Amino komplexy , Dip

Chci se zeptat , jestli používáte již hotové aminokomplexy a dipy , nebo si je děláte sami ? Co vše do nich používáte , za ingredience a jak se Vám osvědčili ?

sidneyv | St 31.1.2007 20:31:59

Ja dipy používam minimálne, svoje najkrajšie úlovky som chytil na gule bez dipu, zdá sa mi že na nadipované gule je viac záberov, ale idú skôr menšie ryby. Dip len vtedy, ak ryby vyložene o moje nástrahy nejavia záujem.

Lc 1 - Profil | St 31.1.2007 20:04:44

abvbfsdpta:fgiuriuwziowčř.cz

Lubos Zabcik - Profil | Pá 23.12.2005 0:15:36

no ako tak vidim zase sa nam tu strhla debata z chemie:o)))
Tak som sa rozhodol hodit sem jeden jednoduchy no o to ucinnejsi recept na dipů...tak ako nosic zaroven ako konzervant nakolo sa nam aminokyselina v obycajnych roztokoch kazi 20ml Magi(tekuty koncentrat do polievok), ALE POZOR, iba obsahujuce bielkovinovy hydrolizat..dalej pridame x-ml aromy, podla normalneho davkovania..kludne mozme pridat rybiu mucku ja davam 10gr na 50ml, mliecny protein kasein 10gr na 50ml dipu..betain 3gr.
Tot vsio..dle libosti muzete upravovat:o))

vojo - Profil | Čt 22.12.2005 21:58:37

dip po domacky :) ako zaklad pouzijeme neutralny dip(mozeme aj vynecat,je vsak lepsie,ked tam je),pridame vsetky tekute zlozky v pomere ako davame do boilies.Nemal by chybat olej(ryba),stimulator chuti. Priklad : 15ml Golden Secrets WhiteChocolate,5ml Coobana,5ml Cabua,10ml Pelzer Liquid Sweet Enhacer,20ml Pelzer Chocolate Cream,20ml Fish Oil Blend,25ml Pelzer Maximino. Mozeme konbinovat aj ine chute,zaklad bude jeden,vyskusame si,co nam najviac vyhovuje,s mensim mnozstvom.Takto je to lacnejsie, ako kupovat mnozstvo hotovych dipov.

Ondra (carpman) - Profil | Čt 22.12.2005 18:31:59

Martin ... : Jo už píšu:-)

Martin - Havířov | Čt 22.12.2005 18:28:48

Ondro to doufám, že jsem zvolil dobře. Jestli to nějak netajíš, tak mi to hoď na meila více info, s jakou směsi atd.

Radek F.B.C. - Profil | Čt 22.12.2005 18:28:04

Martin - Havířov : Já jsem zase spokojenej když na D5 fouká silnej zápaďák. Na každé vodě je to trochu jinak

Martin - Havířov | Čt 22.12.2005 18:24:50

Ono na té D6 záleží odkud fouká. Nejlepší vítr je od severo západu od Pasohlávek.

Ondra (carpman) - Profil | Čt 22.12.2005 18:21:21

Martin - Havířov: S tím krabem a švestkou od MK jsi udělal určitě dobře páč já jsem na to chytal celý tento rok a naprostá spokojenost.

Radek F.B.C. - Profil | Čt 22.12.2005 18:18:11

Martin - Havířov : To mi povídal známej jak tam byli na týdenní výpravě. 5dní bez záběru na koule a pak z hecu přešli na obaleny foukačky a pochytali docela dost amurů a tuším i nějakého Carpa kolem 15kg. A z toho zase o měsíc později na foukačky jen nějaký miminka a jen na béčko 18+

Honza M - Profil | Čt 22.12.2005 18:16:59

Martin - Havířov: tohle je osvědčený... Koule šrotu namačkaná na háčku funguje leta... A fungovat bude...

Martin - Havířov | Čt 22.12.2005 18:12:23

Radek F.B.C. - co myslíš, tu foukačku obalenou krmítkovou směsí ? To víš, kapři a amuři tam jsou pěkní a občas i ten starší a chytřejší dostane chuť na něco jiného než na koule.

Radek F.B.C. - Profil | Čt 22.12.2005 17:45:19

Martin - Havířov : Co poslouchám tak na D6 je to celkem běžná záležitost.

Martin - Havířov | Čt 22.12.2005 11:59:20

Marda: něco na tom bude, ale víš sám 100 rybářů, 100 názorů. Muj kolega letos na D6 v červnu chytil kapra přes 90 cm 19,6 kg na foukačku obalenou krmitkovou směsí a druhý den na to samé candáta 85 cm. Kapra pustil, candáta si vzal.

Šuli - Profil | Čt 22.12.2005 11:36:43

Mimozemšťani existovali už v 96-tym?:-)))

Marda - Profil | Čt 22.12.2005 11:28:02

jirka > Rok 1996 a největší "rybník" v Evropě. Složení boilies bylo naprosto jednoduché - krupice, sojová mouka, sušené mléko, kukuřičná mouka, klíčky, potravinářské barvivo a esence Ritchworth strawbery double. Možná tam byla ještě nějaká obyčejná přísada, ale to už si nepamatuju (možná gluten, nebo ještě nějaká mouka) ale jinak žádné oleje, žádná potrava, žádné dipy. Krmná taktika 1kg denně, neměli jsme PVA, jediná šňůrka byla Dyneema, háčky obyčejný, zavezeno na 100m k tyčce (nebo vlastně tenkrát PET flašce) umístěné jen tak.
Hm.. rok vod roku zběsilejší kombinace a nakonec člověk zjistí, že čim jednodušší, tim líp.

Milda | Čt 22.12.2005 11:25:23

Martin-Havířov:No vyrábím si ovocné dipy sám.Už jsem o tom jednou psal,tak se mi nechtělo znova,ale zopakuju to tedy.Používám k tomu Buď panenský řepkový olej,nebo lněný,někdy extra panenský olivový.Do toho lupnu jen potravinářské aroma(je jich nepřeberné množství-meruňka,jahoda,kokos,vlašský ořech,pomeranč atd.-cena se pohybuje mezi 10 až 20kč za lahvičku 20ml)a do toho někdy přidám moučkový cukr,nebo sladovit,či melasu.Není to žádný zázrak,ale docela to funguje.Jen např.lněný olej,stejně tak i rybí mají tendenci hodně vůni trestě vstřebávat,tak je třeba dát trestě více,prostě tolik,ať to je požadovanou vůní cítit.Taky místo potravinářských trestí používám někdy aromata k ochucení průmyslových pálenek(jsou to silnější koncentráty,ale taky dražší).Pokud chceš něco kořeněného,tak najemno rozemelu směs indického koření,trochu muškátového oříšku,skořice a špetku pálivé papriky a nechám luhovat v pannenském řepkovém oleji asi týden,když to rozemelu na hodně jemno,tak to jen smíchám.Je dobré taky přidat něco čistého alkoholu,např.vodky.Před použitím to chce vždy pořádně protřepat.Aminokomplety začnu pořádně dělat až na novou sezonu,nějaké recepty v hlavě mám,ale nemám to vyzkoušené,tak zatím o tom psát nechcu.

jirka | Čt 22.12.2005 11:13:07

a potom zvašte co je ok

jirka | Čt 22.12.2005 11:12:11

všichni maji jen velke kecy o ak přečtěte si tohle http://kapripohoda1.webzdarma.cz/content.php?article.45

jirka | Čt 22.12.2005 11:10:03

nevim jestli použit ak nebo jen esenci

Martin - Havířov | Čt 22.12.2005 11:01:24

jirka: já žádný recept taky nemám, ale na jaro zkusím něco namíchat sám a uvidíme jak to bude fungovat ? Zatím jsem používal jen hotové aminokomplexy, ale chci něco vyzkoušet i sám, tak do toho půjdu. Kolega si udělal Aminokompex + Dip z esence, oliheň chobotnice KOI kapr od solaru + další přísady a fungovalo mu to dost dobře. Problém je v tom, že ti neřekne, v jakých poměrech vše smíchal. Proto je třeba míchat a míchat, možná se povede namíchat i Elixír mládí. :-))

jirka | Čt 22.12.2005 10:54:26

a jake mate vysledky jen s esenci

jirka | Čt 22.12.2005 10:52:25

nemam žadny recept takže nevim jak na to

Marda - Profil | Čt 22.12.2005 10:51:52

AK používám jen občas. Z tekutých složek přidávám CSL, melasu, oleje, esence, es. oleje..

Martin - Havířov | Čt 22.12.2005 10:49:51

jirka: můžeš použít i samostatnou esenci, ale jinak si uděláš aminokomplex sám. Esence + Tekutá potrava + olej atd. Můžeš si to namíchat sám, podle vlastních představ a chutí.

jirka | Čt 22.12.2005 10:45:48

Vy do boilimixu nepouživate AK jen Esenci

Korda | Čt 22.12.2005 10:38:55

Martin-Havířov:Myslím,že jsi zvolil dobře.

Cucák - Profil | Čt 22.12.2005 10:05:40

Nejlepšího Monstr Craba má Hutchie, protože to je originál a na jaře se mi v rybí směsi osvědčilo kořeněný jablko anebo javor.

Martin - Havířov | Čt 22.12.2005 9:59:31

Hoši, kdo má nejlepší esenci, nebo aminokomplex MONSTER KRAB ? Která z ovocných, se vám na jaro nejvíc osvědčila na rybích směsích ? Koupil jsem KRABA a ŠVESTKU od MK tak jsem zvědav, jaká bude.

zhcarp - Profil | St 21.12.2005 23:29:54

Moc nedipuji, ale občas si ho vyrobím, zhruba z těch tekutých složek, které přidávám do vajec- tek.potrava, esence, sladidlo, olej někdy i další atraktanty. V lednici vydrží v pohodě i rok.

Koloušek - Profil | St 21.12.2005 19:41:43

Já dipy nepoužívám jediné co dělám tak před zmražením boilie, jim udělám lázeň v tekuté potravě csl (naředit vodou) nebo v ryb. oleji. Pokud jde o aminokomplexy a myslíš přímo při výrobě boilie, tak to je jiná kapitola.

m.kindl - Profil | St 21.12.2005 19:26:54

Vyzkoušel jsem všechny od Richworth,Scopex,Fruit frenzy a monster crab od Hutchinsona ,jahodu od Nashe a Bait soak komplex od Nutry.Všehny jsem nakonec vylil do kukuřice a už je nepoužívám.Mám jen sprej na nástrahy Mulbery od hutchinsona ale ani to mi nějak nepřirostlo k srdci ( narozdíl od nosu )Celkově vzato myslím že čeští kapři ještě nemaj tak spálený rypáky aromatama jako jejich angličtí bratři :-)

karči - Profil | St 21.12.2005 19:25:33

Co se týče aminokomplexů pár jsem jich vyzkoušel (nejůspěšnější byla např. oliheň JT, FK a RM30 Nikl). Do AMK od JT jsem už nic nepřidával, do Nikla vhodný olej. Radši si však tekuté složky sestavuji sám, vyjde to levněji, mohu to přizpůsobit podmínkám a vím co v tom je...

spinningman - Profil | St 21.12.2005 19:23:08

béčko:to snad martin ví.ptal se kdo si to dělá a z čeho.

Mitchell | St 21.12.2005 19:22:58

Čau Martine v letosni sezone jsem pouzil oil komplex od Chytila Madarska klobasa se smesi klobasa kreveta,Je to dobra smes i ten oil komplex jinak kamos pouziva dipy od SBS franfurtska klobasa a nahnili krab a je hodne spokojeny.Ale sam si je nevirabim.A kukuřici dipuji kaprokilerem od Top Secretu je to vazne bomba a jeste kdyz ji nadlehcis penou tak je to bomba pod vodou :-) aspon me se to osvedcilo na vode kde jsem krnil kukurici ale brali na to ti mensi kaprici

béčko - Profil | St 21.12.2005 19:21:44

o tom není co psát.dip je na dipování amino do boilie myslim

spinningman - Profil | St 21.12.2005 19:18:28

není zač.=)) ne dipy kupuju.

Martin - Havířov | St 21.12.2005 19:14:52

No, tak děkuji všem za odpovědi. Myslel jsem, že tu něco někdo napíše a ono nikdo nic !