Carp Club ČR

- Vít Kučera

Dne 3.10.1998 se konala v Pardubicích první schůzka nově zakládané organizace CARP CLUB ČR. Jejím cílem bylo seznámit zájemce z řad sportovních rybářů se základními myšlenkami a směry tohoto sdružení. CARP CLUB ČR si klade za cíl sdružovat všechny sportovní rybáře z České republiky, kterým není lhostejný osud tohoto odvětví rybařiny - lovu kaprů.
CARP CLUB ČR chce hájit zájmy sportovních rybářů a rozšiřovat možnosti, které s tímto odvětvím souvisí. Naplnění těchto cílů hodlá dosáhnout zejména těmito prostředky :

  • v první řadě osobním příkladem svých členů (důsledným dodržováním metody CHYŤ A PUSŤ při lovu kaprů, členové by měli být označeni nášivkou, vyjadřující jejich příslušnost ke klubu a jeho krédo)
  • aktivnějším působením členů klubu v MO (účast na schůzích MO, zapojením se do práce orgánů MO)
  • organizací přímých pronájmů sportovních vod pro klub (první z těchto pronájmů by se měl realizovat již příští rok v blízkosti Pardubic)
  • zřizováním vlastních sportovních vod
Členství v tomto klubu by se mělo stát prestižní záležitostí pro každého opravdu SPORTOVNíHO kapraře.Podmínkou pro přijetí do klubu je nejméně 2 leté členství v Českém nebo Moravském rybářském svazu. Základními body, se kterými by se měl potencionální člen ztotožňovat, jsou :
  • souhlasit se záměry CARP CLUBu ČR a prostředky pro jejich dosažení tak, jak jsou uvedeny výše
  • dodržovat důsledně heslo CHYŤ A PUSŤ při lovu kaprů
  • chránit přírodu
  • uhradit členský příspěvek, přibližně 300, - Kč na chod klubu a 700,- na obchodní aktivity klubu (pronájem vod a pod.)

Založení tohoto klubu inicioval pan Vlastimil Vápeník z Pardubic, dlouholetý zapálený kaprař. Pokud Vás tato výzva oslovila, projevte svůj zájem zasláním údajů podle níže uvedeného formuláře, a to buď písemně na adresu :

Vlastimil Vápeník, tř. Míru 60C, Pardubice 530 02, na obálku napište CARP CLUB ČR

případně E-mailem na adresu (prosím BEZ PŘíLOH !).

Po obdržení Vaší přihlášky Vám budou zaslány stanovy klubu, kde najdete další informace, včetně údajů o konkrétní výši členských příspěvků a formě jejich uhrazení. Členem CARP CLUBU ČR se stanete po zaplacení členského příspěvku.


Ze členů MRK jsem se této schůzky zúčastnil já a Dušan Podzimek. Po příjezdu jsem byl překvapen a to hned dvakrát. Účast zde nebyla nijak početná (cca 20-25 lidí), ale na druhou stranu zde byli rybáři např. až z Kladna a Ostravy. Tento klub by rozhodně neměl být nějakým elitním Carp-týmem, ale otevřenou organizací pro ty rybáře, kteří i v dalších letech chtějí mít možnost chytat (a pouštět) velké kapry. Na vaše případné další dotazy jsem připraven odpovídat v POKECu (aby je mohli číst všichni členové MRK), případně přes E-mail (carp_club@post.cz). V případě potřeby zaslání E-mail přílohy je možno využít moji osobní adresu <kucerav@army.cz>.

Vít KUČERA
Jméno:
Příjmení :
Datum narození :
Bydliště :
Telefon :
Fax :
E-mail :
Stávající povolání (obor podnikání) :

Pokud máte zájem, MÚŽETE uvést, jakou funci byste byl ochoten v klubu vykonávat, případně jak jinak se pro klub můžete angažovat.

Datum :

Poznámka: MRK nemá nic společného s tímto CARP-CLUBem! Jsou to dva nepropojené subjekty.

Autor: Vít Kučera

Přečteno: 4 796x
Průměrná známka: 1.68