Mam zájem o rybolov na dunajské deltě v Rumunsku.

Existuje nějaká CK,na kterou bych se mohl obratit?

Franta H - Profil | Út 13.3.2012 16:35:21

Podívej se ve fóru na téma "Dunajská delta 2010" tam ještě pokračuje aktuální diskuze.

koem - Profil | So 24.12.2011 17:11:33

Zdravím s bráchou bychom se chtěli vydat do těchto oblastí, nicméně informace o této oblasti jsou poměrně sporé proto bych chtěl požádat a poprosit ty co v této oblasti byli o nějaké přesnější informace. jde nám především o lov dravců - hlavně sumců. děkuji za veškeré info

Franta H - Profil | St 12.11.2008 12:41:45

Příští rok chystám výpravu do Delty Dunaje, oblast okolí jezera Gorgova. Byť bude zaměřená spíš nerybářsky, pokud by se někdo chtěl přidat má možnost. Ve hře je cesta mikrobusem i varianta vlakem. Jak to bude dopravdy přinese čas.




Kaprňák - Profil | Pá 21.12.2007 19:43:36

Franta H:Nechystáš se příští rok do delty?Mám spolehlivého kamaráda tranzita pro tři rybáře.Rádi se přidáme.

Franta H - Profil | Pá 21.12.2007 9:00:42

Rybolov v deltě povolený obecně od počátku června, letos začínala sezóna myslím 10.6., nejvíc rybářů jsem v deltě viděl v září. Delta je velmi zajímavá lokalita, ale musí se počítat s tím, že je zdevastovaná desetiletími intenzivního rybolovu a v posledních několika letech rybáři prožívají krizi. To ovšem nevylučuje rekordní úlovek. Redutu neznám stejně jako maďarskou cestovku, zabezpečuji se sám a mám tam kamarády.Ale s kempy to moc slavný není a místní agentury jsou zaměřený spíš na škubání turistů a rybářů. Ceny jsou postavené dost nesmyslně. Dát přes deset tisíc za tejden v penzionu, sice se stravou a loďkou se mi jeví poněkud přehnané. Ale v deltě se poměrně dost míst dostaneš, nebo alespoň přiblížíš, autem. Přes přívoz v Nufaru se dá dojet například až do vesnice Gorgova u stejnojmenného jezera. Tam si postavit někde stan, nebo využít nějaký místní penzion, půjčit si od místních loďku bez motoru ( to by se mohlo povést tak za tři stovky na naše). Jezero od vesnice asi kilometr po kanálu, dost velký kus se dá podél kanálu jet autem a postavit tam stan.Z poplatků se platí něco jako vzdušné 10 RON na osobu a pobyt. RON je asi devět, deset našich korun, rybářský lístek také není drahý, ale přesnou částku neznám, potom se musí platit z používání vlastní lodi, loď bez motoru stojí 5 RON na den. Dám dohromady nějaké internetové odkazy které se tím zabývají. Zatím doporučuji třena www. caraorman.ro který má i anglickou verzi ale nevím jak často ho aktualizují, zajímavý je také x3m.ro, ale tam se rybářství moc nevěnují.Pošlu Ti mapu do úschovny, ať se trochu orientuješ v místopisu.

Kaprňák - Profil | Čt 20.12.2007 21:39:28

Franta H:Který měsíc je asi nejlepší co se týče lovu kaprů?A jak to vypadá v kempech který tam provozuje Raduta a nějaká Maďarská cestovka.Nebude to jednoduchší využít jejich služby?

Franta H - Profil | Čt 20.12.2007 21:14:20

Podstatné je mít nějakou svoji loď, i když místy se dá půjčit loďka od místních, ale když tam přijedeš poprvé tak budete tápat. Poblíž zajímavých lokalit se dá dostat i místní lodní dopravou, ale nějaký nafukovák se vždycky hodí.

SAHIB - Profil | Čt 20.12.2007 19:23:11

Sahib
mi to taky nějaký ten pátek láká,chtěl bych tam asi autem,ale...plno kámošů mi od toho zrazuje,že je leúpší se domluvit třeba 5-6 chlapů a lupnout to tam třeba trafikem,že to je lepší,určitě pohodlnější, ale zase na cestách špatný kvůli osadníkům...

Franta H - Profil | Čt 20.12.2007 13:14:52

Nechal jsem naskenovat mapu delty Dunaje, v JPEG má něco přes 30 mega. Zájemcům ji mohu poslat prostřednictvím úschovny ( uschovna.cz). Verze v TIF má okolo 350 mega, tak to asi po drátech nepůjde.

A - Profil | Po 15.5.2006 11:41:01

Českécestovky tam nerady jezdí, je tam značný nepoměr mezi cenou nabízených služeb a možností rybaření. Je lepší si všechno zařídit sám. Na internetu jsou odkazy na různé místní penziony které jsou i pro Čecha dostupné.

A - Profil | Po 15.5.2006 11:39:19

Českécestovky tam nerady jezdí, je tam značný nepoměr mezi cenou nabízených služeb a možností rybaření. Je lepší si všechno zařídit sám. Na internetu jsou odkazy na různé místní penziony které jsou i pro Čecha dostupné.

Franta H - Profil | Út 18.4.2006 13:38:50

V posledních letech se tam všechno změnilo. Povolenky prodovájí agentury které mají pronajaté části delty. Povolenka na týden stála loni asi deset eur. Podejní místa jsou různá, někde jsou to třeba i prodejničky v obcích. Poplatek z vstup do biosférické rezervace je opravdu stále malý, platí se ale i za vlastní loď, asi patnáct až třicet korun za den, rozlišují se lodě s motorem a bez motoru, u lodě bez motoru se platí stejně bez ohledu na počet míst, za raft a kajak stejná částka. Zákaz rybolovu v době tření platí pro místní profesionální rybáře v oblasti vnitřku delty. V té době chytají na hlavních ramenech do sítí opatřených plováky rybu seljodku(sleděc).Období sportovního rybolovu začíná v červnu. Více najdete na adrese www,caraorman.ro
jinak v Tulcei je několik agentur které se rybolovem zabývají, ale levnějí vás vyjde výlet do Norska. V jedné malé agentuře, bohužel nezabývající se rybolovem, dělá vedoucí paní která vystudovala čestinu a ohodně čechům poradí. její manžel provozuje turistickou loď s kajutami pro cca deset osob. Pronajímá ji za 150 eček na den. Nevím jak moc se s ním dá smlouvat.Výhodná je loď vlastní. Výhodné spojení do delty je vlakem.Skupina čtyř pěti lidí se tam a zpět dostane za cenu pod 2500 Kč. Já znám oblast od Tulcei dolů mezi Suliským a Svatojiřským ramenem. Ptejte se co chcete vědět, pokud budu vědět tak vám odpovím.

honziceks - Profil | Pá 20.1.2006 23:20:23

Dunajska delta je dobra, byl jsem tam nekolikrat behem ruznych casti roku, ale naposled tak pred 10 lety .Rybarina je vyborna ceny jsou taky dobry (pokud clovek umi smlouvat). Povolenku jsme tenkrat kupovali v Tulcei stala asi 5dolaru na tyden. Meli tam tenkrat takovy zvlastnosti , ze se nesmelo v kvetnu a cervnu chytat na pruty kvuli vyteru ryb a pritom domorodci tam vesele lovili do siti. Tenkrat tam taky nebylo mozno pouzivat vlastni cluny.Motorovy clun s domorodcem po usmlouvani vysel tak na 15DM na den.Musel se take platit poplatek za vstup do rezervace(Cela Dunajska delta je prirodni rezervace), ktery stal asi 1USD na den.Byl zakazanej vstup do urcitych casti delty (jednak z duvodu ochrany ptactva) a u ukrajinskech hranic bylo nejaky vojensky pasmo.Zajimavosti bylo, ze jejich bila voda(nejakej methanol nebo co to by bylo) bylo levnejsi nez jakykoliv nealko. Domorodci to tam pily s igelitovejch pytliku. Asi se to tam za 10 let zmenilo nicmene tenkrat vysel tyden vc. listku na vlak, ubytovani, jidla a veskere utraty na miste tak na cca. 4000kc. Pokud clovek jede sam tak je asi nejlepsi jet vlakem do Bukuresti a pote do Tulcei. z Tulcei jezdil tehdy autobus do Murigiolu(ted Independenta) coz je vesnicka primo na brehu Dunaje coz je vyborna zakladna pro vylety do Delty. Jeste bych pripomel, ze od dubna do zari se musi clovek pripravit na ohromny mnozstvi komaru. Jeste jsem zapomel , ze v Murighiolu bylo docela slusny ubytovani v chatickach.

Atík | Pá 20.1.2006 9:28:14

koukni se na stránky http://www.dunadelta.udvarhely.ro/
jsou v HU, DE a EN, možná Ti to trošku pomůže