Svéráz národního rybolovu

Kategorie: Všeobecné

Aneb my rybáři očima laické veřejnosti.
http://www.lidovky.cz/sveraz-narodniho-rybolovu-d0y-/ln_noviny.asp?c=A080517_000091_ln_noviny_sko&klic=225475&mes=080517_0

JKL, 17.5.2008

Diskuse k bleskovce

MRKnato - Profil | So 24.5.2008 19:16:54

Miloš Dia: ty vyrábíš i krmítka? Myslel jsem, že jen streamery....???

Miloš_Dia - Profil | So 24.5.2008 19:11:47

Výrobce rybářských krmítek to napsal přesně a velmi dobře.
Svaz si urafl větší sousto, než které zvládne, a teď nemá love, aby "to svoje" uhlídal. Většina rybářů, které současný systém vyhovuje, byt měla býti připravena na zásadní zdražení - všeho.

MRKnato - Profil | So 24.5.2008 18:23:57

LudaT: Svaz rád operuje výrazem "levná ryba". No, ale kdyby oněch 50% financí "dal" komerční sféře, jako MO, bude mít ryby ještě levnější.... Bohužel, někam by ale pak peníze nedoputovaly.....

MRKnato - Profil | So 24.5.2008 18:21:25

Luda T : mě se totiž líbí, když někdo operuje něčím, co by mohlo fungovat , jelikož to funguje jinde. V Izraeli fungují tzv. Kibuce. Jsou to taková malá družstva a je Izrael socialistický stát? Rybařina, taková jakou ji máme má tradici, má záběr, bohužel to, co se jí nedostává jsou peníze, mizející v MO, které s výkonem ryb. práva nemají až na název nic společného. Zdá se, že to málokdo chápe....

LudaT - Profil | So 24.5.2008 18:12:17

MRKnato: nech to plavat :-)

MRKnato - Profil | So 24.5.2008 18:09:42

Luda T : konkurencí jsou soukromáky, jiné ÚS, soukromé revíry MO? "Konkurence" je na Svaz napojena jako chobotnatka a saje. Saje a saje 50% . Co v této situaci chceš za konkurenci?

LudaT - Profil | So 24.5.2008 18:05:05

MRKnato: abych se na konkurenci mohl jak říkáš "vysrat" tak nějakou konkurenci musím mít, to dá rozum? Bez konkurence se můžu vysrat tak akorát na člena či jak se teď říká klienta, protože mě nikam jinam zdrhnout nemůže.

MRKnato - Profil | So 24.5.2008 18:00:20

Luda T : viser se na konkurenci! Zadarmo to je proto, protože 50% na územní rybařinu z peněz rybáře prostě nestačí! Těch 100% možná ..... ale ne nafurt. A navíc tu jsou Jožínové s povolenkou za 500 a brigádou za 300. Co chceš za konkurenci? Srovnejme nejprv toto a pak dejme všechny finance od rybářů tomu, kdo tento rybolov zabezpečuje a teprv poté se ptejme, jestli jsou zapotřebí další prostředky.....

LudaT - Profil | So 24.5.2008 17:53:17

Ještě jsem chtěl dodat. Mě se taky tento "model" líbí, ale kdyby fungoval jak má, ale on prostě nefunguje a obávám se že ani fungovat nemůže. Když má někdo něco zadarmo tak si toho neváží a když chybí konkurence není důvod jít dopředu snažit být lepší.

MRKnato - Profil | So 24.5.2008 17:50:48

Cottus : to je pravda, ale proto tvrdím, že v systému, kde "hospodaří" ÚS nelze provádět "nátlakové akce" pro to či ono, jelikož to, co chce prosadit MO bude většinou v rozporu s pojetím územního hospodaření. MO hospodaří samostatně a její hospodaření není v souhlasném vektoru s hospodařením ÚS. To je základní rozpor územní rybařiny. Svaz má v programu územní rybařinu, ale plnými hrstmi rozhazuje do MO, tomu věcně nerozumím.... 50% financí od rybářů, kteří chtějí výkon ryb.práva v územních revírech se převádí do jiného právnického subjektu.... PROČ? Purkoá....Warum? Počemůůů?

LudaT - Profil | So 24.5.2008 17:39:32

BOWDEN: co k tvému příspěvku napsat. Snad jen že svazy hospodaří zadarmo a podle toho to tak vypadá, model který nám závidí celý civilizovaný svět?? To je konkrétně kdo? Ten kdo v ČR chytal, nebo ten co vidí že v ČR může chytat na jednu povolenku prakticky všude? Ano i srdce českýho masaře může zaplesat a snít o přemnoženým kapru v austrálii, ale povídej o tom místním. Systém který nefunguje, nebo funguje špatně stojí za prd. Jo a ty šedý eminence třesoucí se na revíry tak ty snad ani není třeba komentovat.

BOWDEN® - Profil | So 24.5.2008 16:19:06

neile - ® Čt 22.5.2008 21:45:40
některé reakce na ten článek nedají nazvat jinak než nebetyčné bláboly..

Toto, celý tvůj příspěvek je naprosto přesný postřeh!!!

Obecně se neví toto:
Nový zákon o výkonu rybářského práva je konstruován asi takto. Bylo nutné vyhovět požadavkům "demokratického kapitalizmu" že za peníze musí být naprosto vše a tedy, že ČRS už nemůže být monoplní uživatel státních vod a tím konkurovat vodám soukromým, kde je zájem hrstky jedinců se neskutečně pakovat. A byl přijat kompromis. ČRS zůstane monopolním, ale jen na vodách stávajících a jen do chvíle, kdy se změní podmínky, zvětší se či zmenší revír, či jiné podmínky, zkrátka kdy dojde k jakémukoli zpochybnění stávajícího konkrétního revíru (ne tedy konkrétně Lipna ale obecně). Pak musí být vypsáno výběrové řízení na nájem konkrétního revíru, kde ČRS bude jen jedním z přihlášených subjektů a je nad slunce jasnější že nemůže uspět, uspějí jen milionáři kteří přeplatí relativně chudý svaz a vyhrají výběrové řízení. Stejně tak když bude postavena nová přehrada, tak už nebude rovnou předána do užívání, neboli nájmu ČRS, ale proběhne tam zmíněné výběrové řízení.
Tímto zákonem se tedy dočasně vlk nažral a koza zůstala celá ale jen do té doby, než někdo účinně zpochybní třeba způsob obhospodařování a nebo jen neschopnost "uhlídat" dodržování zákona v souvislosti s výkonem rybářského práva. Přičemž nikomu nebude vadt, že možnosti vynucení pořádku a dodržování zákona, které je problém i pro PČR prostě ČRS s možnostmi které má nikdy nedokáže!!! Obávám se, že ČRS nemá a nemůže mít páky cokoli účinně ohlídat a tak dříve nebo později, postupně ztratí svoje postavení vyhovující drtivé většině rybářů. A zdůrazňuji, že náš model je na světě ojedinělý a NAPROSTO VŠEMI V CIVILIZOVANÉM SVĚTĚ ZÁVIDĚNÝ!!!

Tento článek je tedy účelově zaměřen na zpochybnění kompetentnosti a způsobilosti ČRS obhospodařovat tento obří a pro zbohatlíky, kteří by jej rádi provozovali ve vlastní režii atraktivní revír!
Tvrdím, že bude takovýchto článků přibývat a vždy půjde jen o atraktivní revíry. Bude vyrýváno na všech možných úrovních do kompetentnosti a způsobilosti ČRS. Posléze to povede k soudním žalobám a prvnímu precedentnímu rozhodnutí a pak se mračna nad ČRS a nejskvělejším systémem sportovního rybaření na světě zatáhnou relativně bleskurychle. Dopomohou k tomu sami naivní rybáři odmítáním inovací v podobě například zevedení vyhrazování lovných míst na vybraných lokalitách, tedy částech revírů v rámci nadstandartní, dražší povolenky. Proto třeba, ač tak nikdy nechytám, velice vítám možnost chytání nonstop na některých vodách.
Článek je tedy napsán nejspíš na objednávku "šedých eminencí" a nebo svědčí o dokonalé naivitě (velmi mírně řečeno) pisatele.

kakr - Profil | Pá 23.5.2008 11:19:42

Miloš_Dia:
Miloši budu hádat - KOŘALA ?

Cerebro - Profil | Pá 23.5.2008 11:07:23

Neile: jednotnou oraganizaci? např: zde na mrku když se založí nějaká "kaprařská" diskuze tak z 80% je napadena a zesměšňována muškaři, kteří nadávají na kapraře a jejich obhajování kapra. I přesto, že mají své vlastní vody. Otázka je jestli je vnich krom kapra a duháka co chytat. Proč většina muškařů chodí spíš na MP než na P?