Odstartovaly jarní zarybnění rybářských revírů

Kategorie: Všeobecné

Počátkem druhé poloviny měsíce března přistoupil Severočeský územní svaz k zahájení zarybňování rybářských revírů. Jednou z prvních dodávek bylo zajištění 504 kg candátů o velikosti 18 až 40 cm a 497 kg štik o velikosti 30 až 60 cm. Tato cenná násada dravých ryb byla vysazena do MP revírů v době jejich hájení, což příznivě ovlivňuje jejich adaptaci v daných revírech.
V následujících týdnech bude přistoupeno k jarním zarybněním kaprem v celkovém množství cca 50.000 kg a dalšími druhy jako je amur, lín a štika v celkovém množství 3.000 kg.

Pstruhové revíry před 16. dubnem plánujeme bohatě zarybnit pstruhem duhovým tak, aby zahájení sezóny bylo pro většinu lovících úspěšné.

Letošní průběh zimy způsobil soustředění kormoránů na nezamrzající úseky řek a potoků. Tam, kde to je možné, bude nutné zvýšeným vysazováním ryb tyto škody alespoň částečně kompenzovat.

Po velmi bohatém zarybnění našich MP revírů na podzim r. 2016, kdy byl překročen plán zarybnění u většiny druhů o desítky procent a dobrým zajištěním násadových ryb na počátku letošního roku, byl zajištěn předpoklad bohatých úlovků na našich společných rybářských revírech.

http://www.crsusti.cz/cs/aktuality

fotojakes, 23.3.2017

Diskuse k bleskovce

splávkař - Profil | Čt 23.3.2017 15:56:36

50 tun kapra jako záplata za to, co nám vyžrali přes zimu kormoráni.