Ochutnávka novinek DC 2015

- Daiwa-Cormoran

Je prosinec a sezona pomalu končí. Pro obchodníky toto období znamená představování novinek pro příští rok. Společnost DAIWA-CORMORAN samozřejmě není výjimkou. Z říjnové Trade Show, určené právě obchodníkům, vzniká pomalu, ale jistě tradice. Každoročně se těšíme stále vyšší návštěvnosti, za což jsme velmi vděční.

Během celého roku se k nám dostávala spousta dotazů ohledně novinek na příští rok. V polovině roku, jsme vám ukázali nový Cast´izm, ale to byl samozřejmě jen začátek. Rádi bychom vám nyní představili malou ochutnávku toho nejlepšího, na co se můžete příští rok těšit.


Morethan

Nová nejvyšší modelová řada přívlačových navijáků. Je to první naviják, který využívá MAG SEALED kuličková ložiska. Naviják je tak kompletně zapouzdřený magnetickým olejem, který zabraňuje průniku nečistot do mechanismu navijáku. Troufáme si říct, že se jedná o jeden z mála navijáků na světě, který je jak se říká „na celý život“.


Infinity - Q

Mnozí z vás si jistě pamatují starší verze tohoto navijáku. Řada Infinity-Q se vždy těšila velké oblibě mezi rybáři, především díky svému hladkému chodu a dlouhé výdrži. Máme opravdu velkou radost, že vám opět můžeme nabídnout tento model. Zachovává si vlastnosti starších modelů a je obohacený o nejnovější technologie, jako je náše technologie MAG SEALED!

Caldia

Caldia patří bezpochyby k vašim nejoblíbenějším navijákům. Jako obvykle inženýři vybavili tento naviják našimi nejlepšími technologiemi, jako je ZAION, MAG SEALED nebo UTD brzda. Ta je postavena na stejném principu jako brzda u naší vlajkové lodi, navijáku Exist! Nová Caldia bude také cenově dostupnější a mimo jiné i díky své náhradní cívce se bezpochyby stane jedním z nejprodávanějších navijáků příští sezony!


Cast´izm 25QDA

Nový typ navijáku vyvinutý ve spolupráci s KORDA teamem. Cast´izm využívá výhod velkých Bit Pit navijáků, ovšem jeho tělo je menší a lehčí. Jak vyplývá z názvu samotného, jedná se o naviják určený k dalekým náhozům. Z testů KORDA teamu vyplynulo, že Cast´izm dosahuje identických dlouhých náhozů jako nejlepší Big Pit navijáky, které ovšem váží až dvakrát tolik! Další výhodou je, že bude slušet nejen klasickým 12 stop dlouhým prutům, ale také 10/9stopým.


Tournament Basiar Z QDA

Nový Basiar Z je opravdovým skvostem mezi kaprovými navijáky. Inženýři tentokrát použili jen to nejlepší, aby dosáhli maximální dostupné kvality. Basiar Z je jako první kaprový naviják vybaven MAG SLEALED olejem, tělo je kombinací ZAIONu a Magnesia. To znamená nejen lehkost, ale také velkou odolnost těla. Samozřejmostí je velmi oblíbená QD brzda a převody DIGI GEAR. Jestli hledáte nejlepší odhozový kaprový naviják, který je momentálně k dostání, tak jste jej našli!


Votacor 7PiF

Vlajková loď od Cormoranu. Využívá nový materiál CP (kompozit karbonu a polyamidu), který je mnohem lehčí, ale zároveň pevnější. Z tohoto materiálu je vyrobeno tělo i rotor navijáku, díky čemuž má oproti klasickým navijákům s plastovým tělem mnohem větší životnost.

PRUTY

R´nessa spinning

Kompletně přepracovaná série oblíbených kvalitních prutů. Kromě nového designu byla použita i 3DX technologie křížového vynutí. Standardem pro tuto sérii jsou Fuji doplňky a kvalitní AAA korek. Série se navíc rozrostla o skupinu prutů určených pro UL přívlač, která je u nás velmi oblíbená.



Procaster spin

Nová verze univerzálních přívlačových prutů pokrývající celé spektrum vláčecích technik. V nabídce jsou pruty na lehkou i těžkou přívlač a čtyři modely určené pro měkké nástrahy. Procaster je také nejlevnější přívlačový prut, který se vyrábí přímo v naší továrně!

Team Daiwa 3.0 UL jigger

Mnozí z vás se nás v průběhu roku ptali na řadu prutů speciálně určených pro UL přívlač. Proto máme radost, že vám můžeme představit novu sérii přívlačových prutů určenou právě pro milovníky té nejjemnější přívlače. Díky špičce z karbonových vláken je prut opravdu extrémně citlivý a zároveň téměř nezlomitelný. Je dostupný ve čtyřech délkách a třech různých gramážích, takže naše pruty pokrývají lov všech drobných i větších ryb touto jemnou a u nás stále oblíbenější metodou.


Regal carp

Tento model vyplňuje mezeru v nabídce kaprařských prutů společnosti Daiwa. Jedná se o cenově dostupné pruty s vlastnostmi prutů vyšší cenové kategorie. Pruty mají měkčí špičku a silnou páteř, což je předurčuje k dalekým náhozům, ale také k bezpečnému zdolávání.


Powermesh feeder

Pruty Powermesh se v přívlačové verzi těší velké oblibě. Věříme, že feederová verze se vám také bude líbit. Série sestává ze šesti modelů v délkách od 3,3 do 4,2 metru ve verzích medium a heavy. Součástí balení jsou dvě výměnné špičky.

Sealine X'treme Travel

Daiwa si také všímá vzrůstající obliby „travelových“ (cestovních, tedy vícedílných) prutů. Proto přichází na trh se sérií SEALINE X'TREME TRAVEL. Tato řada se skládá ze dvou prutů určených k lovu z lodi, dvou pilkrovacích modelů a zvláštní pozornost si určitě zaslouží cestovní verze s vnitřním vedením vlasce - INTERLINE.


K-DON

Zdokonalená a ucelenější série nových prutů K-DON. Z široké nabídky modelů postavených speciálně pro určitou techniku nebo styl rybaření si každý jistě vybere prut, který bude přesně odpovídat jeho požadavkům.


GF Feeder Pro/Method/ Pro Quiver

Také Cormoran sleduje poslední trendy v rybaření, a proto představil nové feederové pruty GF Feeder. Verze PRO by mohla být označena jako univerzální, která pokrývá celou paletu feederových stylů chytání. Verze Pro Quiver by se také dala označit jako pickerové pruty určené k nejjemnějšímu feedrovému chytání. Za zmínku stojí verze Method. Ta se vyrábí v šesti modelech postavených speciálně na lov s krmítkem na method feeder. To znamená, že pruty mají parabolickou akci a silové rezervy pro zdolávání kaprů, parem a amurů.

Nástrahy




Realfish design

Cormoran přichází s fantastickou novinkou - realistické přírodní potisky na wobblerech. Naprostá bomba na čisté vody, kde dravci rozeznávají kořist zrakem a na běžné barvy nereagují. Realistický design dodává nástraze na autentičnosti a na vás už tak zůstává jen vdechnout jí život. Potisky „Realfish design“ jsou dostupné v osmi barevných variantách - kapr, okoun, tloušť, hrouzek, ouklej, pstruh obecný, pstruh duhový a plotice. Kromě realistických vzorů „Realfish design“ obsahuje série i pět přírodních variant doplněných o „zranění“, čímž jsou nástrahy pro ryby ještě přitažlivější!


Tournament Rolling Crank DR-F

Nový a menší wobbler ze série Tournament. Daiwa reagovala na požadavky zákazníků a vyvinula wobbler určený především k lovu tloušťů a okounů. Ze sortimentu v délce 3,2 cm a šesti barevných provedení si jistě vybere každý rybář.



Skinny Kick

S délkou 6 cm se jedná o univerzální nástrahu určenou k lovu okounů, tloušťů, candátů, ale i štik. Štíhlý tvar s lamelami, které silně vibrují. Je vynikající na vody s velkým rybářským tlakem.


Tournament D´Swim

Oblíbená série kopýtek, která se loni rozšířila ze 14 cm verze i o verzi v délce 11,5 cm, má letos další přírůstek. Oproti svým větším sourozencům je nová 9cm velikost vyrobena kvůli lepšímu chodu z měkčího materiálu, který je stejně jako u předchozích modelů obohacen příchutí chobotnice. Z letošního krátkého testování víme, že je to neuvěřitelně silná zbraň na štiky, a především na candáty! Stejně jako všechny ostatní gumové nástrahy Tournament se i tato vyrábí v Japonsku.


Taškovina

Nová série taškoviny Daiwa v nejvyšší kvalitě. Vzor kamufláž kombinovaný s černou je velmi stylový a hodí se i na běžné nošení. Série pokrývá prakticky všechny požadavky, jaké jen rybář může od své tašky chtít.

Tohle je pouze výčet veškerých novinek z programu společnosti DAIWA-CORMORAN pro rok 2015. Veškeré novinky budete moci osobně shlédnout a „osahat"  u autorizovaných prodejců DAIWA-CORMORAN. Seznam autorizovaných prodejců naleznete zde

Autor: Daiwa-Cormoran