Hospodaření s vašimi finančními příspěvky

- MRK

V roce 2004 jsme vás poprvé požádali o finanční příspěvky na rozvoj MRKu. Náš server je obdobou rybářského časopisu a všechny zde poskytované informace jsou úplně zdarma. Přitom jejich kvalita a rozsah je určitě s časopisem srovnatelná. Proto jsme se rozhodli zřídit dobrovolné příspěvky, abychom mohli honorovat články. MRK totiž zpoplatnit nehodláme.

Považujeme proto za slušné vám sdělit, jak jsme s vašimi pěnězi doposud hospodařili. Obdrželi jsme jednorázové platby, které přišly ihned po spuštění tohoto projektu, ale začaly nám docházet i platby z trvalých příkazů, které obohacují náš rozpočet dodnes.



Jednorázové platby od vás činily 21 374,- Kč.
Z trvalých příkazů dostáváme nyní 525,- Kč měsíčně, což do měsíce října 2005 činilo 9450,- Kč.

Celkem jsme tedy od vás obdrželi 30 824,- Kč.

Tyto peníze byly výhradně použity na výplaty honorářů za napsané články. Každý měsíc jsme rozdělili mezi autory 2000,- Kč (první dva měsíce v březnu a dubnu 2004 to bylo pouze 1500,- Kč). Teoreticky jsme tedy na honorářích za celou dobu do října 2005 vyplatili 39 000,- Kč. V praxi to však vypadalo trošku jinak a určité procento autorů nechtělo honorář vyplatit a peníze nechalo na MRKu. Ve skutečnosti jsme tedy vyplatili honoráře v celkové částce 32 741,- Kč.

Máte něco z příspěvků i vy?

Někdo možná namítne, že poslal peníze MRKu a sám z toho nic neměl. Není to úplně pravda. Vaše finanční podpora umožnila zvýšit přísun nových a zajímavých článků, protože ne každý chce a bude psát na MRK zadarmo. Také jsme díky vašim příspěvkům schopni udržet na MRKu oblíbené autory, kteří by jinak měli tendenci psát pro jiná periodika, kde dostanou lépe zaplaceno (což je logické). Proto si můžete na MRKu přečíst více článků a vaše peníze se vám tak vrátily a vrací v podobě nových rybářských informací.

.

Současný stav - honoráře za články dotujeme

Jak je vidět výše, v tuto dobu byly finanční prostředky už vyčerpány. Jediný příjem, který teď na honoráře máme, je 525,- Kč měsíčně z několika trvalých příkazů (poukazovaných v částkách 50 - 100,- Kč/měsíc). Současné výdaje za články dotujeme z velké části ze svého (včetně mimořádných honorářů, odměn za jazykovou korekturu atd.).

Přispějete nám na honoráře znovu?

Rádi bychom vás touto cestou poprosili o novou várku finančních příspěvků, ze které bychom mohli dále honorovat nové články. Nejvíce bychom ocenili příspěvky poukázané formou trvalého příkazu (klidně i 30,- Kč měsíčně). Pro vás to nebude jednorázová finanční zátěž, pro nás je to jistota stálého příjmu. Navíc v případě, že se vám MRK znelíbí, můžete příkaz kdykoliv zrušit.

Kam a jak můžete peníze posílat?

Informace o čísle účtu a další platební podrobnosti najdete zde. Pokud se rozhodnete přispět, informujte nás mailem, ať můžeme platbu identifikovat (a zadejte i svoje číslo účtu, případně další identifikační údaje). Informace o platbě posílejte na mail: roman@mrk.cz. Je také možné přispět jako anonymní dárce, potom nebudete uvedeni v seznamu dárců.

Poděkování


Pokud jste se rozhodli přispět, pak od nás přijměte velký dík. Vážíme si jakéhokoliv příspěvku a slibujeme vám, že vaše peníze budou použity pouze na další rozvoj MRKu. Ještě jednou vám děkujeme.

Za MRK.cz Roman Čejka a Martin Maťák
Autor: MRK

Diskuse k článku (226 reakcí)