Pstruhova Chotysanka

Mate nejake zkusenosti s touto rickou v okoli Vlasimi? Jake je zarybneni, kam jit atd. Diky moc
Autor diskuse: Pike - , 6.1.2006 muškaření - revíry, cestování

Pike | Út 10.1.2006 8:07:36

Hok: No s vlackou tam ja urcite nepujdu, ani takovy prut nemam. Jinak na Benesaku jsem byl minuly rok u Mrace,ale akorat lovili rybnik, takze tekla hodne divna voda a brzo jsem to zabalil.Cekam tam hodne bile ryby, ale to mi nevadi, tlouste ja chytam rad, hlavne v travicce

HOK | Po 9.1.2006 20:52:03

Jo, to je on. A stojí za to ve spodní části. Škoda , že nahoře je otrávenej od kejdy. Už jsem tu zmiňoval i Benešovský potok. To je oříšek, protože v naprosto čistý (až křišťálově) - což nechápu, protože to, co toče pod Benešovem, je smrdutá stoka bez života, tak pod Petroupimí jsou v čisté vodě krásní velmi duháci. Ale je umění je vymuškařit. To je výzva. Prosím, nevyberte je vláčkou, stejně se nadají jíst.

Pike | Po 9.1.2006 8:20:33

HOK: Diky. Asi myslis ten Kresicky potok.

HOK | Ne 8.1.2006 20:22:20

Chodím celou Chotejšku několikrát do roka. Moucha velmi špatná, jedině přívlač od Bílkovic dolů. Duhák malý - vlašimáci šetří, potočák asi jen z přirozeného výtěru, ryb přijatelně ale samé malé. Pod Slověnicema jsou meandry, kde jsou hluboké tůně a občas větší ryby. Téma lipan je opravdu úsměvné, protože valšímáci jím v roce 05 osadili pro jistotu Blanici u vlašimského zimního stadionu, takže kluci to vybrali to mrtě červama. Navíc jak jde voda ze Smykovského rybníka, tak má divnou barvu až do Bílkovic. Jestli můžu doporučit, lepší vodou je Janovák nebo potok, co vytéká pod Šternberkem - to je lahůdka pro muškaře. TAdy jsou potočáci i v mimopstruhovkách, v sobotu jsem dostal PP 42 cm.

Pike | Ne 8.1.2006 15:29:45

Libor H a Skywalker: Jak rikam, nemam to zas tak daleko a treba tam bude nejake prekvapeni. Chce to asi najit mista.

Libor H. - Profil | Pá 6.1.2006 13:27:17

Já viděl potok spíš v jeho dolní části (byla to tedy asi Chotýšanka 1) a tam byly i nadějně vypadající hlubší tůně, hezké meandry, podemleté břehy a potok protékal lesem a loukami. Nevypadalo to tak zle.

Skywalker - Profil | Pá 6.1.2006 13:26:43

Byl jsem tam vloni s mušákem, opravdu malá a dost zarostlá voda, po pstruzích ani památky, občas v pár tůních pěkní tloušti.
Lipany jsem ani nezahlédl, žádný sběr. Myslím, že v SČ jsou i lepší revíry, i když na druhou stranu odhaduji na opravdu malý rybářský tlak.

Le Big Mac | Pá 6.1.2006 12:13:27

O lipanech mám pochybnosti, ale nevylučuju to. Nikdy jsem tam nechytal, jen pozoroval vodu z jedné chaty, neb to meandruje v chatové oblasti. Budeš jim šlapat na vysekaný trávníčky a oni tě budou milovat, sem tam půjde zakleknout a rozvodit 3 metry, brodit to nemá smysl.

Pike | Pá 6.1.2006 10:30:14

Diky vsem. Nebudu to mit daleko. Lipani tam jsou?

Le Big Mac | Pá 6.1.2006 10:24:22

Je to voda na suchou mouchu, mělká, zarostlá.

Řízek - Profil | Pá 6.1.2006 9:39:54

Chytal jsem tam asi 2* tak pred 5-6 lety, nahore myslim u Takonina, vzal jsem si jen vlacacek, byl jsem se podivat za brachou na taboře, na twistra par malejch PO, mala hodne zarostla voda, bracha na zizalu (pytlacil okolo tabora:-), spoustu tloustu, pstruhu malo, jinak co jsem zaslech tak je to tam se pstruhy velmi spatne, ale snad vynikajici mala tloustova voda, rybarsky tlak bych rek minimalni, takze tam mozna bude zasita nekde i vetsi ryba..

Libor H. - Profil | Pá 6.1.2006 9:08:23

Mam sotva hodinovou zkusenost, kdyz jsem se tam cestou kolem asi pred dvema roky zastavil. V soupise reviru byl napsan maly stojak tusim na Chotysance 2, ale kdyz jsem ho nasel, tak byl vypusteny a pry vyjmuty z reviru.
Mel jsem s sebou "jemne" naradi, osmickovy proutek :-), ale presto jsem sebehnul k potoku a zhoupnul tam nymfu. Najednou mi primo pod nohama u podemleteho brehu sebrala ryba. Hodil jsem tam sucheho chrostika a na druhy proplavani to ryba vzala. Hezkej petatricatnik duhak. Dál uz jsem tam ale s osmou nestrasil a dosud se tam znovu nedostal.
Tak jen tato, ne moc rikajici, zkusenost :-) Asi se da cekat, ze jako vsude, se tam cas od casu nasypou duhaci a par jich nekde zustane.