Rybáři uzavřou zátoky na Lipně

Kategorie: Všeobecné

Jihočeský rybářský svaz chce zakázat vstup a plavbu do zátok na Lipenské nádrži - informuje o tom dnešní idnes.

http://zpravy.idnes.cz/mfdnes.asp?v=084&r=mfjiznicechy&c=950457

Čtěte také www.mrk.cz/bleskovky.php?id=8752

Martin M., 9.4.2008

Diskuse k bleskovce

Boule - Profil | Ne 13.4.2008 17:55:08

Čau fire,jak jsi dopadl na Lipně?

fire - Profil | Ne 13.4.2008 17:40:47

tatra, Mudr.Hnátek Herbert - no je vidět že jste odborníci na toto jezero.Bez komentáře.
Mudr.Hnátek Herbert důležitý je že tys velký a silný ty republika potřebuje.

tatra - Profil | Ne 13.4.2008 13:07:55

Zdravím všechny normální rybáře. Na Lipno sem tam zavítám taky a vždy slyším od místňáků tu samou písničku o tom jak to stojí za h.... a jak lufťáci drancujou vodu. Večer v osvěžovně po pár kalíškách se rozhovoří o tom že candáti jdou nejlíp od jara do konce května a že pak je to jen paběrkování. Někteří se chlubí že za jaro mají 60 candátů prodaných do penzionů. Závěr ať si udělá každý sám. Tak nevím kde je zakopanej pes.

MUDr. Hnátek Herbert - Profil | Pá 11.4.2008 19:32:10

fire: o snaze už jsme slyšeli dost. je to čurák first class a každý, kdo si myslí, že plošná restrikce něco vyřeší, aspiruje na úplně stejný titul ... a neboj, není to jen netové hrdinství, tomu lumpovi klidně flustnu do ksichtu ... stejnak jsou na jihu jen malí a slabí boys :-) ledažeby na mě komunistický agent Křivanec vypustil nějaké cvičené klíště, to bych se bál :-)

Maara - Profil | Pá 11.4.2008 13:06:22

MM. jo, čtu rychle a blbě... Asi teda nějaký zákon o ochraně přírody.
Jenom mi není jasný, proč by svaz měl mít zájem i na nepřístupnosti pozemků. Píše se tam sice o ochraně území pro hnízdící ptáky a další tvory, ale to asi asi nebude na základě podnětu ze strany svazu...

Martin M. - Profil | Pá 11.4.2008 12:49:26

Maara> v clanku pisi, ze o tom bude rozhodovat i krajsky urad JC kraje a Sprava Narodniho parku Sumava.

Maara - Profil | Pá 11.4.2008 12:45:49

Nevíte někdo, na jakym právním základě chtějí omezovat resp. zakázat vstup na pozemky okolo vody? Ty pozemky jim patří? Nebo to udělá někdo jiný než oni (KÚ nebo tak) na základě domluvy? Proč se to vlastně má stát? Každý, kdo se pohybuje okolo vody je potenciální pytlák, nebo to může rušit ryby ve tření? Možná budou ty otázky někomu připadat hloupý, ale pokud znáte někdo odpověď aspoň na jednu, budu rád.

MRKnato - Profil | Čt 10.4.2008 19:14:28

fire : jestli si si toho náhodou nevšiml, tak tady o tom nějaké 2 roky hovořím. Tu více, tu méně jasně, ale soustavně.......

MRKnato - Profil | Čt 10.4.2008 19:06:14

drozďák : právě to, co se zove CS statutem, je ten největší mrdník, který likviduje rybařinu a to nejen asi i na Lipně. Co by bránilo komukoliv z ČR organizovanému např. ve Svazu, koupit si Jihočeskou, nebo jakoukoliv jinou územní povolenku a finance by šly skutečnému uživateli, tedy šesti ze sedmi ÚS. Redistribuce jsou finance, které dostává MO a tyto finance suplují sporné ohodnocení té které MO za ryby ve formě násady nad plán, ale pozor, do revírů, které nejsou těch MO v šesti ÚS! Redistribuce uzavírá 1. kolo hry na levnou rybu. Lipno je tak velké, že tato hra nestačí a já ti tady opět říkám, že ve svazu leží spousta financí, které se utrácejí zcela legálně, plánovitě, po odsouhlasení a to v MO, ale revírům nepřinášejí žádný užitek. Tedy ani Lipnu. Pokud se toto nezmění, může se hájit do aleluja. Ano, utrácejí se legálně, jako já mohu každý den odnést od vody 7kg candáta a kapra pouštět, protože velmi pléduji pro zvýšení jeho míry na 50cm a samozřejmě zavedení té magické horní, pro lákavě hnědozelenou vodu revírů už od 65cm.

Pokud mohu spekulovat, tak pan Hladík asi neuspěje u vás Pražáků, aby jste si zvýšili cenu vaší "územní povolenky" a z takto navýšené kalkulace ceny CS povolenky mohlo odejít pár destítek milo např. do Lipna, ale zvolí tedy druhou možnost a to zahájit polovinu jezera, vyhlásit BP pro "Jožiny" a kontrolovat a sbírat povolenky.

fire - Profil | Čt 10.4.2008 18:32:42

drozďák pokusím se odpovědět 1: v současné době co vím projednávají vytvoření profi RS pro UN Lipno ve spolupráci CHU Šumava .Co z toho vznikne je ve hvězdách ale pokud ochranný pásma vzniknou bude vytvořena jejich ochrana,údajně to bude hlídat i poříční policie a břehy lesní stráž CHU Šumava

2: Byl bych velkým optimistou kdybych řekl že ano ,ale současný zkurvený aparát ČRS mi to nedovolí říct ,myslím že nebude schopen .

Stále však budu věřit že to myslí s lipnem do budoucnosti dobře i když dnešní zkurvená doba není stavěná na to někomu věřit a vzlášt organizacím a politikum.

drozďák - Profil | Čt 10.4.2008 18:12:16

fire: dám ti jednoduchou otázku. Vlastně dvě.

1. jakým způsobem zabezpečí JČ ÚS dodržování stanovených pravidel?
2. skutečně si myslíš, že je ČRS jako celek schopen účinně vymáhat právo?

Díky za odpověď

fire - Profil | Čt 10.4.2008 18:06:45

MRKnato né Někdo ale RYBAŘI jej zdevastovali a ten co tam hospodaří to hospodaření nezvládl a svou benevolencí dopustil tento stav.Nikdo netvrdí ryby nelovit vůbec ,lovit dál ale dát jasný mantineli a tím taky dát šanci jezeru aby se vzpamatovalo a pokud to představitele ČRS myslí vážně s tím aby Lipno srovnalo budu jim fandit .

drozďák - Profil | Čt 10.4.2008 17:56:50

MRKnato: tak se zase do toho přeci jen pustíme. Ať návštěvníci tohoto servreu nejsou uváděni v omyl...

"Svazu nejde o počty prodaných povolenek, ani o rybobyznys dotčených obcí. Rybářskou politiku dělají MO a ty z povolenek nemají vůbec nic. Je jim tedy šuma fuk, kolik se jich prodá. MO ale není jedno, kolik má členů, protože toto je živí a živit bude, vedle klasického podnikání. Ryby jsou tak trochu na vedlejší koleji a pokud se prodá jen polovina povolenek kilo násad bude o polovinu levnější" - kdyby ses omezil na tento pouhý odstavec, tak já půjdu a vytesám ho do kamene.

Máš samozřejmě pravdu. Ne tak docela v případě CS povolenek, kde i MO formou redistribucí získavají určitý podíl a jejich prodej tedy pro ně za jistých okolností je poměrně výhodný. Jistě víš o čem mluvím, já bych toto téma nechtěl vířit a dávat někomu návod... To jen na okraj, v meritu věci to není podstatné.
Tvoji, již obligátní poznámku o Pražských MO nechám bez povšimnutí. Omíláš to tak často, až mi to smrdí nějakou formou frustrace. Což je vcelku problém, který si musíš vyřešit sám v sobě.

Ale toto: "Právě na to doplácí např. Lipno a kvalitní násady ryb se nedostává. Souhlasím, že zákazy při tomto stylu hospodaření nic neřeší." - to je perla.
Problém bude asi někde jinde, neb je celkem obecně známo, že Lipno je revír JČ ÚS. Lipno tedy na způsob hospodaření MO nedoplácí, neboť ho žádná MO neobhospodařuje.

Hladíkovy aktivity jsou už také poměrně, zejména jihočechům, známé. Z pochopitelných důvodů mu samozřejmě jde o budoucí komerční prosperitu nádrže. Tímto krokem si velmi elegantně podřízne větev pod vlastním zadkem. Jako kurvu, netající se odporem k funkcionářům (zvláště některým), mě to může svým způsobem těšit. Ale srdce rybářovo, to zatraceně pláče... Zkrátka je to nařízení ze středověku.

MRKnato - Profil | Čt 10.4.2008 17:48:33

fire, jak to tak čtu, tak by bylo asi nejlépe ryby nelovit vůbec..... To, že někdo Lipno zdevastoval je pravda, ale já nehospodařím..... lovím způsobem povoleným pro výkon rybářského práva. Hájení něčeho může být první krok, ale bez dalších je to zbytečný cvičební či manévrovací úkon.