Konec vzájemného uznávání povolenek mezi Středočeským ÚS a ÚS města Prahy na svých revírech

Kategorie: Všeobecné

Velké poděkování a uznání patří bezesporu Středočeským rybářům. Jejich předseda Dušan Hýbner oznámil na jednání Republikové rady ČRS konaném 9.3.2017, že na konci letošního roku ukončí vzájemné uznávání územních povolenek mezi Středočeským územním svazem ČRS a Územním svazem města Prahy ČRS na svých revírech. Toto bylo několik let předmětem kritiky některých územních svazů, ačkoliv se jednalo o historickou dohodu, která byla víceméně nuceně tolerována. Vzájemné uznávání povolenek je v rozporu s principem celosvazového rybolovu a upřednostňuje lokální zájmy před zájmy celku. Jihočeští rybáři byli jedni z těch, kterým se tato dohoda nelíbila, a dlouhodobě upozorňovali zejména na fakt, že vzájemné uznávání povolenek na revírech jednotlivých územních svazů je v rozporu s filozofií společného rybolovu a vydáváním celosvazových povolenek. Rybolov na celosvazové povolenky platné na všech revírech vložených do celosvazového rybolovu na celém území, kde působí Český rybářský svaz, je totiž ve světě poměrně unikátní a naši rybáři na něj mohou být hrdí.

Tento jasný a logický krok středočeských rybářů představuje pro nás jasný signál, že Středočechům není lhostejná jednota Českého rybářského svazu a tímto svým rázným krokem k ní velkou měrou přispívají.

Zdá se, že začíná svítat na lepší časy.

Ing. Karel Koranda, místopředseda JčÚS

http://www.crscb.cz/rozum-vitezi/

CharlieTrapper, 13.3.2017

Diskuse k bleskovce

CharlieTrapper - Profil | Út 21.3.2017 21:51:56

FRANK71 >> Pane kolego, omlouvám se za toto oslovení, ale protože zde diskutujete víceméně anonymně, nevím jak Vás pojmenovat. Navíc nediskutuji na webech s anonymními uživateli, kteří se bojí pod své názory podepsat, ale ve Vašem případě udělám výjimku. Pokud se týká pstruhových revírů JčÚS a jejich vynětí z CS rybolovu, bohužel jsem u toho rozhodnutí nebyl. Nicméně to, co zde píšete, je trochu vytrhnuté z kontextu, protože za vyjmutím P revírů z CS rybolovu nebyla snaha o finanční prospěch JčÚS ani snaha o prosazování lokálních zájmů JčÚS, nýbrž snaha změnit princip CS rybolovu, o což se JčÚS snaží již mnoho let. To se zatím bohužel nepodařilo a podle mého je téměř jisté, že P revíry JčÚS se od příštího roku zase do CS rybolovu vrátí. Nepříjemné je, že někteří naši kritici ztratí další argument :-) To ovšem nic nemění nic na skutečnosti, že Středočeši si za svůj krok zaslouží poděkování a že jsou to lidé na svém místě.

FRANK71 - Profil | Po 20.3.2017 8:16:46

CharlieTrapper >> Dobrý den pane Ing. Korando. Je krásné slyšet od funkcionáře JÚS a člena Rady ČRS, že:

,,Vzájemné uznávání povolenek je v rozporu s principem celosvazového rybolovu a upřednostňuje lokální zájmy před zájmy celku. Jihočeští rybáři byli jedni z těch, kterým se tato dohoda nelíbila, a dlouhodobě upozorňovali zejména na fakt, že vzájemné uznávání povolenek na revírech jednotlivých územních svazů je v rozporu s filozofií společného rybolovu a vydáváním celosvazových povolenek. Rybolov na celosvazové povolenky platné na všech revírech vložených do celosvazového rybolovu na celém území, kde působí Český rybářský svaz, je totiž ve světě poměrně unikátní a naši rybáři na něj mohou být hrdí".

Váš přístup např. k celosvazovému rybolovu na pstruhových revírech opravdu svědčí, že Vám lokální zájmy před zájmy spolku jsou cizí.


CharlieTrapper - Profil | Ne 19.3.2017 23:52:29

FRANK71 >> Pane kolego, někdy možná opravdu mluvím rychleji než myslím. Tento případ to však není. Vaši kolegové z Územního svazu města Prahy už několik let prohlašují, že uznávání povolenek je pro ně nevýhodné a doplácí na středočechy. Máte pravdu v tom, že je těžké říci, kdo na tom vydělá. Nicméně si buďte si jist, že jihočeši to nebudou, mnohokrát jsem to počítal, a počítat umím dobře :-) Takže pravdu určitě máte, "těžko říci, kdo na tom vydělá". Podle Pražáků na tom vydělá ÚS hlavního města Prahy. Podle mne Český rybářský svaz tím, že se konečně narovnají pravidla. A tak by to mělo být. Přeji pěkný den.

FRANK71 - Profil | Čt 16.3.2017 22:48:19

fulminis - 16.3.2017 22:44:25 > jenže to dělají kvůli Lipnu, jinde to skoro nikdo nenachytá, takže je to na nic. A lidi nemají rádi zbytečný zákazy i když se jich to nedotkne, tak jsou proti.

fulminis - Profil | Čt 16.3.2017 22:44:25

FRANK71 >> to snad navrhli pro cely svaz 20 ks dravcu a konec rybolovu

FRANK71 - Profil | Čt 16.3.2017 22:41:45

fulminis >> tak to ukáže čas. Zatím nemají koule ani na omezení dravců na Lipně. Přitom se jako uživatele nemusí nikoho ptát.

fulminis - Profil | Čt 16.3.2017 22:37:20

FRANK71 >> ja ho neznam ale slysel sem ze to ma v hlave hodne srovnany a pocitat pry taky umi dost dobre

FRANK71 - Profil | Čt 16.3.2017 22:26:56

fulminis >> to si myslí pan Koranda, proto to zveřejnil. Jak je u něho zvykem rychleji mluví než myslí. Zatím mně chybí vyjádření těch, kterých se to týká. Jinak zatím, těžko říci, kdo na tom vydělá.

fulminis - Profil | Čt 16.3.2017 22:12:15

FRANK71 >> si myslim ze nejvic na tom vydela praha a pak stredcesi, jizni cechy na tom nevydelaji, ryby se chytaj u stredocechu a my jim to platime

FRANK71 - Profil | Čt 16.3.2017 22:05:28

Esox >> ano jen na některých.

Esox - Profil | Čt 16.3.2017 22:00:04

Ale na pražskou povolenku se stejně může chytat jen na vyjmenovaných revirech v RŘ, ne? Nebo snad na všech revirech v Středočeském ÚS?

fulminis - Profil | Čt 16.3.2017 21:42:44

je to spravne, my prazaci sme na to porad jenom doplaceli, na ty stredocechy. konecne nekdo udelal poradek, se divim ze to neudelali nasi funkcionari v praze