penn surfmaster

Můžete se někdo podělit o zkušenosti s tímto navijákem.Chci si je koupit.Děkuji za odpovědi a názory.
Autor diskuse: Jan - Profil , 31.1.2006 kaprařina - náčiní, doplňky

Lumír - Profil | Út 31.1.2006 20:22:22

Radek: díky za radu!

Radek | Út 31.1.2006 20:17:37

Lumír: do válečků zajišťující zpětný chod nikdy nedávej žádnou vazelínu, ale hustší olej. Ne však převoďák. Dobrý olej je např. Michelin na mazání cyklistických řetězů.

hellstar | Út 31.1.2006 19:45:29

Surfmastery mám tři roky a jsem s nimi spokojen - výjimkou je zapadávání vlasce pod cívku - musí se na to dávat bacha a jak psal šeptal, trochu nedoiplňovat. Jinak je to velice bytelný naviják se silnými převody a dobrá voba pro toho, kdo jako já nemusí Shimana.

Lumír - Profil | Út 31.1.2006 19:21:45

Surfanstery vlastním 3kusy, už asi 5 roků. Ze začátku byly naprosto bez problémů, při systematickém zatěžování se mi na všech třech rovněž strhl závit v přítlačném talíři brzdy. Mimo to jsem při daleké vyvážce s velmi těžkými olovy zdeformoval na dvou kovové cívky. Prostě je silně dotažený námot vlasce pokrčil dovnitř. Kdybych neviděl, nevěřím. Spadávání vlasce jsem zabraňoval jeho zachycením prsty hned po náhozu a ručním překlopením překlapěče. Při chytání v zimě se mi rovněž na všech třech stalo, že mi přestala fungovat zarážka zpětného chodu. Důvodem byla nevhodně zvolená vazelína, kterou byl naviják z výroby promazán. Dovozce mi poradil, ať ji důkladně odstraním a použiji jinou.
Suma sumárum - na mě docela dost problémů. Nutno přiznat, že jsem navijáky zatěžoval asi "trochu" víc, než "běžný rybář". Pro nahazování do dálky jsou to možná nejlepší stroje co znám. Lítá to z nich velice pěkně. Na dalekou vyvážku kvůli nedostatečné houževnatosti použitých materiálů (především závit v brzdě) nelze s čistým svědomím doporučit. Přesto se jich zbavovat nechci. Pro lov na nához a kratší vzdálenosti mi ještě perfektně poslouží. Ostatní situace oddedřou Ultegry:)))

Kocháč | Út 31.1.2006 13:57:03

šošon - ® :o) zdarec, takže nakonec jdeš do LC ? Namotej si na ty PENNY 0,12 a budeš s vyvážením v poho :o)) Na ty tvoje násaďáky to bude stačit :o))chichichi. Pojď do bulváru.

šošon - Profil | Út 31.1.2006 13:53:10

mám je tři roky(vel.60) a fakt sou úplně v poho a ani se mě nestrhl závit ani nezapadává vlasec pod cívku.Jedinej problém, kterej mě trhá nervy je kapacita.300m/30mm je málo. :-(( proto je letos vyměním za LC :o)) a je po problému
jinak můžu vřele doporučit, nebýt toho, že su magor nemenil bych o))

Cucák - Profil | Út 31.1.2006 10:25:23

Mám je dva roky a jsem s něma nad míru spokojenej. Předtím jsem měl Tica - Sportera a ty šly za dvě sezony totálně srát, tohle je úplně jiná třída. Měl jsem je rozdělaný a uvnitř je v podstatě jen velkej beonzovej šnek, kterej vypadá nadmíru bytelně. Snesou boj s velkou rybou i stahování těžkých olov z dálky. Po dvou intenzivních sezonách v nich není ani vůle.Váhou a rozměrem je to ideální naviják na měkší pruty. Koupil jsem si vel. 60 ale dávám na ně i cívku ze 70. Jediná nedotažená věc je absence systému, kterej by bránil vlasci zapadávat pod cívku, ze začátku jsem s tím měl problémy, ale brzo jsem si zvakl na to dávat bacha.

šeptal - Profil | Út 31.1.2006 10:08:49

rod: Já se s tím ještě nesetkal. Ať klackem švihám jak chci, tak mi brzda při normálním utažení neproklouzne. Asi jsem na silnější švih moc slabý. :o)

rod - Profil | Út 31.1.2006 9:52:57

Pokud vím,tak problém se strženým závitem jsem neměl sám.Kleštěmi to sice neutahuju,ale někdy opravdu dost.Kolega při odhozu jednou neutáhl dost a měl na ukazováčku 4štychy

šeptal - Profil | Út 31.1.2006 7:45:44

Mám je cca rok a jsem spokojený. Lítá to z nich skvěle a občasnému zapadnutí vlasce pod cívku bráním buď malým nedoplněním cívky (ne až po okraj), nebo navléknutím froté gumičky do vlasů na spodní rantl cívky a její podlepení oboustrannou páskou.

rod: To utahuješ brzdu kleštěma?

rod - Profil | Út 31.1.2006 7:24:49

Mám dva asi 3 roky. U obou se asi po půl roce strhnul závit v matce brzdy(poměrně hodně utahuji při silovém nahazování)Po svépomocné opravě jsou zatím naprosto
bez problémů.Velice slušně namotávají vlasec.Jsou poměrně lehké (640g) Bohužel nemají žádný systém proti
zapadávání vlasce pod cívku a při plné cívce a novém vlasci(některém) se mi
vlasec dostal pod cívku.