nohy v teple

Předloni jsem si koupil botky do zimy fisch hunterky a mám pocit, že bez termoponožky jsou to jen obyčejné sněhule za zbytečně velký peníz. Dokud jsem měl termoponožky neprané tak bylo vše ok ale od té doby mě ke konci lovu začínají zebat nohy. Prý se ty požky nemají prát v pračce jinak přestanou být termo.A to jsem netušil. Tak se chci zeptat na to jaké máte zkušenosti s botama a termoponožkama , konkrétní výrobci a ceny.

Korda | St 18.1.2006 0:53:34

Jen k té avivážy.To platí u membránových věcí třeba oblečení na lyže,že se nemá používat.U ponožek je to jen na vašem rozhodnutí..Možná, že někdo je na aviváž na holé tělo při zapocení alergický.Jinak ne. Je to úplně jedno s těma ponožkama.

pz - Profil | Út 17.1.2006 23:50:25

jelikoz se mi hodne poti nohy a tudiz me dost zebe od noh, zkusil sem emulzi proti poceni a ted je to vyrazne lepsi!
jinak serpove v nepalu chodi i na snehu v teniskach, ale porad maji na batohu nebo ramenech nahradni ponozky!
i ja porad menim ponozky nekolikrat denne - pokud je sucha ponozka a boty nejsou vylozene sunt s tenkou podrazkou, nemelo by ti byt zima... (zimni vlozku nebo kus karimatky taky doporucuju)

Lucas | So 14.1.2006 20:34:05

Království za staré dobré GERLACHY.Jediné boty ve kterých mne nezáblo.

Rendy - Profil | Pá 13.1.2006 18:38:50

zubař : nechci být otrokem ponožek a prát je ručně každý den po rybách , raději ty armádní , každý den čisté a jednou za týden šup do pračky. Ty boty Lincaeffe nikdo nemá ?

zubáč | Pá 13.1.2006 7:18:47

Mám tiež HUNTERy a pravdu má asi tom B., měl jsem také o číslo větší a nic moc, dal jsem je synovi a koupil si správné a je to pohoda, mám je třetí sezónu a jsem spokojený, jen když jdeme na loď beru si raději Goretexové a termo pomožky Klimax a samo armádní fusky, jako bývalý lampasák jich mám doma dostatek... Rendy: Termoponožky se mohou prát, ale jen podle návodu... Klimaxy peru ručne, teplota vody do 30 st. a bez prášku, používám mýdlo na praní, mám je už 2-hou sezónu a nemám problém ... prášky prý něco vyvedou s vlákny a teplá voda také...

Laky - Profil | Čt 12.1.2006 19:58:43

Osobně používám Gore-texové boty domácí výroby značky Probos. V kombinaci s jednou zcela tenkou termo ponožkou (klimatex) a armádní zimní termo ponožkou je to nepřekonatelně v pohodě. A celá noha je pěkně spevněná. Nikoli žádnej gumák a sněhule.

Rendy - Profil | Čt 12.1.2006 18:55:18

Jinak co píše japčák tak to můžu jenom potvrdit . Tretorny jsou i na zimu super . Spíš než Hantry se mi líbí Lincaeffe , v sekci obuv tuším na stránkách Hobby B za 1600 Kč , to už vypadá jako bota ale neznám nikoho kdo by je měl , kdyby někdo jo , tak napište jaký jsou .

Rendy - Profil | Čt 12.1.2006 18:51:35

Doskok , tak to si neměl ty správný poctivý ,ale nějaký novodobáče , koukám jako blázen , mě se to nikdy nestalo . Nebo máš tak aktivní pot že to rozpouští i barvy . Vojenský ponožky používám , na vojně jsem v nich dvě zimy taky odchodil a s barvením jsem se nesetkal , spíš jestli to není v tom stříkadle , Musíš dočíst návod , po aplikaci přípravku proti pocení nohou musíš počkat než se vstřebá do pokožky ,jinak fakt nevím jak je to možné

doskok - Profil | Čt 12.1.2006 8:14:51

Rendy> Ty zelené vojenské ponožky jsou skvělé, až na jednu drobnost. Vzhledem k tomu, že se mi bohužel také potí nohy, postříkal jsem si je sprayem proti pocení nohou, značku si již nepamatuji. No a na to vojenské ponožky. Docela jsem si liboval do okamžiku, než jsem přišel domů a sundal si boty a ponožky, neboť moje nohy byly zcela zelené, jako když Hlinomaz hrál vodníka. Bez ohledu na mytí dalších 10 dnů.

Japčák - Profil | St 11.1.2006 22:25:41

Nohy v teple - velmi důležitá záležitost. Mám neoprénové gumáky Tretorn setter plus. Koupeny asi před 4 - 5 lety, kde - někde ve Zlíně, konkrétně už nevím. Naprosto v pohodě !

Rendy - Profil | St 11.1.2006 21:23:41

Boty jsem vyzkoušel už všelijaké .Tomu komu se noha nepotí ten může být na ledě v důchodkách v obyčejných vlněných ponožkách co mu upletla babička a bude v pohodě . Komu se nohy potí jako mě , bude mu zima v každých botách . Chvilku pohoda než vše navhne , pomáhá jedině měnění ponožek a udržovat sucho .
V lékárně jsem dostal na pocení nohou nejprve zásyp , pak i emulzi , oboje funguje . Stačí půl hodinky předem nohy zasypat nebo natřít , suchou ponožku vyschlé boty a je pohoda i ve farmářkách v čemkoli .Huntery jsem nazul a rychle zase sundal ,noha mi v nich nesedí , mám rád zpevněný kotník , na led na stání na fleku asi můžou být dobré , toulat bych se v nich nechtěl , Termoponožky jsem si koupil troje . První den na nohou super teploučko , rychle jsem si běžel koupit další dvoje . Souhlasím se všemi že jsou to ponožky které se nesmí prát. Vyprání a už si je nevezmu ani do práce . Šíleně se srazily . Zlaté jsou teplé vojenské ,ještě jsou k mání v některých armádních vyprodejích , nebo ponožky z pravé vlny .
Letos chodím na dirky v nízkých neoprenových gumovkách při oblevě a v goratexech když je mráz .
Vystřižená vložka do boty z karimatky funguje dobře jenom pozor , některá se během chvíle sešlápne a pak v botě cestuje a je spíše na obtíž , vícevrstvá je lepší , filcová klasika je také dobrá jen už těžko k sehnání

Pavel.22 - Profil | St 11.1.2006 19:26:01

Můj známý má taky ty Huntery a jde je uz potřetí reklamovat. Pokaždé praskly nad patou.

tom B. - Profil | St 11.1.2006 18:58:11

Jumbo, známý je myslivec a s tou karimatkou mi to radil taky. Mě je ale v botech teplo i tak. Jediny co říkal a v tom měl asi pravdu, že když bota nesedí na noze tak je pak zima. Ale radil, že dojde na flek, zezuje botu a je bud jen ve vložce nebo si vezme vícero ponožek. Boty odkládá a bere si je až na cestu domů.

Jumbo | St 11.1.2006 18:48:42

Marťásku-tom B- poradím vám ze staré karimatky si vystřihněte vložky a dejte si je mezi botu a vložku budete mít nohy jak v peřince a o zimě nebudete vědet mám to osobně odskoušeno a funguje to.Jinak je důležité po každé vycházce vyndat z bot vložku a pořádně vysušit jak vložku tak i botu v těch drážkách se totiž drží vlhko tak že sušit a sušit.

tom B. - Profil | St 11.1.2006 18:14:14

Ja si koupil huntery taky a s termoponožkama je nosim opravdu až začné pořádně tuhnout. Nohy mi taky mrzly, ale bylo to v tom, že já chytrák si vybral boty o číslo větší (výrobce nebo distributor Hunterů to doporučuje) Vložka se mi trošku rozšlápla a noha lítala jak blázen. Ale od doby, co mám boty vybrány přesně na číslo je to bomba!!!

Carpion - Profil | St 11.1.2006 17:33:30

Nastříkej ty ponožky z venčí bezbarvím impregnačním sprejem na obuv a budeš koukat jaké to dělá zázraky

Zoidberg - Profil | St 11.1.2006 14:45:36

Mám tři páry ponožek (do 0°, -15° a -20°) od VOXXu a jsou naprosto v pohode i po praní. Boty jsem si koupil loni napodzim od Raichle, třída B myslím (kůže + látka), GoreTex + Vibram - ve slevě za 2990,-. Měl jsem je na sobě v -10°C a naprostá pohoda. Navíc se v nich suprově chodí. Na vláčku už bez nich nejdu ani v létě.

MatesJ - Profil | St 11.1.2006 14:36:04

Myslim ze Martasek nemyslel ponozky ale tu vnitrni vlozku v tech Hunterech

hraji - Profil | St 11.1.2006 14:28:57

Mám boty Hunter taky, již druhým rokem, mám v nich odchytané i za teplot -16 celý den a bez problému. Jediná údržba je umýt a vyndat vnitřní botu a vždy ji nechat řádně uschnout u topení. Materiál ponožek a jejich typ nehraje roli, mám taky lyžařské a beru si vždy čisté, protože noha se v Hunterech dost potí a nevětrá

Abies Alba - Profil | St 11.1.2006 13:27:23

Marťásek: http://www.mrk.cz/otazky.php3?id=9618&kw=5|8|oblečení%20boty

Kato | St 11.1.2006 13:11:36

Mě k termo ponožkám na lyžování řekli, že je nesmím prát s aviváží a jen podle předepsaných teplot. Tak jsme je tak vyprali a odlyžoval jsem s něma Francii, kde bylo -25 stupňů a v pohodě.

Cucák - Profil | St 11.1.2006 12:05:31

Marťásek : Jediné co můžete pokazit na jakýchkoli ponožkách praním, je skutečnost, že při nedodržení teploty prací lázně se srazí.
pepi : Póry jsem zatím na ponožkách nikdy neviděl :), myslím že mají převážně oka a ty jsou natolik velké, že zanést je pracím práškem bude nadlidský úkol. Zacpat póry je možno jen u membránových materiálů ( nepromokavých nebo neprofuků ), k zanesení dojde vetšinou stejně spíš potem a mastnotou.
Funkčních ponožek je na trhu široká škála a ne všechny mají hřát a ne všechny jsou vhodné pro zimní použití, dokonce lze běžně zakoupit i takové, které mají chladivé účinky ( vlákno Coolmax ). Zajdi si outdoorového obchodu, tam ti určitě poradí. Kup si silnější ponožky, výhybej se i minimálnímu podílu bavlny, naopak dej přednost vlně nebo dutým vláknům ( Thermolite apod. ). Doporučit můžu např. Lasting sox - TXB cena je cca. 250,- kč za pár. Pokud je nechceš používat jako stojan na tužky, tak je můžeš bez obav i prát :)))

pepi - Profil | St 11.1.2006 11:50:08

Jen hádám, ale mohlo by to být tím, že materiály které propuštějí pot ven a nepustí vlhkost dovnitř, /jestli takhle funguje termoponožka??/ se musí prát jen ve specielní emulzi, ne v pracím prášku. Prací prášek ucpe ty póry a pak ztrácejí tyto schopnosti. Spíš se ale bude jednat o nepriopustné látky- membrány v bundě a tak,. U ponožek nevím.