Změny na MO Mělník

Kategorie: Všeobecné

Mělničáci - pokud se vám ještě nic nedoneslo - pozor, změna !

JKL, 4.12.2008

Diskuse k bleskovce

JKL - Profil | Ne 29.3.2009 14:06:15

Petrson >> A ještě jedna věc - zajímavý byl i oficiální názor na RMVčka. :-))

Petrson - Profil | So 28.3.2009 21:44:16

JKL >> jj, kdyby jim tak člověk viděl do hlavy. To můžu vysvětlit tak třeba Pepíkovi (pozdravuj), možná SAHIBOVI - chytají na koule, ale problém přesně chápou. Nevadí jim, že u vody neobrůstají mechem na jednom fleku měsíc, ale přesto nachytají. Tedy - je to zas prostě v lidech.
SAHIB >> jen si vzpomenu, už jseš zde - ahoj :))

JKL - Profil | So 28.3.2009 21:33:27

Petrson >> Jojo. A zkus jim to vysvětlit .... Jestli se ti to povede narostou ti křídla a nad hlavou budeš mít takovej jakoby neónek ... :-)))

Petrson - Profil | So 28.3.2009 21:31:33

JKL >> jj, to je asi nejhorší, + s tím spojené držení "místenek" na top flecích po celou sezonu. Nároky v posledních letech dost vyskočily, což je jaksi v kontraprodukci s dosud proklamovaným volným přístupem k vodám: když na fleku někdo bivakuje půl roku, těžko to nepovažovat za vyhrazování místa k lovu. Na druhé straně, jak jej z tama dostat? Začíná to být problém, protože jedna velmi početná skupina rybářů má prostě nároky větší, než snesou jak přirozené hranice rybařiny, tak naše legislativa.

JKL - Profil | So 28.3.2009 21:15:04

Petrson >> To je všechno jak známo o lidech. :-) Jo - hospodář měl k té k70ce docela zajímavý rozklad - dokonce se ohnal i jakýmsi vyhodnocením z takto ošetřených revírů - a výsledky údajně nic moc, na menších vodách vyloženě špatné, na větších vodách více méně beze změn.
Jinak proti MK se staví i dost normálních bobkařů kteří na koule běžně chytaj - ono to nené o boilí - ty mnohadenní mejdány vaděj. :-))

Petrson - Profil | So 28.3.2009 21:07:12

JKL >> jj, díky - už dorazilo. Já tedy obecně nic proti kaprařům - stejně tak muškařům, plavačkářům..., o selekci to není - nakonec sami známe postřehy, ať už od sebe nebo známých, kteří bolkaří. Ale kdo z nich se chová způsobem, který v poslední době často bývá předmětem psané kritiky. Když se z něj stane masová záležitost, samozřejmě místy přeteče hráz únosnosti.
Pak se ukáže další věc - důležitost hlasovacích mechanismů. Pokud fungují jak mají v pravidelných meziročních cyklech, je znát, že dosti vášní v rybařině je zbytečných. Opatření, která se časem ukazují jako ne zas tak výhodná ze všech hledisek, je možno pružně aktualizovat. Což zde vidím nejpodstatnější. Teď ještě, aby to tak fungovalo všude :))

JKL - Profil | So 28.3.2009 20:45:30

Petrson >> Jo - asi tak. Ještě předloni byl postoj členstva ke K70 poměrně vstřícný. Dneska to vybouchlo jak balónek - a s tou 24kou by to asi bylo totéž. Fakt se to asi začíná hrotit - moderní kaprař se díky píli a nadšení vypracoval na pozici veřejného nepřítele. Ono když členstvo dost nahlas volá po vícečetné RS cosi to signalizuje. A ten žbytek ti hodím na SZ. :-))

Petrson - Profil | So 28.3.2009 20:40:44

JKL >> to zní celkem dobře, až na tajemné předivo p. Šimůnka, to asi vypadá spíš na osobku. Jinak samá pozitiva a sociální jistoty. Btw, Tam u Vás sice bobři dávaj dobrou noc :)), přesto už asi víte, co znamená slovo "rozumně"- konečně první vlaštovky. :)) - ad 24, N-S jen sumci - to bych asi klidně podepsal. I když proti 24 bych nebyl bezvýhradně, myslím, že v omezené míře na 1 - 2 větších revírech ÚS se hodí. Samo ale nejde to všude, a hlavně po úkazech na Barabě naprosto chápu zamítavý postoj. Viz"diletantismus předkladatele" - asi velké oči, bez racionálního podloží.

JKL - Profil | So 28.3.2009 20:31:37

Petrson >> No ahoj - jobovky se nechystaj. Nicméně děje se leccos. Byla tvrdě odmítnuta K-70 , jednak vinou diletantství předkladatele a jednak jako důsledek chování lešenářů u vod. Chlapci si to nechtěj připustit - ale začínaj dost vadit. Jinak hospodaření zatím v pohodě - dokoupeny další kousky vody. Jedná se o 24h na Labi - ovšem výhradně sumec. Existuje studie o nadstavu. Ovšem to jsou drobnosti - velice zajímavé byly infa od p. Šimůnka ze StČÚS , ohledně jihočechů.

Petrson - Profil | So 28.3.2009 20:24:06

JKL >> ahoj, povídej - přeháněj. Co se na nás Vás chystá? Mi zatím ještě ani nedošlo, že letos opět dorazil termín výroček. Nějak jsem to pustil ze zřetele, asi jsem nějak spokojenej :)) Tak doufám, že mi to vydrží a nepřinášíš nějaké jobovky.
Rýsují se nějaké nové BP?

JKL - Profil | So 28.3.2009 11:49:40

Petrson >> Tak jsem se vrátil VČS. :-)) Řeknu ti - moh bych hádat z ruky. Docela zajímavé dopoledne. :-))

JKL - Profil | Út 13.1.2009 13:11:07

Petrson >> Síš se divím že ty rybky nevymlátily i to sklo. :-))))

Petrson - Profil | Po 12.1.2009 20:00:34

JKL >> pardon, probíhal mezipřesun, ale vše ok. ˇSlo jen o edit té fotky, potřeboval jsem sw asistenci a nakonec to nějak zvládl. Uznej, když dojde na takovej obrázek, to se nedá nevyužít :))