by bolo nabudúce lepšie ak by prednášacia časť bola oddelená od výstavnej resp.prezentačnej.Je pravda , že som musel a asi nielen ja naťahovať uši aby sme vôbec niečo počuli kvôli šumu pri stánkoch. A asi nebudem hovoriť len za seba keby to bolo aj na úkor ceny vstupného nakolko 69 Sk bola symbolická čiastka a ja osobne by som bol ochotný dať aj viac bubákov.

Ivan Fabian - Profil | Út 14.2.2006 9:04:52

Wright -dík za tvoj názor,pripomienky beriem a dá sa s nimi súhlasiť.Určite Ti patrí dík že si z takej diaľky prišiel podporiť túto akciu.

Wright - Profil | Út 14.2.2006 8:36:16

m.kindl: Ahoj kolego! Jsem ti byl z tý Blavy tak rozhozenej, že jsem si jí v neděli prdnul a v pondělí jsem ani nešel do fachy. Ten fishky mě úplně dostal!
Teprve teď jsem dočetl response na tu akci.Zde je můj názor:
Přednášky: Jednoznačně nejhodnotnější přednáška byla ta od Ricka, který udělal to co v jiných přednáškách malinko chybělo - totiž předával svoje zkušenosti. A kvůli tomu jsem do Blavy jel.
Přednáška na téma echoloty nebyla strukturou vhodně vytvořena. Práce s echolotem je poměrně složitá záležitost a v čase, který na jednotlivé přednášky byl, není možné kvalitně probrat celý rozsah, který je poměrně velký. Doporučil bych příště se zaměřit na 2 důležité body a to je - výběr správného echolotu pro daný způsob rybolovu a čtení reliéfu dna.
Ivan Fabián - koncová montáž, v zásadě dobře zvolené tema, ale spíše než na přednášku bych to viděl na praktické ukázky nestandardních montáží, které by byly někde stranou u stolku. Věřím, že zájemců by bylo dost
K. Nikl - kromě reklamy na svou firmu nic, co by stálo za řeč
Stano Sládek - aneb uspávač hadů (promiň Stano), bylo vidět, že si s přednáškou dal práci, ale to téma! Když už bylo nutné dělat osvětu jak se chovat k chycené rybě, uvítal bych nějakou úsměvnou metodu, protože jinak to bylo o ničem.
Prezentace:
Asi vhodně zvolený počet vystavovatelů, ani málo ani moc. Volil bych spíše nějaké předsálí, protože u stolků se jednoznačně diskutovalo, což při přednáškách dost vadilo, zejména přednášejícím. Diskuse s vystavovateli, organizátory a mezi rybáři bylo to vůbec nejlepší na celé show. Poznal jsem hodně nových tváří a není nad to, když osobně poznáte člověka, se kterým komunikujete již delší dobu přes inet.
Vzhledem k tomu, že šlo o 0tý ročník to musím nakonec okomentovat jako vydařený víkend.
Přeji organizátorům, aby příští Carp show byla více diskusní a více uvolněnější. Řekl bych, že jedna přednáška na určité téma s vhodně zvolenou osobou by určitě stačila a více času bych věnoval diskusím u stolků vystavovatelů.
Pro příští show bych také doporučil nějaké praktické ukázky (např. testování prutů, navijáků atd.). Vzhledem k tomu, že to mám do Blavy nějakých 450km! Jsem nakonec času a únavy nelitoval.

michalm - Profil | Po 13.2.2006 21:34:01

Podľa môjho názoru bola CARP SHOW úplne v poriadku, u mňa perfektná. Keď ma prednáška prestala zaujímať, poprechádzal som sa medzi stánkami a vôbec som sa nezamýšľal, či je to príliš odborné, alebo málo odborné. Stretol som tam veľa známych, porozprávali sme o živote, plánoch na novú sezónu a bolo fajn. Kaprárinu beriem ako hobby, žiadne extrémy, naháňanie za rekordmi a pod., keď ma o 02,00 zobudí pípak, po vytiahnutí kapra nevyvážam, ráno, keď ma zobudí budík o 04,00 hod. nevyvážam, spím, vstanem o 08,00 hod., dám si kávu a vyveziem o 9,00 hod.. Veď ide len o kapra ...
K úlovkom na súkromných vodách asi toľko. Na Haromfe som bol prvý a posledný raz september/1999 a za týždeň sme nechytili nič, takisto ako ostatní rybári. V HU sú súkromné revíri, kde nie je až taký problém záber veľkého kapra, ale je problém ho dostať na breh /potvrdí Marda, Marsip/. Výhodou HU sú veľké revíri s dobrými podmienkami na lov, peknou prírodou a nedajú sa porovnávať so súkromnými revírmi v ČR a SR. Z Lipt. Mary /zväzová voda/ robia teraz niektorí druhý Cassien a je to obyčajná veľká priehrada, kde keď prídu na miesto kapre, chytíte ich veľké množstvo na akúkoľvek nástrahu, montáž, čokoľvek. Kaprárina je príliš zložitá na jednoduché posudzovanie.
Prajem Vladysovi a Ivanovi veľa úspechov a nadšenia pri organizovaní podobných kvalitných akcií.

Lubomir Zabcik - Profil | Po 13.2.2006 20:31:13

Chcel som sa este vratit k tomu uspesnemu kaprarovi resp.osobakom z vod ktore su v HU,ako niektori nazyvaju:"kaprodromy"
Pripajam sa tymto k nazoru Ivana a Michala,nakolko kaprarina nieje iba o osobakoch,nahanani tych najsamvacsich kaprov z tych najvacsich,ale vela ludom sa vytraca prave ten zmysel..Sledovat prirodu od jej "zobudenia" az po zimu,snazit sa oklamat kapra ktory v danej lokalite vyrastal niekolko rokov a pozna kazdy jeden kut kazdy kamen,skusat kombinovat,setrne zaobchadzat s ulovenym kaprom a cenit si KAZDEJ ulovnej ryby nakolko byva vysledkom velkeho usilia ,nielen kapra 20++.Osobne poznam rybarov ktori maju osobaky napr:25,26,5kg ale potom im tato vaha padne na 7,5kg.teda nahoda.Co znamena,ze vaha jeho osobaku ho vobec "nepasuje" za Top kaprara a mal by vsetkych ucit!podla mna je uspech vynajst sa za kazdej situacie,a dobry kaprar taha kaprov aj v nemoznych situaciach a podmienkach,kedy ostatni zlyhavaju.Co sa "kaprodromov" tyka, myslim ze ide hlavne o to,ze to co povoluje zakon tam nas striktne zakazuje a nemusim mat ani 43rokov ako Ivan a lezie to na nervy,striehnut na ryb.straz,strihat silony vyvezene 450m,dohadovat sa sniekym,kto si na vode kde ma breh nalavo 1km a napravo 1km volny,ze preco to musi vozit cez teba....atd.Ako si spomenul drahos,ze na madarskych kaprodromoch spravia fotky a potom to prezentuju...o))mam tu teda pre Teba vyzvu,ak na Gyekenyesi budes systematicky lovit kapre 15++ a za tyzden ich budes mat na konte tak (aby som nebol narocny) 5 tak potom ti cely tyzden zaplatim ja:o)))ale samozrejem setko zdokladovane vyfotene...atd.
Co sa akcie tyka hodnotim ju velmi pozitivne a naozaj sa niesla v skvelom duchu a priatelskej atmoske,bolo to pre mna vlastne stretko s kamaratmi s ktorymi sa fakt celu sezonu nieje mozne stretnut.Z technickych chyb si myslim hlavu robit nemusite,stava sa,po org stranke to bolo super zmaknute,iba ak naozaj v buducom rocniku vyclenit dve haly a zdvihnut vstupne,aby sa to pokrylo.
Na nulty rocnik to bolo super a tesim sa na ten prvy rocnik.

vladys - Profil | Po 13.2.2006 20:17:12

all- dakujem za napady. Verim, ze nam budu obojstranne k uzitku. Nam ako organizatorom pomozu pri vybere tem, ktore zaujmu vacsinu posluchacov a Vas ako "odberatelov" prednasok dufajme, ze obohatia o dalsie informacie.
drahos mal zaujimavy napad ohladne kratkej prezentacie svetovych ulovkov, mame to poznacene. Co sa tyka 2.rocnika tak urcite chceme zohnat nejakeho znameho kaprara z krajin, kde sa chyta kapor na vlasovu metodu o nejakych par rokov dlhsie. Napad je, ked nam potvrdi ucast, tak to zverejnime. Rovnako chceme pozvat aj jedneho znameho kaprara z CR, ktory predbezne slubil ucast, atd. Teraz uz co sa tyka prednasok ostava len to najdolezitejsie. Vyber spravnych tem a s tym dufame, ze nam pomozete Vy. Nejake predstavy mame aj my, napr. predstava, ze jedna z prednasok by sa mal zaoberat cisto taktikou lovu, t.j. od typu a mnozstva krmenia, cez montaz a sposob lovu pri niekolkohodinovej vychadzke a rozdielu voci niekolkodnovom love.

Jkh - Profil | Po 13.2.2006 19:25:05

m.kindl: vpohode, hlavne, ze ti partak neumrel hlady...:-)))

m.kindl - Profil | Po 13.2.2006 19:01:00

Jkh - ® Tak promiň,sice jsem měl sebou foťák a kameru jenže jsem byl pořád u stánku s esencema a přál si aby bylo jaro :-)
No jinak mikdandy to víš no....halda řízků,karton kofoly a eště vyhrál v tombole bojlís...

vendohor | Po 13.2.2006 18:58:05

tento rok som nemohol doletiet...ale na buduci dufam,ze sa zucastnim...

Jkh - Profil | Po 13.2.2006 18:44:49

m.kindl: to se nemohl najist doma??:-)) No nevadi co nadelam.....

m.kindl - Profil | Po 13.2.2006 18:41:09

Jkh - ® Měl,ale měl jí mikdandy v baťohu a než jsem se k ní přes ty jeho řízky dostal tak bylo po šou :-)
Natočil jsem asi jen pět minut.

duro | Po 13.2.2006 18:19:10

carpshow podla mna dopadla velmi dobre. mozno, ale by stalo za zvazenie pritiahnut tam nejaku kaprarsku velicinu aj zo zahranicia...

Jkh - Profil | Po 13.2.2006 18:16:23

m.kindl: Michale měl jsi s sebou tu kameru??

Martin - Havířov | Po 13.2.2006 18:10:59

m.kindl - ® : ahoj kindle, ani já nechytal na Labi :-)))

m.kindl - Profil | Po 13.2.2006 18:04:13

mikdandy - ® Ty už si dobruslil nebo co že tady zase prudíš :-)))
Mě je to jedno protože nikdy nic nevyhraju..Ale dostala mě jedna pěkná příhoda s tombolou o kterou se musím podělit.Jeden můj kamarád v ní vyhrál extrakty olihně a kraba od mikbaitsa nevěděl co s tím.Povídám mu : zeptej se Michala Kučery a on ti poradí a doporučí nějakou směs,řekl jsem Michalovi kterýho jsem navíc vyrušil od jídla ( promiň ) jestli by mu neporadil co dál.Michal mu vysvětlil že se jedná o přírodní extrakty do boilí směsi a ta dobrá duše to zakončila slovy : ty Michale, můžu to nasypat do Nikla ?

Marda - Profil | Po 13.2.2006 18:01:05

m.kindl > Jo byl to nultej ročník. Jak tady někde Vlado psal, příští akci asi budou muset pochystat někde jinde, takže je reálná šance, že při výběru prostoru bude myšleno na základní požadavky a sice minimálně 2 haly - pak by to nemělo chybu. Třeba i na kvalitní dopravní značení dojde :o))))

mikdandy - Profil | Po 13.2.2006 17:56:47

m.kindl- ty bys tu tombolu spis rozsiril abys taky neco vyhral:-))))))

tulo - Profil | Po 13.2.2006 17:56:10

m.kindl-ohledně labe -jsme min. dva.

m.kindl - Profil | Po 13.2.2006 17:51:15

Marda : Především by se tam mělo grilovat prasátko,točit pivo a hrát živá hudba v podobě třeba Ozzyho Ozbourna :-)
Teď vážně,myslím že organizačně se tam toho moc vylepšit nedá a dá se jen lehce přizpůsobit pozdější kritice.Já bych možná dal maličko dražší vstup ( třeba 100 ,- ) a o to bohatší tombolu.Jinak se tomu skutečně asi moc vytknout nedá,kvalitu diskuse vytvoří kvalita diskutérů a tam je to jasný že co člověk to názor.Když je v sále rozpětí lidí od začátečníků až po dlouholeté rybáře tak jinak asi ani nelze.Proto se tolik lidí shodnulo na Rickovi,protože na nic nedělal reklamu a bylo to čistě z praxe a o taktice lovu na nestandartních vodách.Protože jsem v týhle zemi asi jedinej kdo nechytá na labi který mi silně připomíná kanál jaký ukazoval Rick na fotkách,tak mi tahle přednáška dala nejvíc.Maximálně bych na hlavní silnic dal ceduli že se má odbočit doprava abysme nemuseli šestkrát přejíždět koleje :-) Pokud to byl nultý ročník tak klobouk dolů,to jsem nevěděl...

Marda - Profil | Po 13.2.2006 17:43:00

Ještě k tý Seči - Rick, kterej měl právem největší úspěch v Bratislavě, na Seči přednáší každej rok a vždy stejně kvalitně a na nová témata. Jsem rád, že se toho kluci na Slovensku chopili a takhle to pěkně rozjeli. Je vidět, že tam zájem je a taky to tam má budoucnost.

Marda - Profil | Po 13.2.2006 17:41:06

Martin Havířov.. Vždyť Bratislava je tak nějak v polovině... nebo né? :o))
Tady se každej rok snaží Petr Havlíček pozvat lidi na Seč, kde je zajímavých přednášek dost a účast lidí kteří nejsou členy CC CŘ je minimální. Přitom se zdůrazňuje že členství není povinnost. Navíc při minulých ročnících Seče bylo i těch prezentací dost. Letos ubyly a myslim si, že je to tím, že neni komu co prezentovat, páč se všichni z té skupiny znají, někdy mi to přijde že i wod narození...

Jkh - Profil | Po 13.2.2006 17:28:41

Drahos: to mas jiste pravdu, ale myslim si, ze Carp Show by měla být směřována spíše na pokročilejší sortu lidí.....přece jen knížek a videii je pro začátečníky dost, proto snad na takových show vystupují lidé ke slovu vzatí /Fabian, Kučera, Rick, KN........./. Kde jinde než na takovém setkání by se rybáři zajímající se delší dobu o konkretní rybu měli sejít a v něčem se zdokonalit a poučit???

Drahos | Po 13.2.2006 17:24:48

JkH-Při dnešních možnostech internetu a jiných dostupných materiálech, je to na tom co který rybář chce vědět a vydět.Máš pravdu že, novinky jsou.Ale také jsou i noví rybáři. Vy co rybaříte delší dobu,už jste více ve předu.Tak už pídíte po informacích,které nejsou tak prezantovány.

Jkh - Profil | Po 13.2.2006 17:15:46

Drahos: nevím zda by mne bavilo se dívat na fotky, kterých je plný internet. Prezentace novinek by mohla byt zajimava, ale na to je Brno...Takže zůstává ta chemie a ta si myslim v dobrém podání by mohla být zajímavá....Ale určitě je to o tom, že každý ma jíné zkušenosti, zájmy a chce se učit v různých oblastech kaprařiny (montáže, boilie, výbava...)