Příchuťe rohlíkového boilies

Teď v zimě neni co dělat, tak sem se dal do výroby rohlíkového boilies, takže bych se chtěl zeptat jaké příchutě se vám osvědčily.
Autor diskuse: Matis - Profil , 13.2.2006 všeobecné - nástrahy, návnady

Petrson - Profil | Út 14.2.2006 23:59:17

>> Hamon, John McE > dík, chlapi.
Vyzkouším po vzorcích a nejlepší výsledky zahrnu do know-how :-)

JohnMcE - Profil | Út 14.2.2006 23:43:02

Koukněte na následující odkaz na výrobu rohlíkového boilies...
http://www.feederklub.cz/rohlikoboilie.htm

Hamon - Profil | Út 14.2.2006 23:27:17

Petrson:Ale to musis vyskusat, pri akej teplote to budes skvarit.Moze sa stat, ze to tam ani pol minuty mat nebudes, alebo mozno ti bude viac vyhovovat boiles, ktore budes mat v mikrovlnke dlho.Vsetko zavisi od toho, ake to vlastne chces.Najlepsie je skusit s dvoma /troma kusmi co to s tym spravi :))) Ja to tam nechavam len 30 sekund |:)))

Petrson - Profil | Út 14.2.2006 23:21:23

>> Hamon > díky, ještě že si upřesnil ten čas, už se vidím, jak bych to tavil 2 minuty :-) To bych asi zažil pěkný ohňostroj.
Třeba by stačilo rohlíkové boilies většího formátu - přímo vylisovat v destičkách s průměrem koulí do 3 cm. Chci si něco takového vyrobit. Tím Tě samozřejmě nechci odrazovat od klasického boilies, já jsem koulařil asi 3 roky zpět jednu sezónu vcelku intenzivně, ale odradila mě jednak docela vysoká cena (šance vyrábět si "smraďochy" sám mám značně omezeny) a pak většinou nemám možnost dlouhodobějších lovů, což je u koulaření jeden ze základních předpokladů; někdy trvá dny, než ryby najdou zakrmené místo a koule jim zachutnají. Zjistil jsem, že tak dlouhé čekání na záběr není pro mne.

Hamon - Profil | Út 14.2.2006 23:10:51

Tuto zimu som este nevaril,lebo nejak nestiham a uz chcem zmenit nastrahu,chcem prejst na original boiles.Takze idem investovat do dalsich inych veci :)))Dufam,ze to bude este lepsie :)))

Hamon - Profil | Út 14.2.2006 23:08:51

Ty to skor stvrdne a vonkajsok budes mat viac odolny,nebude sa ti tak skoro rozpadat,skor pomalsie,ako rychlejsie.Ps neprehnat to,tak do 30sekund to staci,zavisi od teploty.Inak ten dip som kupoval asi tak dva roky naspat a teraz ich uz nikde nemaju :( NEpametam znacku ale nieco okolo 100 ma to stalo,sa mi zda.:)

Matis - Profil | Út 14.2.2006 22:23:54

Hamon: diky skusim to vyrobit:-)
Jo a stou mikrovlnkou by me to taky zajimalo.

Petrson - Profil | Út 14.2.2006 22:02:28

>>Hamon > na kolik, prosím, ty dipy od Scopexu zhruba příjdou? A jaký má význam ta mikrovlnka? Jde o dosušení, nebo se vytvoří pevnější krustička? Díky.

Hamon - Profil | Út 14.2.2006 21:55:04

Matis, ja ich dipujem takto, po tom, co si ich naparim a idem ich dat zlisovat medzi da drievka, tak vrch tych drievok potriem aromov, mam tekuty scopex.NEcham tak asi 5 minut, vonkajsok pekne nasaje, aj ked neviem, ako je to s dlhodobim posobenim, potom s tim uz pracujes normalne:)))) Medzi drievkami ich mam asi 10 minut, potom s kliestami narobim gulicky, ktore supnem do mikrovlnky, ale len na chvilku a potom ich dam na nit, najhorsie je to viazanie uzlov :))) Asi najdlhsia cast prace :)))

Matis - Profil | Út 14.2.2006 19:36:28

Hamon: Ty scopexove bilesy sis vyrabel sam nebo kupoval?? Zajimalo by me pokud si to vyrabis sam, jak to tim scopexem ochucujes??

Hamon - Profil | Út 14.2.2006 19:12:32

No mne kulicky nepadli pri nahadzovani,ale pri zaberoch,velmi sa mi osvedcili scopexove roh.boilesy.A nepada mi to z hacku,lebo tu bvlnku prepichnem dvakrat,potom to drzi na izsto, bavlnka mi ostane vzdy.Inak,pocas 4 hodinovej rybacky som ich pouzil asi 15:) Neskutocne mi to zeru ryby na mojom reviri :) A vsetky druhy ryb.Zaberov habadej :) Hlavne v jari a zaciatkom leta

Petrson - Profil | Po 13.2.2006 22:18:53

>> Matis > taky dobrý, někdy jsem to používal, když bavlnka byla moc krátká a nezbývala vůle na ovin. Navíc nehrozí přetržení. Jednoduchému navléknutí poté, co mi pár koulí z háčku odplachtilo, prostě moc nevěřím.

Matis - Profil | Po 13.2.2006 21:28:49

Petrson: ja sem to resil tak, ze kdyz byla bavlnka volnejsi, tak sem propichl tu bavlnku hackem a nikdy mi to taky nespadlo.

All: Dekuju vsem co sem prispeli sve skusenosti. Tim ale nechci uzavrit tuto otazku. Pokud nekdo ma jeste neco na srdci klidne to sem muze napsat:-) Budu jen rad.

josher - Profil | Po 13.2.2006 20:37:10

Provlíkneš háček za tu bavlnku tak,aby to bylo v obloučku háčku.

Petrson - Profil | Po 13.2.2006 20:33:26

>> Petr > nastražuju tak, že navléknu za bavlnku, kterou kolem háčku ještě 1 - 2 x ovinu. Líp to pak drží a nehrozí, že kulička při náhozu spadne, pokud je bavlnka delší a tedy volnější.

Petr - Profil | Po 13.2.2006 20:28:19

Nemám zkušenosti proto se ptám jak s tím na háček.Za tu bavlnku provlíknu háček nebo nějak uzluju?Dík

Petrson - Profil | Po 13.2.2006 20:10:25

>> Matis > loni jsem chytal na kupované, vínově červené boilies s příchutí "oliheň". V jistou, ale poměrně krátkou, dobu to byla nástraha č. 1 na kapry - násaďáky, zabralo i pár karasů. Bylo to na jaře, přelom květen - červen. V průběhu léta byly záběry sporadické, ryby preferovaly sladší nástrahy.
Rohlíkové boilies považuji za dobrou a účinnou nástrahu, +- 60,- za pár kuliček mi však příjde poměrně zlodějská cena, takže pro letošek si je budu vyrábět sám.

josher - Profil | Po 13.2.2006 19:01:20

To je domácí výroba z hranolu silonu.Dá se to samozřejmě udělat i z jiného pevného materiálu.Třeba z buku,dubu,texgumoitu nebo třeba z hliníku.Hlavně to musí být pevný aby to neprasklo když to stáhneš šroubama j sobě.Prý se něco podobnýho prodávalo ale já to nikde nesehnal,tak musela přijít domácí výroba.Pomocí tohoto lisu je ten rohlík o dost více slisován.

méďa | Po 13.2.2006 18:17:55

josher moje zkouška vyšla skoro stejně po 4 hodinách se to dalo strhnout mam dotaz na lis kde sehnat

josher - Profil | Po 13.2.2006 17:59:39

Já mám vyzkoušené že vydrží i 4 hod.Zkoušel jsem to doma ve sklince s vodou.Už aby se oteplilo a já mohl vyzkoušet všechno co už mám nadělaný.

vojo - Profil | Po 13.2.2006 17:31:03

josher-mozno by stalo za to uchytit takto kvalitnu boilies
zmes v niekolkych vrstvach.Podla clanku, ta povodna,ma vydrzat dve hodiny.Taktiez by sa dalo nieco strcit do gulicky na zatazenie.

josher - Profil | Po 13.2.2006 16:14:13

Na jaře jsem na rohlíkové boilie chytal na Mušově a nebylo to nejhorší.Potom říjen a listopad na Břeclavsku na vodě něco větší než 1ha to bylo celkem dobrý.Tak 10-15 kapříků kolem 50cm za den a to asi po dobu tří týdnů.Je pravda,že to na velký kapry asi moc není,i když koncem srpna na Dalešicích se asi spletl kapr 78cm na rohlíkovej scopex asi 20 cm nadednem.Delší dobu nikdo v okolí neměl ani ťuka,tak jsem zkoušel všechno možný i nemožný a vyplatilo se.Když jsem ho pouštěl zpět,tak bych vám nepřál slyšet ty připomínky od přihlížejících.

ondresss - Profil | Po 13.2.2006 15:50:47

ja jsem si delal rohlikove boilie podle tohoto receptu http://www.lovkapra.com/navody/rohlikoveb.htm ale nemel jsem na to moc ulovku par cejnu a nake plotice a perlíny. ale určit to budu ješte skoušet. protože si myslím že se na to dají chytnout i pěkne ryby uvidíme.

godja - Profil | Po 13.2.2006 14:42:52

Kolči: dík za info.

josher - Profil | Po 13.2.2006 14:26:06

Taky jsem to někde četl,ale ještě jsem to nezkoušel.Mohlo ba to povrch i tak trochu zpevnit.Já při sušení nasypu do krabičky trochu posikovače a potom ještě do suchých kuliček taky trochu.Rohlík je dost p'orovitý aby to do sebe absorboval.To,když se mě s tím nechce hrát tak jak jsem psal níže.Kuličky dělám z napařenýho rohlíku pomocí kleští nebo lisu.Přikládám obrázek je focen mobilem a podle toho to taky tak vypadá.Snad to jako ilustrace bude stačit.

godja - Profil | Po 13.2.2006 13:19:18

Mohl by nekdo pro neznaleho prihodit nejaky navod, nebo recept na vyrobu?

vojo - Profil | Po 13.2.2006 13:01:54

Cital som teraz nedavno,v bielku rozpracovat prichute,namocit boilie a vysusit.Urcite vyskusam!

vojo - Profil | Po 13.2.2006 13:00:02

Vase zprava

vojo - Profil | Po 13.2.2006 12:59:54

Cital som teraz nedavno,prichute rozpracovat v bielku,vysusene rohlikove boilies namocit a ususit,tisim v mikrovlnke,ale to je snad jedno.Urcite to vyskusam.

Abies Alba - Profil | Po 13.2.2006 12:47:45

josher: Jo, díky :o)

josher - Profil | Po 13.2.2006 12:18:04

Omlouvám se je to topolový květ a koupil jsem práškový posilovač.Dostanu ho tam tak,že starší rohlík navlhčím tolik aby se dal v ruce propracovat jako těsto a do toho vpracuju trošku toho posilovače.Potom to hodím do lisu a slisuju.Zbytek je jasný.

Abies Alba - Profil | Po 13.2.2006 12:08:25

josher: Lipový květ? A jak tam dostaneš to aroma?

josher - Profil | Po 13.2.2006 12:06:25

Na krátké jednodenní chytání zatím med a scopex.Na letošek chystám navíc švestku ,lipový květ a skořici.Možná i něco jiného co mě napadne.Zkusit se má všechno.