Rybolov ve Svedsku

Zdravim, chtel bych se zeptat, jestli nemate nekdo tip na pronajem chaty v jiznim nebo vychodnim Svedsku na pobrezi more? Chtel bych v kvetnu vyrazit se tremi prateli na stiky, morske pstruhy a okouny. Na oplatku muzu poskytnout super tip na majitele ctyr luxusnich chat v Norsku ve fjordu nedaleko Bergenu a muzu vyjednat i lepsi cenu.Diky a zdravim vsechny ''vydry'', ktere se stejne jako ja nemuzou dockat jara:-))
Autor diskuse: Romero - , 2.2.2006 dravci - revíry, cestování

Libor H. - Profil | Čt 9.3.2006 8:42:49

masox: Jedu tam zitra (primo na hranici M 3/4), ale samozrejme beze zbrani. Uzit si trochu snehu a zajet do Krumlova.

masox | St 8.3.2006 17:07:16

Libor.H> Je to všechno zamrzlé. Máme tu kolem 35 cm sněhu. Byl jsem se na sněžnicích podívat u vtoku to Římovské přehrady a bylo to všechno zamrzlé a ta sněhová kalamita tam udělala pořádnou spoušť. Pořešín je mé oblíbené loviště, ale od září jsem tam nebyl.

Libor H. - Profil | St 8.3.2006 11:08:48

masox: Jinak koukám, že jsi z Jána! Žiješ v tak krásným kraji, že bych do Švédska ani nejezdil :-) Snad už tento víkend se pojedu podívat "Na Brousek" k Pořešínu co dělá Malše a podhůří Novohradských hor ...

Libor H. - Profil | St 8.3.2006 10:40:53

masox: V tom kraji, konkretne na jezeru Mjörn, jsem byl na prvni testovaci vyprave zminovane cestovky. Tady je z toho reportaz: http://www.rybolov.com/ozajezdu.php?repdetail=113&zajezd=58
Na jezerech jsou povolenky obvykle potreba a nemyslim si, ze existuje jedna pro celou oblast. Kazdy revir ma nejspis svou vlastni licenci.

Jules | St 8.3.2006 9:45:55

Jak velky sebou vezete mrazak? 200kg?

Romero | St 8.3.2006 8:59:35

To Masox:Docela Te chapu, kdyz jsem hledal na netu ubytovani primo na ruznych svedskych strankach a nasledne tam napsal na jejich e-maily pro vice informaci atd (samozrejme v anglictine), tak z nekterych stranek se mi neozvali vubec a z nekterych az po delsi dobe. Trochu me to zklamalo.Ale abych zase nehazel vsechny do jednoho pytle, tak se naslo i par svetlych vyjimek a diky jedne z nich tam ted v kvetnu jedu. Nesmis to vzdat. A nebo popros Marfic-a, ktery umi svedsky.
PS:Kdyz vidim tu krasnou fotku, tak jsem extra nasrany, ze uz neni alespon jaro:-)

masox | Út 7.3.2006 19:18:24

Musím říci, že jsem si našel ideální dovolenou ve Švědsku v oblasti Dalsland. Půjčit si kanoji a celý týden jezdit v kanálech mezi jezery s ubytováním v různých kempech s povolenkou na celou oblast to si přestavujeme se ženou jako to nej. Bohužel jsem se je snažil několikrát kontaktovat a nikdo mi neodepsal. V CK Pepa mi řekli, že to běžně nedělají . No snu se nevzdávám, snad někdy příště.

Romero | Út 7.3.2006 17:46:29

To Marin:Lokalita Aaland je podle ruznych referenci vyborna, ale jelikoz jedeme tento rok jeste koncem srpna do Norska, tak se nam ted nechtelo jezdit nijak moc nahoru a proto jsme zvolili lokalitu na jihu Svedska u mestecka Ronneby. Podivej se na www.sydkuststugor.com .Z Prahy je to pouhych 800 km a rybarina je tam prej solidni. Navic je to kousek od velice dobrych lososovych rek, takze mozna vyzkousime i tuhle moznost. Uvidime, bude to nase prvni rybarina ve Svedsku, takze zatim nemuzu srovnavat.

Marin - Profil | Út 7.3.2006 14:58:37

Romero: díky moc
taky jsem přemýšlel (různé reference a články), jestli by nebyl lepší na štiky a okouny Aaland - finské území ostrovů mezi Šve-Fin.
Nenapadlo tě to taky?
Popř. vybral jsi už nějakou konkrétní lokalitu ve Švédsku nebo jezero nebo dokonce konkrétní chatu?

Romero | Út 7.3.2006 14:26:56

To Marin: Nemas zac, kdyby jsi potreboval vice informaci ke konkretnim chatam, tak pis na e-mail Lucie.Macakova@NOVASOL.cz Je to ochotna pani, ktera mi vzdy se vsim pomohla. Preji at dobre vyberes a samozrejme pak cekam nejake reference, az se vratite:-)

Marin - Profil | Út 7.3.2006 12:03:59

romero: dík
hlavně za adresu na ten Novasol, už jsem tam kdysi hledal,ale zapomněl adresu a vyhledavač nepomohl

Romero | Út 7.3.2006 7:53:33

To Marin: Myslim, ze nejlepsi je si vybrat chatu pres www.novasol.cz , tam si zadas parametry podle kterych Ti to v Tebou zvolenem uzemi najde spoustu chat, pak uz si jen vyberes. Vyhoda je, ze tahle mezinarodni spolecnost ma mensi pobocku i v Praze, takze se nemusis bat nejakeho vyjebu. Ja si takhle prvni rok pres ne nasel chatu v Norsku a ted uz tam jezdim naprimo. Jinak my si ted nakonec vybrali jeden kemp co nabizi i www.fisherman.cz ale objednali jsme si to naprimo od svedskeho majitele kempu, takze jsme docela usetrili. Jedeme tam v puli kvetna, tak potom muzu poreferovat.

Monsieur de Privatizieur d'Méandre avec Poissons plus d'quarante - Profil | Po 6.3.2006 18:57:50

Marin: s rodinou? blaznis? svedove maj rohy, kradou obrazy a vyhravaj olympiady!!!!

Marin - Profil | Po 6.3.2006 16:02:23

Romero: taky bach se tam chtěl podívat, můžeš napsat, jestli jsi něco zjistil konkrétního?
jestli je to reálné tam jet bez cestovky s celou rodinou a beze strach z nejistoty?
o kolik to vyjde levněji než cestovka?

Romero | So 4.2.2006 23:24:03

To Marfic: Na tom Blekinge.se se mi libi treba chajda cislo 81387 ÖRSERYD, ale nejsem si jisty, jestli je na pobrezi more. Vidim tam vzdalenost k vode 75 m, ale to je krome poctu osob a ceny tak vsechno co vim. Myslis, ze bych Te mohl teda poprosit o preklad. Diky.

Romero | So 4.2.2006 22:43:58

To Marfic: Predpokladam, ze Ty asi budes ten Pikuv kamos, co mi vypravel v praci, ze chvili zil ve Svedsku a umi svedsky:-) Jedna se mi o to, ze zakladni informace u tech chat se daji odvodit i z te svedstiny, ale uz tam treba nevyctu moznost pronajmu lodi s motorem, coz je docela dulezite a taky, jestli je ta chata na pobrezi more, nebo na nejakem jezeru ci rece. Nasel jsem jednu stranku http://www.bodehus.se/ a tam se mi ty chajdy libi moc, ale opet jsem narazil na problem se svedstinou. Psal jsem jim tam, ale kaslou opet na me. Takze ani nevim, jestli je nektera s tech chatek v druhe polovine kvetna volna.

marfic - Profil | So 4.2.2006 20:57:50

Romero: jenom technicka, co potrebujes vedet v anglictine?? Cisla jsou vsude stejny, cena je na tyden za chajdu, pokud by jsi si nevedel rady vyber si chajdu a a jati s tou svedstinou pomuzu. Hajeni zadny neni

Romero | So 4.2.2006 20:24:20

Diky. Tu stranku Blekinge jsem uz predtim zkousel, ale problem byl a stale trva, ze mi nefunguje nabidka tech chalup v anglictine ani v nemcine. Funguje to jen ve svedstine a tou ja bohuzel nevladnu. Tak jsem tam napsal mail v anglictine, at mi neco podle mych pozadavku neco nabidnou. Snad se ozvou. Chci se jeste zeptat, nevite nekdo jak je to s hajenim stik v kvetnu? Plati to po celem pobrezi nebo je to regulovano mistne?

marfic - Profil | So 4.2.2006 19:07:23

romero: v kvetnu bych s morksyma pstruhama moc nepocital. Jinak jizni svedsko (opravdu jizni Skane) neni ani na stiky, v kvetnu to bude o morskejch jehlach
Stiky si dobre zachytate v Blekinge. Nekde od Solvesborgu smerem na vychod a cele pobrezi az do Stockholmu. Zacni nejdrim mapou svedska a vyber si misto ubytka pak najdes na http://www.blekinge.se/?blekinge=fjasi38 pro Blekinge. Asi nejproflaknutejsi u nas je na stiky je Vestervik http://www.vastervik.se/sites/turist/templates/turist_startpage.aspx?id=160
Ale stiky jsou vsude mezi tim