vyroba bedne????

prosim vas poradte jak vyrobit bednu na plavanu....
dobre viem že je to dost rozsiahla otazka ale aj tak sa pytam.zaujimalo by ma jake ma mat rozmery /hlavne jednotlivych dielov/ kde zoženiem večinu potrebneho materialu a tak ..
napiste vlastne skusenosti s vyrobou bedne
dakujem
Autor diskuse: Dollym - , 4.2.2006 plavaná - domací dílna

doncoyote - Profil | Ne 5.2.2006 22:28:45

Oňarb - ® - vypadla mi věta, že podobnou bednu (design by orion) stavím, a šuplíky jsou napevmo. Mohl bych přidat či odebrat výklopná patra. Tak to musím trefit napoprvé přesně, aby mi tam nezústaly dírky po pantíkách. Protože bednu doposud nemám, a chytal jsem z ní skutečně vzácně, nevím, jak mi to bude vyhovovat. Zrovna teď , jak to píšu, to zkouším na židli zjistit správnou výšku. Podložil jsem si nohy prkýnkem a je to ono. Židle mínus prkýnko, toť ta pravá výška. :o)

Oňarb - Profil | Ne 5.2.2006 22:14:06

Posed si regulujes pridanim alebo odoberanim pridavnych suflikov - meni sa ti celkova vyska bedni... Kazdy si to moze nastavit podla seba ako mu to vyhovuje - ak sa nemylim :-)

IGI - Profil | So 4.2.2006 20:47:29

Myslim, ze dollym pozna onarb.sk, tu chcel asi len poznat nazor "zapadnych bratov":))))

A ta podlazka: Lege artis by si mal pri sedeni na bedni mal mat medzi stehnom a lytkom uhol cca 90`. Ale ako pises, je to velmi individualne. Neni ani tak dolezite, ako to ma byt ako to, ako to bude tebe vyhovovat...

Zatial tak

doncoyote - Profil | So 4.2.2006 15:10:10

Na www.onarb.sk v diskuzi o stavbě plavačkové bedny je od Jančího jednak popis a jednak skici. Je to asi výrobně jednodušší než konstrukce, kterou stavím já.
Mám otázku: Jaká vám vyhovuje výška bedny nad podlážkou. Máte raději vyšší posez jako na židli, nebo spíše nižší posed a nohy pokrčené? Bedny Rive neregulují výšku nad podlážkou a tak se ptám. I když tuším, že každému vyhovuje něco jiného.

Exage - Profil | So 4.2.2006 14:38:55

Mna to tiež trápilo: tu je odpoveď:::http://www.mrk.cz/otazky.php3?id=10204 .... Poprípade chod na www.onarb.sk a tam si vo fóre najdi otázku výroba bedne.Tam je to podrobne popísané aj nakreslené.....Toď vše