TV pořad

.Ahoj všichni..jak by měl podle vás vypadat play list tv pořadu pro rybáře,co by měl obsahovat aby měl spád šmrnc a nemusel se vycpávat znělkama ?..(když jsem o tom přemýšlel tak mě toho moc nenapadlo:)..,ale třeba sledování trendů novinek ve výzbroji třeba i na komerční vlně(proč nevědět kolik co stojí ) ekologie výchova dětí ve vztahu k přírodě pravidelné žebříčky závodů historie, chvilka poezie a tak dál.Všechny dosavadní snažení(i pana Drápalíka)mě poněkud zklamalo.Na to kolik to stojí českou tv pěněz nebo právě proto tak spíš pořad pro nerybáře aby se vědělo že kapr se loví na háček.Vynechte prosím i názory na J.V.(pokud to nebude opravdu k věci :) dík.
Autor diskuse: Ladysek - , 25.12.2005 všeobecné - ostatní

Bosanac - Profil | Čt 5.1.2006 14:06:39

Pyzda : udelaji , daji do vody kapra .

Pyzda | So 31.12.2005 14:50:12

Ladysek : Je mi líto, že až v komerčním pořadu Jak na ryby z úst mistra světa v muškaření a předsedy ČRS zazněl známý fakt, že stav bílé ryby a okouna je v kritických stavech a svaz s tím chce něco dělat. Tomu fandím...

Moravák - Profil | St 28.12.2005 16:12:20

Z podstaty věci by měl být delší a měl byl být vidět v TV častěji. Rybáři jsou velká zájmová skupina a i přesto se dostane do televize kdejakej brak a rybář si může nechat jenom snít o tom, že potěší aspoň oko, nebo že se dozví nějakou novinku. Nepředkpokládám, že by jste se tam dozvěděli opravdové převratné informace, protože to se je dřív dozvíte tady a nebo si je každý drží v tajnosti. K popularizaci rybaření je potřeba omýlání základů, které pomohou masovému rozkvětu a ne pouze odborné a speciální reportáže pro úzkou skupinu rybářů. Takže tedy více, častěji a vyvážená témata.

oliv | Út 27.12.2005 15:27:46

na casaku "Slovensky Rybar" sa mi nepaci ze sa malo venuje feedru a plavanej. Sama kaprarina. mam predplatne RRR a je to v celku o.k, aj ked niektore cisla o nicom.

rommi | Út 27.12.2005 13:54:46

co sa tyka tv programu, myslim ze rrr sa pozerat da bez problemov. je potrebne uvazit, ze nejde o oskarovy film a preto sa nejaka ta chybicka vyskytne. co sa tyka casopisov, po dlhom kupovani a odoberani ceskeho Rybarstvi som predplatne zrusil a presiel na Slovensky rybar. Posledne roky Rybarstvi neustale propaguje svoje zlepsovanie, ale stava sa z neho prilis vseobecny a malo prakticky casopis. Kto ma rad vela viac - menej odbornych clankov, mozno pride na svoje, ale z praxe je tam velmi malo.

ander | Út 27.12.2005 8:16:50

RRR nepoužívajú reklamu, lebo: 1. dostávajú dotáciu z rezortu min. životného prostredia, 2. dostávajú nejaké peniaze od SRZ, 3. možno im to zatrhol aj Rybníček (riaditeľ STV) teraz keď ide reklama tak po relácii a za väčšie peniaze ako priamo v nej. Za posledný bod neručím :-). Inak aj RRR má svoje chyby za ktoré by som tvorcov byl po hlave a všade inde. Najmä keď sa s jedným kaprom odfotia piati a potom ho pošlú zdochnúť niekde inde, akože mu dávajú milosť :-(((((

Zbojo - Profil | Po 26.12.2005 22:26:43

robo:nechcem nic hovorit,ale ja kupujem aj rrr aj slovensky rybar pravidelne,mam vsetky cisla obidvoch casoipsov,pekne si napisal o rrr v porovnani s vasimi,ale slovensky rybar je minimalne o 20percent lepsi ako rrr.rrr je skor neodborne,take jednoduchcsie napisane ale aj tak super...v slovenskom rybarovi-naj casopis,co som mal v rukach...na slovensku:D,plno odbornych clankov,aj ceske osobnosti:D,a nie len ceske ale aj svetove...casopis fakt na urovni...

robo | Po 26.12.2005 22:21:48

já si myslím,že je každopádně dobře,že se dá v dlouhém zimním období,kdy rybařina není to co v léťe alespoň občas zapnout televize a podívat se na nějaký pořad,který je o rybách.Je pravda,že pojetí pořadů,které u nás běží není pro opravdové rybáře to pravé ořechové.souhlasím s názorem,že by nebylo špatné věnovat každý díl jednomu odvětví jako třeba kaprařina,sumcařina,plavaná a td.myslím,že za 20minut by se dalo lecos vysvětlit.samozřejmě by se mělo odbourat to poblázněné vaření,protože prima vařečka běží dost často nato,aby nám vaření ubíralo už z takto krátkého času na rybaření.pořad RRR jsem bohužel neviděl,ale jsem si jistý,že bude nesrovnatelně lepší,než to co se produkuje u nás.stačí si koupit časopis RRR a garantuji Vám,že naše české časopisy mu nesahají ani po kolena.na závěr přiznávám,že pojetí pořadu J.Vágnerem mě zklamalo,protože jsem čekal od sportovního rybáře jakým Jakub je pojetí jiné.ať tak,nebo tak se budu radši dívat na něco o rybách,než na ESMERALDU.

Zbojo - Profil | Ne 25.12.2005 21:16:42

Jaro,uplny suhlas...

Jaro - Profil | Ne 25.12.2005 21:15:19

xycht - práve že keď už je tomu vyhradený tak krátky čas, tak by ho mal využiť naplno a to konkrétnymi radami, týkajúcimi sa rybačky.
Preto je RRR tak úspešný.
Jakub je pre absolútnych laikov, RRR je pre rybárov.

medvěd - Profil | Ne 25.12.2005 21:00:34

xycht:Tvoje volba,Tvůj názor,ok,každej máme nějaký.RRR najdeš na STV

xycht - Profil | Ne 25.12.2005 20:58:20

medvěd: RRR jsem neviděl, ani nevim kde to chytit :-) Podle mě je pro rybáře, znám dost rybářů, kteří se na to podívají rádi - žádný odborný kecy od toho nečekám, myslím si že k tomu dobře slouží MRK a Chytej.cz

xycht - Profil | Ne 25.12.2005 20:55:58

Bohunicak: řekl bych, že SZIF není sponzorem, ale agenturou, která je zprostředkovatelem fin. prostředků z EU

medvěd - Profil | Ne 25.12.2005 20:52:25

xycht:třeba pořad RRR mi dá jako rybáři víc.Ale aby jsi se nepletl.Jen jsem napsal,že pořad není podle mne pro rybáře.Snad má svý diváky,ale já jímprostě nejsem.

Bohunicak | Ne 25.12.2005 20:52:03

Chlapci, chlapci... Rybaru je asi 300 000, to je dejme tomu 5% divaku. Pokud se udela vylozene odborny porad o rybach, kde nebudou celebrity ani vareni, tak to bude mit sledovanost max. tech nasich 5%, spise vsak nekde pod 1%. A to vam v zadne ROZUMNE tv neodklepnou. Je pravda, ze v CT bezi vetsi blbosti s mensi sledovanosti, to je vsak neospravedlnuje pustit tam dalsi kokotinu.
Dodnes moc ale nechapu, jak to, ze to na STV s RRR funguje. Drive to byl teleshoping a museli na sebe vydelat sami a cas v TV si kupovali. To jsem chapal, ze tam takovy porad pusti. Dnes to zas takova komerce neni a jen po paradu obcas bezi nejaka rybarska reklama. Zrejme si tim placenym teleshopingem nasli sve pravidelne divaky a dostali se nad to 1% ? Jinak jestli si pamatuju, tak minimalne 3 roky se na ne nadavalo a casto i mnohem ostreji nez jak se nadava ted na ceske rybarske porady ;-)
Kdyz se podivate na S Jakubem na rybach, tak tam je take nejaky sponzor "statni zemedelsky intervencni fond" - nevim presne, co si pod tim predstavit, ale zrejme odtam tecou slusne penize a mozna je to take placeny porad a ani o tom nevime...

xycht - Profil | Ne 25.12.2005 20:48:58

medvěd: a jak by sis takovej pořad představoval?

Zbojo - Profil | Ne 25.12.2005 20:47:44

onry:aj na rrr davali asuan,niekolko relacii,ked chces,viem ti kazetu zohnat,pekne tam popisovali nastrahy,taktiku lovu,dost si to pamatam,ked chces,mozem ti na mail nieco o tom napisat...mozme aj o tej kazete ...tu radsej nie...

xycht - Profil | Ne 25.12.2005 20:47:13

hlinomaz: když si prolezeš MRK tak najdeš tolik informací, že nebudeš vědět co s nima :-))

xycht - Profil | Ne 25.12.2005 20:46:29

Jsem přesvědčen, že averze vůči Jakubovi Vágnerovi je u takových 80 procent lidí způsobená hlavně tím, že se o něm ví, že táta vlastní Multisonic a je známá osobnost atd. atd. Ten pořad asi není pro skutečný odborníky a není ani nějakou poradnou, ale pro mě je to rozhodně zajímavý zpestření. A hlavně si troufám říct, že ten pořad je tak krátkej, že není prostor pro detailní popisování jak přesně chytat třeba v tom Egyptě. Takže já osobně se na pořad rád podívam, stejně jako na "Jak na ryby", který je odbornější.

A nechápu, že si stěžujete právě na MRKu, kde jsou takový kvanta informací o všem co se týká rybaření :-)

hlinomaz - Profil | Ne 25.12.2005 20:20:29

Pořad o rybách by dle mého názoru měl být co nejvíc návodný.Rád se v bedně podívám na pěkný ryby ,ale chci je taky chytat.Informace lehce specializované,ale jen do té míry aby je pochopili i rybáři lovící jiným způsobem ,by měly být základ. Pořady o rybách v ČT cíleně nevyhledávám občas je náhodně vidím.RRR jsem nikdy neviděl nechytám STV.Nedá se to někde stáhnout?Myslím si že to stejně nikdy lepší nebude ,na ČT třetí pořad nevznikne a pro komerční TV není odborný pořad komerčně zajímavý.

medvěd - Profil | Ne 25.12.2005 19:56:12

Myslímsi,že pořady jak s Vágnerem,tak s Drápalíkem nejsou určeny pro rybáře

Pete - Profil | Ne 25.12.2005 19:50:12

Buďme rádi že konečně nějaké pořady jsou, na to kolik je rybářů je rybařina v TV hodně opomíjená a to že ten či onen pořad má mouchy je jasné nic není perfektní a uvědom me si že tady MRKu jsou už více informovaní nadšenci a pořad je zaměřen na širokou rybářskou i nerybářskou veřejnost. Jinak k JV bych řek akorát to že je lepší že to uvadí rybář který není moderátor než aby to uváděl moderátor který není rybář.

onry - Profil | Ne 25.12.2005 19:12:26

Plně souhlasím s některými předchozími pisaleli.Pořadu chybí určitá "návodnost".Občas nevadí uvidět jak někdo chytí nějakou rybu.Ale proč to mám sledovat 80%doby pořadu a ani se nedozvědět na co se chytá (či nějaké další souvislosti)Někde jsem četl názor že rybařina je z 99% o přemýšlení jak nad rybou vyzrát a ne jak ji vytáhnout.
Před rokem jsem si udělal radost a koupil si DVD s jedním nejmenovaným superlovcem v Egyptě.(uvažoval jsem o dovolené spojené s rybolovem).Dozvěděl jsem se z něj co je to Asuan,kdo tam byl,jak se dělá papyrus,jak se stříhají vlasy v Egyptě,jak tam slaví svatbu a obětují kozy,jak kouká krokodýl atd.Pak je na DVD dost záběrů ma nilské okouny a jejich zdolávání a jejich následné líbání.Ale skoro nic o použitém náčiní, montážích,technice lovu a lokalitách atd.což mě dost zklamalo. A stejné je to i s tím Tv pořadem na ČT.
Závěrem chci jen říci ,že místo do Egypta pojedu do Norska.A na televizní "S někým na rybách" se už nekoukám.

Orion | Ne 25.12.2005 18:58:58

Velice krátce:Dobrý pořad ,který má lidem něco dát nepotřebuje ŽÁDNÉ!!!!!!! zbytečné moderátory a nějaké přiblblé rubriky o tom jak se která ryba dá připravit na pekáči.
Stačí natočit hodnotný materiál a nadabovat ho.To je jediné rozumné řešení.
Víc zde psát nebudu,protože bych asi někomu hodně napověděl a za to se dost platí.

lukasek06 - Profil | Ne 25.12.2005 18:32:29

Nevim jak je takovej pořad náročnej natočit,ale nasnášim jisté dva televazní pořady na ČT1 kde se dva rybáři chlubí svými reportážemi ze zahraničí(španělsko,egypt,norsko,mongolsko,švédsko...) takový pořad může zaujmout pouhé amatéry kteří neví jak je težké ulovit 10kg kapra na svazovce.Nám je pořad o chytání v egyptě k HOVNU!!!Ať ten blondýn chytí pár metrovek na Orlíku pak ho budu považovat za předního českého rybáře,jak uvedlo pár nejmenovaných bulvárních časopisů co čte moje máma.

Petr Štětina - Profil | Ne 25.12.2005 18:18:35

Zdárek asi mi nenáleží kritizovat tv pořady o rybách,ale když můžu říci svůj názor tak jsou to kýče,naprosto neprofesionálně natočené pořady.Play list rybařina má předce několik odvětví proč třeba každý díl zaměřit na jeden obor.Kaprařina :náčiní,práce se sonarem,krmení,druhy lovu (řeka,jezero) montáže atd.Plavaná:zase náčiní,krmení,montáže,jak chytat na řece jak na stojáku rozebrat jak se chytá s děličkou,matchkou,bolonkou atd.Feedr,muškařina,sumčařina třeba i mořský rybolov vždyď každé odvětví má svoje kouzlo to je můj názor nebo ať to dělaj jako do dneška a já se na to koukat nebudu

Zbojo - Profil | Ne 25.12.2005 17:00:41

naj program su nase rrr...sice som par krat videl jak na ryby a s jakubem na rybach,ale porovnavat sa to fakt neda...aj s rrr to vyzeralo na zacatku biedne,pretoze stv nemala peniaze na tu relaciu,vsetko museli sami zohnat,sponzori,atd...ale od zaciatku,teda od prveho vysielania to bolo na urovni...ako hovori pajda,tam ide prispevok napriklad naposledy,teda vcera o sumcoch na pade,vsetko tam vysvetluje S.Pavle a bezí cas.rrr maju velku sledovanost,aj napriek tomu ze idu v case okolo 11.00 v sobotu,cez leto su vtedy radsej ludia na rybach...ale je to super relacia,aj casopis nie je na zahodenie...ale zase na slovensu nie je take forum ako toto...mrk je jednotka...

pajda - Profil | Ne 25.12.2005 16:47:32

Asi celý problém bude v podání. Zatím co v RRR běží přízpěvek, moderátor mluví v pozadí.
Jakub napřed řekne, co tam bude a potom to znovu komentuje. To je ztrátas času. A ten je drahý. Proto se nám jeví, že RRR mají více informací. Ano, neztrácí čas s úvodem do přízpěvku.

Kolči - Profil | Ne 25.12.2005 16:26:19

ja osobne jsem RRR nikdy nevidel(ale chtel bych). Z ceskych poradu nemusim ani jeden, i kdyz ten s Hrusinskym je lepsi naz s Vagnerem.Nevim proc,snad je to tim moderatorem... Urcite mi ale v tehle poradech chybi prakticke rady, treba podle ceho hledat ryby, ukazky montazi atd. Nesnasim kdyz je to jen o tom, jak nekdo sedi na brehu a jen taha ryby a nic nerekne k tomu, na co chyta, podle ceho je nasel atd. Viz. porad s Jakubem na rybach, kde byl kaprar(jmeno uz nevim), ktery tahal kapriky. Kdyz se ho JV zeptal na co ze to chyta, kaprar "velice vtipne" odpovedel, ze chyta na svuj vlastni mix cislo 12. Takove veci jsou naprosto k nicemu. Jak pisou ostatni, tyto dva porady jsou vhodne spis pro uplne zacatecniky nebo nerybare, kteri chteji videt rybu. Tot muj nazor

Kato | Ne 25.12.2005 15:59:43

Taky se mi líbí RRR, ale i pan Hrušínský, je v pohodě, ale Vágner mi jaxi nesedí, prostě není přirozený a jak kdyby se přetvařoval....

xycht - Profil | Ne 25.12.2005 15:46:12

Jak by měl vypadat play list pořadu o rybách? Já bych uvítal víc prostoru pro sumcařinu a muškaření :-)

Jinak si myslím, že TV pořady o rybách nejsou tak špatné a já osobně se na ně rád podívám.

DanNyO | Ne 25.12.2005 15:07:40

Správný rybářský televizní pořad by měl vypadat jako slovenské RRR . České ryb.pořady mi spíš příjdou jako pro začátečníky a nerybáře než pro pokročilejší rybáře,je to velká škoda........

Fishky - Profil | Ne 25.12.2005 15:06:28

Řekl bych, že problém je v "moderátorovi"? dokud to nezačnou dělat srdcem, nebude to stát za nic, co je dělané pouze pro peníze a reklamu... pak tak i vypadá! Věřím že moderátor jenž bude zapáleným rybářem srdcem i duší dokáže udělat takový pořad, kvůli kterému bych se na tu TV kouknul alespoň v zimě... , když v letě jdu raději na ty ryby :))

kocour | Ne 25.12.2005 14:25:17

Hodně povedeny pořad běži na STV 2 Ryby rybky rybyčky.Vedle toho vypada p.Hrušinky se svym pořadem velmi trapne.