Odpůrci přehrady půjdou do boje. Ve hře je i oponentní studie

Kategorie: Všeobecné

Královéhradecko - Jednání, na kterém se očekávají emoce, čeká příští čtvrtek Rychnov nad Kněžnou. Do okresního města se totiž sjedou na diskuzi odpůrci i zastánci pěčínské přehrady - megalomanského díla, které chce Povodí Labe postavit v Orlických horách na říčce Zdobnici.
Zdroj: http://hradecky.denik.cz/z-regionu/odpurci-prehrady-pujdou-do-boje-ve-hre-je-i-oponentni-studie-20170310.html

JaMi, 12.3.2017

Diskuse k bleskovce

Kocháč - Profil | Po 13.3.2017 6:38:25

JaMi >> Ono to není o šetření. Hlavní složkou vodného je provozování a sítě stárnou jako všechno. Je potřeba spořit peníze na obnovu (PFO). Tím chci jen říct, že 1km sítě stojí nějaké peníze a tím, že budou všichno šetřit, tak to znamená jediné, bude se muset zdražit vodné, aby na provoz, poplatky státu a obnovu bylo, to je celé. Spousta obcí hřeší na to, že kontroly nejsou tak důsledné. Hodně vesnic nemá kanaliace s nějakou koncovkou. A ti co je mají, tak neřeší nějaké nájemné od provozovatele natož PFO. Tím je cena proti městům hodně pokřivená, ale všeho do času.

JaMi - Profil | Ne 12.3.2017 23:33:35

likin >> Skvělý argument. ... Ve městech platíme cca 90Kč/m3 aby bylo na čištění. Na vsi, např, Malenice nad Volyňkou je to 5Kč/m3. Co vím. Měli tam dříve 1Kč za m3. Tedy obrovský nárůst ceny za vodné a stočné. Tedy nárůst ceny obrovský pro ně. No a zvládli to.... Prostě šetří vodou a tím i čistička zvládá svojí funkci. Jde jen o to, kam až jsme schopní se podvolit,

likin - Profil | Ne 12.3.2017 21:09:31 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Podle starosty Zdobnice by v obci musela vzniknout kanalizace a čistírna odpadních vod, což by znamenalo vyšší náklady pro občany.
Fakt výborný argument.........