Mrazivé finále zakončilo Brodskou rybářskou ligu 2008

Kategorie: Kaprařina

O tomto víkendu se sešlo na rybníku Brodský 9 nejlepších rybářských dvojic, aby se při finálovém klání utkali o celkové vítězství v letošní Brodské rybářské lize v nonstop lovu ryb udicí na 48 hodin. I při chladném a v noci a hlavně nad ránem již takřka mrazivém počasí se závodníkům podařilo nachytat celkem 219,47 kg ryb. Největším úlovkem tohoto kola byl kapr 80 cm dlouhý o váze 12,54 kg, kterého ulovil pan Radek Pavlíček. Tomuto závodníkovi se povedlo ulovit také jesetera 93 cm dlouhého, vážícího 3,66 kg.

A jak finále dopadlo? Na prvním místě skončili pan Radek Pavlíček s panem Janem Starým ze Ždáru nad Sázavou s 87,12 kg nachytaných ryb, druhé místo obsadil pan Jaroslav Runkas z Červeného Kostelce s Milanem Svobodou z Jaroměře a třetí místo patřilo dvojici Petr Bartůšek z Brna a Robert Boček z Blažovic.

Finálové klání určilo i celkové pořadí v lize. V sérii 4 závodů, kterých se soutěžící v průběhu ligy mohli zúčastnit, nejvíc bodů a tím i celkové vítězství získali vítězové finálového závodu závodníci ze Ždáru nad Sázavou pánové Radek Pavlíček a Jan Starý. Celkově druhé místo s rozdílem pouhých dvou bodů vybojovali domácí závodníci pan Jaroslav Runkas z Červeného Kostelce s Milanem Svobodou z Jaroměře a třetí místo obsadila dvojice z Humpolce panové Antonín Svoboda a Karel Hlaváček.

V průběhu celé ligy se závodícím sportovním rybářům podařilo ulovit celkem 439 kusů ryb o celkové váze 2375 kg. K tomuto úctyhodnému výkonu blahopřejeme všem zúčastněným závodníkům a děkujeme i všem rozhodčím, kteří každou rybu museli změřit a zvážit.

A otázka na závěr. Víte jak poznáte toho správného sportovního rybáře? Ten když chytí rybu, tak ji opatrně a co nejšetrněji podebere, položí si ji na měkkou, mokrou podložku, změří ji, zváží, případně si jí vyfotí dá jí pusinku a co nejrychleji a nejopatrněji ji zase pustí zpět do vody. Přejme si, ať takových rybářů je u nás co nejvíce a odměnou nám všem budou opět vody plné krásných a zdravých ryb.

Za všechny organizátory znovu všem děkuje a těší se na příští rok.
Milan Hrstka, provozovatel kempu Brodský Červený Kostelec.

Martin M., 6.10.2008

Diskuse k bleskovce

lubbal - Profil | Ne 8.2.2009 18:17:24

Chysta se liga i letos????

Robert1 - Profil | Út 7.10.2008 17:57:28

Zdarec byl jsem tam.mohu doporucit..slusna chytacka..krasne ryby--kapri vetsinou liscy a krasni lini ..Rozhodne se zucastnime s kolegou i pristi rok .. pokud budou zavody Robert

lubbal - Profil | Út 7.10.2008 8:54:19

Byl tam nekdo chytat? Nejake dojmy, bude brodska liga i pristi rok? Dikas za info.

Knapík - Profil | Po 6.10.2008 14:42:06

můžu vědět, kolik ryb se nachytalo v jednotlivých kolech? Stačí asi i jen v tom posledním.....
Dík

Pvl - Profil | Po 6.10.2008 14:35:56

Ta pusinka je nutností ?