Domácí a zahraniční mixy

- BCG

Nutra Baits, Rod Hutchinson, Kevin Nash

Jet Fish Super Activ 2000

 

Před několika lety jsme slýchávali od některých kolegů rybářů "no to vaše boili je sice dobrý , ale to jste ještě neviděly NUTRABAITS!  

NUTRABAITS !? co to je !! A tak to bylo pořád dokola NUTRABAITS , NUTRABAITS!??!  Začaly jsme se o tuto značku zajímat více a valná většina lidí ji spojovala s tak význačnými jmény jako Julian Cundif (GB ), Philipe Lagbbe (FR ) , Baz Griffiths , Ken Townley , ( GB ) , Del Smith , Roberto Ripparoti ( I ). Jejich mnohem víc ale toto je výčet těch nejlepších z celého světa . Ale nikdo nám neřekl kde se dá sehnat ten kouzelný NUTRABAITS ! , a tak jsme pátrali ještě dál a dozvěděli jsme se že NUTRABAITS je dnes již kultovní a jedna z nejuznávanějších Anglických firem , které se zabývají výrobou boili mixů , esencí , olejů a mimo jiné i hotovým boili . Ale pátrejme dál . NUTRABAITS nedrží jen prvenství na trhu , ostatně o to se dělí s RODEM HUTCHINSINEM a KEVINEM NASHEM . Ale jako první přišli na trh s takovými výrobky jako je Betain HC 1 , Addit Digest , GLM , Total Hemp mix , a GLICEROVÉ esence !!! . Konečně dostáváme prostřednictvím Fy. JET FISH a pana Těšínského i Katalog NUTRABAITS . Nedočkavě listujeme v katalogu a nestačíme se divit . Tolik věcí o kterých jsme jenom slýchávali . Taky zjišťujeme že některé suroviny s kterými přišel NUTRABAITS na trh , uvádí na trh o rok později i jiné evropské firmy ale za podstatně vyšší ceny a v značně menším balení . V průběhu celého roku vás na těchto stránkách budeme podrobně informovat o výrobcích firem Nutrabaits , Kevin Nash ,a Rod Hutchinson . Zatím máme odzkoušeny jen některé z surovin těchto firem . Ale také samotná firma JET FISH přišla z produkty na které jsme se zaměřily . A to boili mixy z řady SUPER AKTIV 2000 . Tyto mixy jsou původem z Anglie a již teď můžeme směle prohlásit , že se vymykají svojí účinností nad Evropský standart . 

 

BOILI MIXY  H.N.V.

NUTRABAITS

  • HI - NU - VAL.- Klasický HNV mix je velice účinný v jarních a podzimních měsících
    Obsahuje : Renet casein , Acid casein , Sodium casein , Vaječný Albumin , Lactoglobulin , Lactalbumin , Vitamíny a Minerály , Sodium Bicarbonát a TRIPSIN ! Což je trávící enzym . Který značně napomáhá kaprovy strávit přijatou potravu .

JET FISH SUPER ACTIV 2000

  • H . N . V . ROBIN RED - Vysoce účinná HNV směs obohacená NECTAR BLENDEM , ROBINEM REDEM . Díky těmto přísadám má směs ty nejlepší vlastnosti a to pórovitost diky které boili uvolňuje lépe do okolí aroma a dráždící látky. Přítomnost Robin Red zase zaručuje vysokou stravitelnost a atraktivnost HNV ROBIN RED

KEVIN NASH

  • PROTEIN MIX - Tento mix se řadí mezi nejvíce účinné . Každý rok se vedou nedozírné debaty o tom který z HNV mixů je lepší. Nash , Hutchinson, nebo Hi - Nu - Val od Nutrabaits . Na každý pád se žádný z rybářů nikdy neshodl jelikož mixy od těchto firem jsou natolik kvalitní a atraktivní že rozdíly jsou minimální .
    Škoda že nevyzkoušeli  HNV ROBIN RED !!!!

PTAČÍ ZOBY - BIRD FOOD MIX 

 

NUTRABAITS

  • ENER - VITE - GOLD - Tato celoročně úspěšná směs je složena z Red FACTORU , SLUIS C. L . O . NECTAR BLENDU , P . T . X . Kukuřičné mouky , a obohacená vitamíny a minerály . Řada rybářů ji vděčí za skvělé úlovky . Je vhodná pro dlouhodobý lov . Účinnost EnerVitu - Gold můžeme zvýšit přidáním 15 - 20 ml Multimina a 3 g Betainu H C 1 .

  • ENER - VITE - Je další z dílny Nutrabaits s velice zajímavým složením PRÁŠEK Z JATER , EQUVIT , SODIUM CASEIN , ROBIN RED , SEMOLINY a směsi KOŘENÍ. Ener - Vite můžeme používat během celého roku a pokud jej smícháme s SPICE CAJOUSEREM či SPICE ELITE esencí , máme k disposici velice účinnou nástrahu .

  • TOTAL HEMP MIX - Tato směs je složená s 80 % z Konopneho semínka. Obsahuje také Sluis C . L . O . jeden z nejlepších ptačích zobů
    a navíc je obohacena Syrovátkovým proteinem . Total Hemp mix je vysoce stravitelný a atraktivní, jeho účinky se zvýši přidáním 20ml total hemp OLEJE a 15 ML CORN STEP LIQUERU .

JET FISH SUPER ACTIV 2000

  • ŽLUTÉ SEMÍNKO - Tento mix je kopii pověstného Ener - Vite - Goldu . Skvěle se hodí pro výrobu boili na sladké a ovocné bázi. Pokud do něj přidáme ROBIN RED můžeme jej použít také na přípravu kořeněného boili. Zatímco přidáním RED FACTORU 150 g , 2ml FRUIT CAJOUSERU, 8ml CRENBERY NUTRAFRUIT a 3 g FRUIT SUPER SWEET nám vznikne skvělé boili na ovocné bázi. 

  • PTAČI ZOB - Ptačí zob je dnes již tradiční směsí z dílny Jardy Těšínského . Je vhodná pro letní období . Ptačí zob je vhodný pro masivnější vnaděni a pro krátkodobý lov . Přidáním 15 ml MULTIMINA, 3g ADDIT DIGESTU, 4 - 6 kapek Esenčního oleje BLACK PEPPER a spolu se 6 ml MEGA SPICE ROD HUTCHINSON, vytvoříme z něj velice dobrý a kvalitní boili pro letní parné dny a hlavně NOCI ! !

ROD HUTCHINSON

  • RED SEED MIX - Tento mix se řadí mezi jedno z mnoha tajemství Roda Hutchinsona . Je složen z Robin Red , Směsí koření , Sluis C.L.O., P.T . X . A kdo ví z čeho ještě ?!. Nicméně se panu Hutchinsonovi povedl a stoji za vyzkoušení. Zvláště v kombinaci Monster Crab , Mega Spice doplněné Secret Agentem.

  • YELLOW SEED MIX - Další z mnoha ptačích zobů , je zajímavé že každý z Anglických výrobců má ve svém programu Žlutý Ptačí zob . ROB HUGHIS doporučuje Smíchat 700gr Yellow Seed Mix z 300 g Scopex Dry Mixem. Tato kombinace je velice účinná, sami jsme ji vyzkoušeli a to s velkým úspěchem.

KEVIN NASH

  • BIRD FOOD MIX - V době kdy všichni výrobci již měly na trhu směsi ptačích zobů , Kevin Nash stále neuváděl na trh svůj Bird food mix. Jelikož Kevin Nash je znám tím že se drží pravidla dvakrát měř a jednou řež ! A tak po zhruba dvouletým zpožděním se najednou objevil tolik očekávaný mix Kevin Nash. A pochopitelně sním předčil jakákoliv očekávání. Jeho mix je neutrální i když obsahuje mimo jiné PTX . Hodí se pro výrobu jakéhokoliv boili po celý rok . Ovšem nejlepší kombinace docílíme přidáním STREWBERRY OIL K. N., VOODO Flawours K. N. a     2 kl A. S. DAIRY ROD HUTCHINSON.

RYBÍ MOUČKY - FISH MIX


NUTRABAITS 

  • BIG FISH MIX - Je legendární směs která obsahuje suroviny té nejvyšší kvality, jako jsou Bílá Rybí moučka. Ptačí zoby , Mořské řasy , GLM Extrakt , a Betain HCl. BIG FISH MIX je jednou z nejúčinnějších směsí rybích mouček která kdy spatřila světlo světa .

  • BIG SEED MIIX - Je složen z Ptačích zobů tak zvučných jmen jako : RED FECTOR , SLUIS CLO, ROBIN RED, atd. A těch nejkvalitnějších rybích moček : Huňáčková , Ančovičková , Bíla rybí .Tato směs je konstruována tak , aby upoutala zájem převážně větších ryb. Vyznačuje se vysokou stravitelností a atraktivností

JET FISH SUPER ACTIV 2000

  • HNV RYBA - Podle našeho názoru se jedná o jeden z nejlepších Evropských boili mixů . Tento boili mix obsahuje Robin Red , PYM a díky proteinovým přísadám má také vysokou výživnou hodnotu . Její stravitelnost zaručuje Robin Red a Nectar Blend . Díky tomu že obsahuje PYM je HNV RYBA také velice atraktivní . Řada SUPER ACTIV je velice zajímavá, jelikož kombinuje výživné , trávící a dráždivé složky které zaručují její použití po celý rok . HNV RYBA pochopitelně obsahuje také směs rybích mouček a to těch nejkvalitnějších např. Huňáčkova , Sardelová , Makrelová , atd. Přítomnost těchto mouček způsobuje že se boilí stává pro kapry velice přitažlivé. Letošní sezónu se nám naskytla možnost testovat boili mixy z řady SUPER ACTIV 2000 . Výsledky zatím ukazují jednoznačný úspěch a to i v těch nejhorších podmínkách. HNV RYBU 2000 můžeme míchat s jakýmkoliv aromatem nebo dráždidlem, snad kromě, smetanových a ořechových . Skvěle působí z Mega Spice - Rod Hutchinson , Makrelovým olejem a esenčním olejem Black Pepper nebo Asa Foedita .

JET FISH

  • HNV MUŠLE - GLM - Další směs z dílny Jardy Těšinského (nezaměňovat z Jardou Vítkem) . Jak již název napovídá jedná se o HNV mix z přídavkem moučky GLM . GLM je jedou z nejlepších přísad . Samotné GLM obsažené v mixu způsobuje u kaprů doslova explozi v příjmu potravy. Moučka GLM stimuluje kaprovy potravní aktivity natolik že doslova propadá žrací horečce . Proto doporučujeme přidávat do směsi Addit Digest což je látka která díky Tripsinu urychluje trávení. I když je tato směs dobře stravitelná Addit Digest dokáže značně prodloužit kaprovu potravní aktivitu, a tím i naše šance na záběr . Mix HNV Mušle GLM doporučujeme používat s chuťovým stimulátorem Fish Rod Hutchinson, 6 ml Fresh waterr Mushel a 3-5 kapkami esenčního oleje Black Pepper.

  • RYBÍ SMĚS - Tento mix je sice o něco levnější než řada Super Activ, ale kvalitou si nezadá . Skvěle se hodí pro masivnější vnadění . Tento rybí mix si můžeme doslova " ušít " na míru dané lokality . Přidáním Robin Red a chuťového stimulátoru Shell Fish Rod Hutchinson spolu s esencí Monster Crab a Betainu HC 1 se stane z tohoto mixu boili z doslova " smrtícím " účinkem .

ROD HUTCHINSON

  • SUPER FISH - Když Rod Hutchinson uvedl na trh v roce 1980 svoji první směs na bázi rybích mouček , doslova šokoval kaprařskou veřejnost . Ale to ještě svět netušil co na ně ďábelský Rod chystá. Tento mix kombinuje skvěle ty nejlepší rybí moučky. Například Rob Hughis doporučuje přidat do tohoto mixu pouze l ml Shell Fish a 2 k.l .chuťového stimulátoru ShellFish .

  • SEA FOOD BLEND - V roce 1980 se objevila na trhu první směs rybích mouček z názvem SEA FOOD BLEND a způsobila doslova explozi v lovení kaprů na těch nejtěžších vodách Velké Británie a Evropy . Seafood Blend je jedna z nejúzspěšnějších směsí Dream Teamu Roda Hutchinsona. Na jejím vývoji se částečně podílel i FRED WILTON a taky podle toho tato směs vypadá. Opírá se pochopitelně jak také jinak o teori HNV. Rod Hutchinson nastavil s touhle směsí lat'ku pěkně vysoko. Od té doby uplynulo již 20 let a stále se Seafood Blend drží mezi nejvíce úspěšnými mixy na světě .

  • CARP CREAZE FISH MIX - CARPCREAZE FISH MIX je směs která vychytává to málo co se ještě na předchozích dvou mixech upravit dá  Je to kombinace dvou rybích mouček , carbohydrátů , olejů , vitamínů a dráždidel. Co víc dodat, tento mix je tak bláznivý jak jen může lov kaprů být .

KEVIN NASH

  • S - MIX SOUID - Kevin Nash si s uvedením S - MIXU dával již tradičně na čas a značně znervózňoval jak ostatní konkurenční firmy tak i rybářskou veřejnost. Dnes na tento mix přísahá spousta rybářů z celého světa. A je pravdou že když už nic tak S - Mix je jedním z nejlepších řešení pro lov na těžkých lokalitách .

SPECIÁLNÍ MIXY


NUTRABAITS 

  • FOUR SEASONS MIX - Tento vysoko nutriční mix kombinuje směs mořských travin, koření, játrového prášku , Robin Red a Betain HC1 . Když Julian Cundif použil tento mix v kombinaci Spice Cajouseru poprvé na jezeře ST . CASEIN, nikdo netušil kolik a jakých se dá ještě na tomto jezeře chytit velkých kaprů . Four Seasons mix je určen pro celoroční lov.

JET FISH SUPER ACTIV 2000

  • OŘECHY A KONOPÝ MIX - Je pravdou že jedny z nejchutnějších mixů jsou směsi na bázi ořechů . Výsledky s nimi jsou až neskutečné. Pan Těšinský dokázal skombinovat dvě nejlepší přísady a to ořechy které kapří zbožňují a konopí které je na tom u kaprů stejně . Musíme přiznat, že se mu to značně povedlo a vytvořil tak velice účinnou letní směs. Doporučujeme podpořit tento mix přidáním 20ml Total Hemp Oil, 6ml Peanuts Elite a 15 ml Multimina PPC .

ROD HUTCHINSON

  • SCOPEX DRY MIX - Základ tohoto mixu tvoří směs 50/50 obohacená směsí tří Caseinů RENNET CASEIN , ACID CASEIN a CALCIUM CASEIN. Jak již název napovídá Scopex Dry Mix je namíchán tak aby převládal Scopex ve formě atractoru. Tento mix se používá k výrobě smetanových boili nebo jej můžeme použít k přidání či mícháním s jiným mixem. Velice dobrá kombinace je 800gr Total Hemp mix a 200 g Scopex Dry mix nebo 700g Yellow Sed mix a 300g Scopex Dry mix .

KEVIN NASH

  • STRWBWRRY MIX - Je podobně jako Hutchinson Scopex Dry určen k výrobě boili kterému dává směs již jakýsi podtex. V tomto případě ovocný (jahoda ). Strawberry mix můžeme použít do jakéhokoliv mixu včetně fish mixů, nebo samotný a přidat do něj Strawberry oil K. N. strawberry Sense Appel a Intense Sweetner . Pokud jej hodláte smíchat s jiným mixem vyzkoušejte 300g Stawbwrry mix 700g S- MIX SQUD, 4ml SALOMON ELITE , 4ml WOO DO Flavours K . N .

Autor: BCG - ®

Přečteno: 7 800x
Průměrná známka: 1.65