Hasiči vyprošťovali muže z bahna rybníka u Jestřabic

Kategorie: Všeobecné

Neobvyklá záchrana osoby byla ztížena hustou mlhou.
Dne 18.11.2006 v 00:11 hod. byli hasiči požádáni o pomoc při záchraně muže z bahna rybníka u obce Jestřabice.
Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze stanice Morkovice-Slížany s jedním zásahovým vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že v bahně malého rybníka u přehrady uvízl muž, který se nedokázal sám vyhrabat.
Už samotný příjezd na místo zásahu byl pro hasiče komplikovaný. Silná mlha znemožňovala rychlejší přesun a hasiči se dostali k muži v nejjihozápadnějším cípu Zlínského kraje až po padesáti minutách od výjezdu. Muž byl nalezen uvízlý a vyčerpaný ve vrstvě bahna u místní přehrady.
Hasiči pomocí nastavovacího žebříku vytvořili přes bahno můstek, po kterém rozložili svou váhu a dostali se až k muži. Zraněný byl dvěma hasiči z bahna vyproštěn asi po patnácti minutách a odtažen ke břehu. Promočený a silně podchlazený byl předán posádce zdravotnické záchranné služby, která přijela z Kyjova. Muž strávil v bahně asi dvě hodiny, po kterých měl necitlivé nohy.
Z informací při zásahu bylo zjištěno, že muž z Brna se vracel z místní hospody do nedaleké chaty. Pod vlivem alkoholu sešel z cesty u přehrady a spadl mezi rákos rybníčku. Ve snaze vyhrabat se zpět zbloudil a zapadl do bahna. Po marné snaze dostat se ven nakonec uvízl v nepřekonatelné hmotě téměř po prsa.
Jeho kamarádi zavolali nejdříve na záchranu zdravotníky, kteří mu ale nemohli pomoct ani ve spolupráci s přivolanou hlídkou policie. Na místo proto museli vyjet profesionální hasiči. Přestože byl muž jen asi deset metrů od břehu, tak jeho vyproštění bylo velmi fyzicky namáhavé.
Po vytažení z bahna byl muž okamžitě vysvlečen a omyt. Po prvotním ošetření byl odvezen do nemocnice k hospitalizaci.

švec, 19.11.2006

Diskuse k bleskovce

Žádné zápisy.