BVV Rybaření 2011

- MRK.cz

Již 13. ročník brněnské výstavy RYBAŘENÍ, tentokrát s příponou 2011, je za námi. Jaký byl? Co všechno se změnilo, co naopak zůstalo při starém, a na co se mohli návštěvníci této tradiční události těšit? Bylo toho mnoho, ale pěkně popořadě. Objektivně hodnotit podobný podnik v podstatě nejde a proto záleží hlavně na samotných vystavovatelích a návštěvnících, s jakým cílem přijeli.

jedna

Letos se celý program vrátil do tradičního pavilonu F, který svým formátem vyhovuje všem požadavkům, jaké si lze pro konání podobné akce jen představit. K samotnému průběhu se vrátíme později. Nyní by bylo dobré si říct pár slov o bohatém doprovodném programu letošního ročníku. Samozřejmě nechyběly tradiční přednášky a že letos měli návštěvníci z čeho vybírat. Nechyběla přednáška renomovaného šéfkuchaře M. Mužíka, který si dobře vědom toho, že slova nestačí, potěšil chuťové pohárky svých posluchačů i ochutnávkami svých výtvorů.

Silné zastoupení po všechny čtyři dny mělo uskupení National Geografic, což je pojem, který mluví sám za sebe a není potřeba ho představovat. Různorodé přednášky, ale i motivační programy nejen pro dospělé, ale především pro děti, si našly mnoho příznivců.

jedna

Tradiční expozici preparovaných ryb letos dominovala obrovská treska, zaslouženě budící zájem všech okolojdoucích. Jak by také ne, téměř 140 cm dlouhá ryba se nevidí každý den.

jedna

V sobotu 12.3. vystoupil se svojí přednáškou i Milan Rozsypal, jehož poutavé vyprávění o cestách za rybami téměř po celém světě, vzbudilo zasloužený aplaus.

Zahanbit se ovšem nenechali ani ostatní přednášející a vnímaví posluchač si tak z každé přednášky odnesl spoustu hodnotných zážitků a nových informací. Velký zájem budil i bazén, kde se proháněly živé ryby.

jedna

Co se týče samotné výstavy, proběhlo oproti minulým ročníkům několik změn. Jako největší a zároveň nejlepší jsem osobně vnímal fakt, že se uličky mezi stánky poněkud rozšířily. Nebyl proto problém vyzkoušet akci prutu a zároveň se nebát, aby při testování nepřišel k úrazu někdo třetí. Rozšíření uliček mělo ovšem i jinou rovinu. Na první pohled se totiž zdálo, že se po pavilonu nepohybuje tolik návštěvníků, jak by se dalo očekávat. Jak jsem sám ale zjistil, byl to jen optický klam. Pokud se člověk díval na rejdění natěšených rybářů odněkud seshora, měl pocit klidu a míru. Ale jakmile jsem sestoupil přímo mezi lidi, ten pocit rázem zmizel a zejména v pátek a v sobotu praskaly ve švech i ony široké uličky.

jedna jedna

K vidění bylo na cca 70ti stáncích téměř vše podstatné, co může současný rybářský trh nabídnout. Návštěvníci tak mohli podle vlastní chuti nakupovat u stánků, které pro výstavu připravily slevy starších modelů nebo naopak úplné novinky. Jako každoročně měla nejsilnější zastoupení kaprařina. Je zcela nepopiratelné, že tato odnož je českým rybářům nejbližší a tak na výstavě nechybělo několik zvučných výrobců boilie. Letos si na své přišli alespoň částečně ale také plavačkáři, vláčkaři a v neposlední řadě i muškaři. Byť právě muškařský sortiment nikdy nepatřil k nejzastoupenějším.

jedna

Sám jsem byl zvědav, jak dopadne hlasování o TOP produkty letošního ročníku. Že soutěž ovládnou kaprařské pomůcky se očekávalo. Já, jako vláčkař, jsem ale tajně doufal, že se mezi první tři výrobky probojuje i něco z disciplíny mně nejbližší. A zklamán jsem nebyl. Dokonce to byl i můj tajný favorit. Na druhém místě se totiž podle hlasování návštěvníků umístily revoluční mikroplandavky Jig Swenson. Třetí příčku obsadil kaprový prut Free Spirit Tamer Specialist a vítězným výrobkem se pak stal rovněž kaprový prut Century Sportacrp II. jedna jedna

V úvodu jsem se zmínil o tom, že objektivně hodnotit podobnou akci není možné. Vždy to bude hodnocení subjektivní, opřené o názory a očekávání toho kterého rybáře. Vystavovatelům se dařilo a návštěvníci nakupovali. Pokud bych měl mluvit sám za sebe, mně se výstava líbila. Nějaké novinky jsem okoukl, ale především to byla možnost vidět lidi, se kterými se jinak celý rok potkávám jen prostřednictvím internetu.

jedna

Rovněž bych chtěl poděkovat všem příznivcům rybářského webu MRK.cz, kteří si našli čas a navštívili náš stánek. Doufám, že příští rok se potkáme nejen na výstavě, ale třeba i u vody.

Autor: MRK.cz

Diskuse k článku (43 reakcí)

Přečteno: 11 160x
Průměrná známka: 1.67