Jak koupit rybnik?

Nevite nekdo,v jakem cenovem rozmezi se pohybuji rybniky?Chtel bych si koupit nejaky mensi rybnik...cca 1-2ha. Stredni Cechy... Tusite na koho se obratit? MO nebo treba krajsky urad?
Autor diskuse: Petr - , 19.1.2006 všeobecné - ostatní

rybomil | Út 24.1.2006 9:48:25

Hoši, když to tady tak čtu, proč to neděláte jako jiní? Privilegovaní obecní zastupitelé se rozhodnou, že obnoví bývalý obecní rybník, dostanou dotaci, pak nenápadně pronajmou, pak zprivatizují.V tomhle státním zřízení to takhle funguje i když je potřeba ohradit kopec.

Kocháč | Pá 20.1.2006 10:02:16

šeptal - ® : já bych se rád s dovolení tvářil jako Jan Tleskač :o)

šeptal - Profil | Pá 20.1.2006 9:59:24

Kocháč: Právě v souvislosti s tím komentářem stávající morálky a s poznámkou, že s tím se nedá nic dělat. A vzal jsi to zbytečně osobně. Nechme toho a tvařme se jako Mirek Dušín. :o)

Kocháč | Pá 20.1.2006 9:55:43

šeptal - ® : Co tě k takovému myšlení nad moji osobou vede? Nesnáším komouše, kdyby to tady neposrali, tak ta morálka národa mohla být někde jinde. Žádnej systém není bez chyby, ale nějak mi z toho pořád vychází, že demokracie je nejmenší zlo:o)
Jen jsem popsal, jak to fungovalo a jak to pořád funguje. Kamarádičkování, protekce, úplatky, bahno (ale to tak jednoduše jako "rybník" rekultivovat nepůjde) :o)
Obdivuju lidi co podnikají čistě a úspěšně a nesnáším namyšlený čur**y v luxusních autech:o)

šeptal - Profil | Pá 20.1.2006 9:48:36

Kocháč: Ještě čekám, že vzkřikneš "Ať žije Sovětský svaz!". :o)

Kocháč | Pá 20.1.2006 9:42:21

šeptal - ® : na tenhle národ jsou veškerý zákony i ty nejdokonalejší marný:o) Je to takový národní sport to ojebá**ní:o) Chudáci, co chtějí mít své podnikání čistý, legální a čekají to samé od druhých. S tím se ale nic dělat nedá, je to v nátuře a morálce:o)
Ale na druhou stranu dostát všem byrokratickejm pič****ám je na palici.

šeptal - Profil | Pá 20.1.2006 9:26:49

Kocháč: Jasný. Ovšem nemá cenu to komentovat. Je to normální zlodějina. Nebo ojebávačka, když budu slušnější. Pak ale nechápu, proč jsme se pouštěli do dodačních debat. Čert to vem.

Kocháč | Pá 20.1.2006 9:23:42

šeptal - ® : v podstatě se nejednalo o klasické odbahnění, ale odtěžení nánosu a podle původních fotek bylo stavidlo hodně dlouho nepoužívané. Takže se vyčistilo a prokopalo dno, vytvořily se dvě jámy a hlavně vykopali rýhu tak 1,2m pro přívod vody z potoka:o) Místa na rozprostření výkopku bylo dost:o)

A co se týče těch černot bagrů a tater, dělal jsem 7 let mistra a potom stavoše:o) Takže vím o čem mluvím. Zaměstnanec to bere tak, že z cizího krev neteče. Už to není tak jak to bývalo a je to o hubu, ale možnosti jsou pořád:o) A když máš známého, co si to umí zařídit, tak jsi v pohodě. Denní obraty mechanizací jsou i přes 1000,-/hod. A když majiteli spálíš u nějaké velké firmy naftu za dvě hodiny čistého času a doneseš podepsanou puťovku na 12hodin ( 12x 1000,-=12 000,-, tak ti ten bagr na rybník pro kamaráda půjčí dvakrát do roka bez problémů:o)

šeptal - Profil | Pá 20.1.2006 9:05:03

Lumas: Tomu moc nevěřím. Myslíš, že si někdo troufne fixlovat faktury, když ví, že mu finančák proleze sakumprdum fakt všechno? Nakonec, pokud dojde k odchýlení od rozpočtu, všechno se dá v pohodě řešit bez postihů, jen to chce trochu vůle a nezachrápat. A radši toho fakt necháme, rozmělňujeme téma.

Lumas - Profil | Pá 20.1.2006 9:00:57

šeptal: realita se neliší u dotovaných akcí, protože se ani lišit moc nesmí. A když se liší, tak to spraví dobře udělané faktury. :-))) A k tomu finančáku. Byl jsem svědkem, kdy po čerpání dotace kontroloval finančák absolutně všechno, nákup ryb, prodej ryb, nákup vápna, obilí, výkazy hospodaření, kartu rybníka, dodací listy. No absolutně všechno. A na to jim se.. bobík.

Ale vraťmě se k původní otázce Petra: Zkus taky ten pozemkový fond, tam by se nějaké rybníky možná dali někde objevit.

šeptal - Profil | Pá 20.1.2006 8:53:40

Lumas: Co jsem narazil, tak většinou se realita od rozpočtu nijak výrazně neliší. Ale souhlasím v tom bodě, že já bych dotaci snad taky nechtěl. Ta papírová válka, to je hnus. A pak ještě ta jistota několikaleté finanční kontroly. Abych kvůli rybníku, jehož rekonstrukce se nevyplatí ještě ani mojim dětem, nespal 5 let, že mi tam finančák něco vyštourá, na to nemám.

Lumas - Profil | Pá 20.1.2006 8:46:53

šeptal: No domnívám se, že tahle podmínka má zvýhodnit hlavně školy a výzkumák, případně svaz, který to ale stejně nemá jisté podle nových pravidel. Za nabídku na OP dík, ale já do dotace nepůjdu. Dělám taky blízko k dotacím (KÚ) a papíry mi lezou krkem už v práci. Každopádně operační programy nabízejí řadu možností, třeba dotace na technické vybavení - traktor, bagr, naklaďák, kádě, atd. což "české" dotace mám pocit nenabízí. A pak, jak jsem už psal, reálné náklady jsou někde jinde než rozpočty. A když víš jak na to, tak to není finančně tak hrozné (aniž bys něco ojebával).
Možná dobrá rada pro někoho, kdo bude odbahňovat. Pokud není menzi-muck a musí se použít klasický pasový bagr, je lepší použít 2 pásové bagry 5 - 10 t než jeden 30 t brojt. A že jsem pár takových hovádek viděl utopených. Ten menší bagr se většinou vyškrábe sám. A dost dobré jsou lehké buldozery z rašelinišť, mají výrazně širší pásy.

šeptal - Profil | Pá 20.1.2006 8:36:44

Lumas: K tomu ti můžu říct jen to, že tahle podmínka je mi trnem v oku stejně jako tobě. Bohužel, jelikož tu stojím příliš nízko v potravním řetězci, tak i přes jistou snahu na zmírnění takových podmínek prostě nestačím. Možná bys měl šanci uspět v rámci Operačního programu, ale k tomu ti nemám moc co povědět, protože ho nedělám. Ale není problém dát kontakt na kolegu, který to má slušně zažitý.

Lumas - Profil | Pá 20.1.2006 8:30:12

šeptal: Mám na tebe dotaz. Je hezké, že my rybníkáři můžeme získat dotaci na rekonstrukci rybníka. Ale jak se máme vypořádat s požadavkem pravidel MZe, který požaduje, abych hospodařil na minimálně 20 ha vodní plochy. Když mám 3 ha rybník, kde mám nabrat těch zbylých 17, když holding Rybářství Třeboň ti nic nepronajme, soukromníci taky ne, a svaz už vůbec ne. Tohle vidím jako docela sabotáž drobných rybníkářů.

šeptal - Profil | Pá 20.1.2006 7:48:59

Kocháč: Celý je to nějaký divný. Jestli má ten rybník hektar a bahno z něj se vešlo na nějakou parcelu vedle, tak ho tam muselo být tak na dva prsty. Počítej se mnou. Pokud by ho bylo půl metru, to máš nějakých 5 000 kubíků. Odtěžili by nějaké 4 000 kubíků. Pokud by to měli rozhrnout ve výšce cca 10 cm, tak by potřebovali 4 ha pozemků. pokud se to vešlo někomu na zahradu v minimální vrstvě, tak nevím, proč odbahňovali, když tam skoro žádný bahno nebylo. Je to furt dokola, ale jedno je jisté. Popsal jsi klasickou českou ojebávačku, kdy někdo něco udělá bez ohledu na cokoliv ostatního. Už jen ta nafta vypovídá dost.

Kuba - Profil | Čt 19.1.2006 22:46:52

all> děkuju za spoustu informací a názorů, mám v tom teď poněkud hokej :-) nicméně díky :-)))
šeptal> ozvu se, díky

Kuba - Profil | Čt 19.1.2006 22:44:41

moravák> na pivko půjdu rád, jen nerozumím kódu "Po P5 dnes a denně" :-) zbytek dohodnem když tak přes mejl...

Cerebro - Profil | Čt 19.1.2006 16:32:04

Nedávno jsem viděl inzerát na Havránek(sukorady u Mladé Boleslavi) 1-2Ha plus přilehlé pozemky nejsem si jist ale myslím písák cena 500 000Kč

Kocháč | Čt 19.1.2006 16:28:14

šeptal - ® : Taková UDS některých stavebních firem má i kolečka a po pracovní době se jednoduše přemístí z bodu A do bodu B a kope se za firemní naftu. Ale taky to tak být nemuselo. Českej člověk je špekulant a určitě si na to nenechá vystavit fakturu:-) A velikost je tak 1ha. Pravda je to, že kdaž máš známí, tak jde vše. A hlavně musíš, jak to bylo ve Vrchní prchni. tisícovku dat a deset vyděláš:o) A kluci to budou mít do roka a do dne zpět, to je hotový:o))

šeptal - Profil | Čt 19.1.2006 16:20:18

Kocháč: Jestli ten rybník je velký jako tenisový kurt (soudím podle kapacity přítoku), tak možná. Nebo ta UDS-ka jezdila na kradenou naftu. Normálně stojí odtěžení 1 kubíku 200 grošíků (přibližně). Takže tam toho bahna bylo poskrovnu. Jinak jak jsem dopisoval níž, stačí ohlášení.

Kocháč | Čt 19.1.2006 16:14:53

šeptal - ® : Znám konkrétně jeden rybník, kde najela UDS, vybagrovalo se zanešené dno rybníka. Výkopek se rozprostřel po okolním prostoru, dále se vykopala strouha pro přívod vody z potoka, upravil se nátok na dvě PVC DN 200, spravilo se stavidlo, napustil se, zarybnil se, upravily se břehy, s majitelkou se sepsala smlouva o nájmu na asi 5 let a teď se vesele chytá:o) Žádné povolení, žádný zarybňovací plán, žádná živnost a tečkovaní blbečci jdou z dirky jeden za druhým:o) Pohoda. náklady? max. 200 000,- včetně nájmu na těch 5 let. :o))

šeptal - Profil | Čt 19.1.2006 16:08:03

Kocháč: Nevím, co bys chtěl dělat na černo? Utratit cca 2 miliony na hektar? :o) Jen tak mimochodem, na odbahnění rybníka ti stačí ohlášení. Pokud se úřad do 30 dnů nevyjádří, tak můžeš odbahňovat, jako kdyby vydal souhlas. Takže jaký na černo?