Proběhlo první letošní zasedání Odboru životního prostředí a čistoty vod při Radě ČRS

Kategorie: Všeobecné

Odbor životního prostředí a čistoty vod při Radě ČRS se sešel na letošním prvním zasedání. Zástupci všech územních svazů projednali a schválili plán práce pro letošní rok a zprávu o činnosti odboru za rok 2016. Hlavní náplní setkání bylo vyhodnocení ztrát způsobených kormorány a dalšími rybožravými predátory na revírech ČRS, doplňkově byl probírán také vliv bobra na rybářské revíry a rybochovná zařízení ČRS. V rámci jednání referoval Ing. Vrána o zákazu záměrně držet, chovat, přepravovat, uvádět na trh, využívat, vyměňovat, nechat rozmnožovat a nebo uvolňovat do životního prostředí střevličku východní.

Tento zákaz vyplývá z NAŘÍZENÍ EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY (EU) č. 1143/2014 ze dne 22. října 2014 o prevenci a regulaci zavlékání či vysazování a šíření invazních nepůvodních druhů (konkrétně kapitola II, čl. 7 odst. 1., písmeno a) až h) a dále ze seznamu invazních nepůvodních druhů s významným dopadem na EU, který je dostupný na:

http://www.mzp.cz/cz/news_160803_invazni_druhy_narizeni_EU

Ing. Pavel Vrána, Ph.D., Hospodářské oddělení Rady ČRS

http://www.rybsvaz.cz

yvana, 5.3.2017

Diskuse k bleskovce

brambůrek.9 - Profil | Ne 5.3.2017 21:00:44

No a o kormoránu se tam nic nepíše že u nás je to ten nejhorší škodící pták v naší přírodě a invazní nepůvodní druh a tudíž je potřeba ho bezpodmínečně vyhladit. :- ( .