"Zavařování" partiklu (zvláště konopí)

Jakou máte zkušenost se sterilizací konopí (případně jiných partiklů)? Nechci zkoušet vyzkoušené... Tipl bych že po půl hodině na 95 stupních by mělo být hotovo ale nevím jestli přidat cukr jako konzervant a jestli tato "zavařenina" vydrží aspoň půl roku...
Autor diskuse: Rach - Profil , 17.12.2005 plavaná - nástrahy, návnady

izi | So 17.12.2005 16:45:13

přesně tak jak píše duro,partikl vždycky vařím u vody,žádný problém,beru s sebou papiňak a samozdřejmě to muselo být namočeno předem a pak ten partikl k večeru uvařím a stačí i kŕátce a otevřu to až ráno a je ještě horký a má krásnou vůni,to se nedá srovnat s mraženým a nebo z flašky a když to vysypu do vody vynořují se olejové kola a to pak láká kapříky a není to žádný problém,dokonce i mojí polovičce to voní a tak to vždycky sama chystá a dávka stačí na den

Petr.J | So 17.12.2005 16:12:20

CeP Dostal jsem se na net až teď, žádná konzervace a vydrží v pohodě několik let. Boiles mám vyzkoušeno půl roku potom jsem ho spotřeboval.

duro | So 17.12.2005 15:14:33

no neviem ja som tiez kedysi zavaroval kukuricu ale jej ucinnost pri love oproti cerstvo pripravenej bola nizsia. osobne uz v zavarani nevidim ziadny vyznam, hlavne co sa tyka casu straveneho okolo toho. cerstvo pripraveny partikel je zaujimavejsi pre ryby a na partikel s prichutou PET flasiek by som zabudol (jaryk). konope - nasypat do termosky, zaliat vriacou vodou na 12 hodim a hotovo...

Jaryk - Profil | So 17.12.2005 14:45:59

Ja když potřebuji uchovat partikl řekněme na měsíc, tak uvařenou turkyn,řepku..."steriluji"do PET flašek.Uvařim to do měka a ještě horké to do nich naláduji.Flaška se přitom trochu zdeformuje(stejně se potom vyhodí)Velká výhoda oproti sklenicím je že petka nic neváží

Rach - Profil | So 17.12.2005 13:55:28

Bohužel mražák máme malý. Jednu várku konopí zkusím zavařit, za to nic nedám.

S cukrem nebo bez? Co myslíte...

Výhodu zavařování vidím v tom že kdybych měl toto množství vařit v hrnci tak musí být obrovský a moje drruhá polovička tvrdí že konopí při vaření smrdí takže bude doma větší klid....

karelc - Profil | So 17.12.2005 11:50:13

Já zavařuju kukuřici úplně jednoduše. Uvařím kuku, naplním omniovku (kuku musí být horká) a zaliju vařící oslazenou vodou až skoro po okraj. Pak důkladně zavíčkuju (raději mám šroubovací víčka) a je to. 2-3 roky stará kuku je úplně v pohodě, nálev čistej, bez kalu...

Pvl - Profil | So 17.12.2005 11:42:46

Martin M. jo a ještě by měla být suchá sklenice i víčko. Víčka musejí být také čístá .To kdyby náhodou.:o))

Martin M. - Profil | So 17.12.2005 11:36:11

Pvl> nevim, mozna oboje :-) Tehdy jsem to zkousel s tema zamackavacima vickama, dnes mame vsechny flasky s vickama na zavit, mozna by to bylo lepsi. Ale jak rikam, je s tim moc prace.

CeP | So 17.12.2005 11:30:02

Pvl: svata pravda. tenhle problem s vickama mivala moje babi. pouzivala je dokad se nerozpadly. pak jsem ji vicka podruhe pouzita zacal nekompromisne nicit, zahazovat, a pravidelne dokupoval nova. ztratovost ze temer okamzite prudce snizila.

Petr.J: opravdu nepouzivas zadne konzervanty? jak dlouho tahle upraveny partikl vydrzi mas nejak vysledovane? bohate mi postaci kdyz v lednu-unoru zavarim do 3 ltr sklenic a vydrzi do rijna.

Pvl - Profil | So 17.12.2005 10:56:34

Martin M. asi už to nevadí , co zavinilo Tvůj neůspěch . Když doma máti něco zavářela,vznikl takovýto problém : 1." špinavá" sklenice, 2 špatné víčko .

Petr.J | So 17.12.2005 10:45:16

Běžně si partikl zavařuji, hlavně když někam jedu na déle a není problém, normálně to uvařím a horké dám do skleniček a zavíčkuji, potom to ještě asi půl hodiny vařím, teplotu nijak neměřím, prostě to trošku bublá, vydrží to opravdu dlouho. Zavařuji tak i boiles a nemá to chybu, kuličky vydrží krásně třeba rok, nemusí se přidávat žádná konzervace a jedna sklenička je tak akorát na den. Boiles zavařuji ale nasucho o něco déle a na menší teplotu.

Martin M. - Profil | So 17.12.2005 10:44:20

Zavarovani se mi nikdy nepovedlo, vzdy to zkvasilo. Vyresil jsem to 200 litr. mrazakem. Vezmu, zmrazim, zadna prace.

CeP | So 17.12.2005 10:33:07

mozna bych se take priklonil radeji k zavarenemu partiklu. moje roba je sice dost tolerantni a v lete mam bezne zamrazeny 2-4 kila, nicmene plnej mrazak partiklu by uz asi nerozdejchala. nehlede ze i to maly mnozstvi uz je problem umistit. jeste mne napada .. co vakuovani?

pepes | So 17.12.2005 10:17:23

Tady na MKR je článek od Roberta Raschika - Konzervace kukuřice, kde autor odborně popisuje druhy konzervace. Tak pokud jsi ho nečet, určitě si jej přečti. Jinak s tím žádné zkušenosti nemám, ale zvažuju, že bych si přes zimu taky něco zavařil.

Bulk - Profil | So 17.12.2005 9:35:12

A co to uvařené zmrazit??