Závod II. ligy v LRU přívlačí v Pardubicích

- Udo a Mišák

      Ve dnech 27- 29.6.2003 proběhl závod II. ligy přívlače skupiny B (severní a jižní Morava, východní Čechy) v Pardubicích na Chrudimce. Původně jsme uvažovali o tom, že se bude závodit na Labi. Zkušební odlovy na Labi nesplnily očekávání a jediným výsledkem byl většinou spálený krk. Proti tomu se jevila Chrudimka jako zázračná lokalita s dravci a příjemným stínem.
      Týmy se začali sjíždět v pátek. Většina závodníků měla zajištěné ubytování na univerzitních kolejích v Pardubicích a určitě byla s tímto ubytováním spokojena, neboť cena byla více než rozumná a vybavení kolejí není také nejhorší. Strategicky výhodné umístění kolejí ocenili ti, kteří se večer unavení a zpocení vraceli ať už z tréninku nebo závodů, neboť přímo vedle kolejí jsou dvě hospůdky, kde je možno načerpat dalších sil pro pokračování v boji se zuřivými dravci hltajícími naše nástrahy.
      První den (tedy pátek) byl tréninkový, večer proběhlo losování závodních úseků a porada týmů. Bylo nám velice líto, že se na závody nedostavil PK team Zlín. O tom jak kdo měl šťastnou ruku, se závodníci přesvědčili v sobotu ráno. Sešli jsme se brzo ráno a vychutnali si již připravenou snídani. Občerstvení na oba dva dny, tedy snídaně a oběd, bylo zajištěno přímo na místě. Všichni byli spokojeni, protože veškeré ceny byly opravdu režijní a pokryly pouze náklady. Na kvalitu jídla si taky nemohl nikdo stěžovat. Jak jsem tak zaslechl, tak se tu a tam ozývalo spokojené zamlaskání. Nebylo naším úmyslem na závodnících vydělávat, proto jsme také usoudili, že nebudeme vybírat žádné startovné. Takto posilnění a odhodlaní závodníci se začali přemisťovat na svá, již z pátku vylosovaná, stanoviště. Nastala mohutná příprava, nestyděl bych se říci, alchymie. Potom se ozvalo mohutné zatroubení a zapískání a závod začal. Nejčastěji lovenou rybou byli všudypřítomní okouni a menší štičky. Většinou se je dařilo přelstít na stříbrné rotačky a nebo twistery. Žádná ryba však nebyla zadarmo, bylo nutné závodní sektor důsledně prolovovat.
      V neděli závod pokračoval. Lovil jsem ráno a v půlce sektoru jsem měl na hladině plovoucí nánosy. Začal jsem stejně a na začátku sektoru, kde se ještě dalo chytat, jsem se pokoušel přelstít štiku nebo okouna. Nejdříve jsem vždy pár náhozů větší rotačkou věnoval štice a pak už jsem se zaměřoval na okouny. Po chvíli marné snahy zaujmout okouny rotačkami nebo twistery jsem přešel na jediné místo, kde byla hladina volná. Na velkou stříbrnou Vaškovku jsem ulovil dva okouny 26cm. Když jsem sundal kevlarový návazec a začal chytat na stříbrnou Aglii 0 okouny, zabrala mi štika. Naštěstí byla chycena za krajíček tlamy a rotačka pevně držela po celou dobu zdolávání. Měřila necelých 58 cm a výrazně mě posunula v průběžném pořadí. Po rotaci jsem dostal úsek, kde byla mělčina do dvou třetin řeky a nad hladinou byly ještě větve. Téměř se nedalo k druhému břehu do koryta házet. Po marných pokusech a soubojích s větvemi jsem začal zkoušet ulovit alespoň nějakou menší rybu u břehu. Zkusil jsem malou rotačku a mikrotwister. Obě nástrahy mi připadaly hrůzostrašně obrovské. Nakonec jsem nasadil marmyšku s umělou patentkou. Po chvíli mi z ní spadl okoun, ulovil jsem nebodovanou plotičku a ve finále se spletl bolínek. V nedělním závodě zachytaly týmy J+J Pohořelice, Gemma Brno, Salmo Pardubice, Litomyšl B. V konečném součtu pořadí závodníků se vítězem stává Litomyšl B, druhá Gemma Brno a třetí John Crane Hustopeče B.

Pořadí

Tým

Závodníci

Body

Součet umístění

1.

MO ČRS Litomyšl B

Mikulecký Jindřich, Šaroun Vít

3804

17

2.

GEMMA Brno

Kučera Radek, Cafourek František

3971

18

3.

John Crane Hustopeče nad Bečvou B

Těšický Vlastimil, Bečák Jaroslav

3610

21

4.

MO ČRS Pohořelice

Hotový Ladislav, Pláteník Luboš

4214

22

5.

M/M Team Ostrava

Mičulka Jaromír, Steffek Martin

3374

23

6.

Salmo MO ČRS Pardubice

Macel  Josef, Radek Pleskot

3003

23

7.

J+J Pohořelice

Žák Jan, Bohm Petr

1906

30

8.

Štítina

Šalata Roman, Malohlava Petr

2009

33

9.

MO ČRS Libáň  A

Tůma Martin, Mlejnek Miroslav

1900

34

10.

1. PK Grizzly Litomyšl

Švehelka Lubomír, Kubík Petr

1540

43

11.

MO ČRS Valašské Meziříčí

Blinka Zdeněk, Škeříková Petra

1327

44

12.

MO ČRS Libáň  B

Plíšek Václav, Verner Petr

1348

46

13.

Brno – Královo pole

Antonický Tomáš , Košťál  Martin

1415

49

14.

Tolstolobici Valašské Meziříčí

Vlk Jiří, Talaš Zdeněk

1092

53

15.

Kormoráni Valašské Meziříčí

Chocholatý Josef, Markovič David

569

58

16.

PK Team Zlín

Kudělásek Kamil, Slavík Jaromír

omluven

96

Autor: Udo a Mišák

Přečteno: 6 470x
Průměrná známka: 1.26

NHustopečský pohár 2006

První zářijový víkend se stal pro závodnickou přívlačářskou špičku dlouho očekávaným svátkem.

NI. liga přívlače v Napajedlech

Konečně se přihlásil první dobrovolník, krásný 25 cm okoun na malou stříbrnou Aglii 00.