Do řeky Bíliny vypustili rybáři s dětmi tisíce ryb, mezi nimi i cejna

Kategorie: Všeobecné

Litvínov - Voda v řece Bílině ožila dalšími tisíci říčních ryb. Vysadili je rybáři společně s dětmi. Kromě plotic a okounů letos poprvé vypustili také cejna velkého. Zarybňování Bíliny, která bývala označována za nejšpinavější řeku v Česku, trvá už šest let.

Zdroj: http://mostecky.denik.cz/zpravy_region/do-reky-biliny-vypustili-rybari-s-detmi-tisice-ryb-mezi-nimi-i-cejna-20161104.html

Více fotografií zde: http://www.rybarimost.eu/fotoalbum/deti-a-mladez/vysazovani-ryb-do-reky-biliny-2016/

fotojakes, 8.11.2016

Diskuse k bleskovce

retrívr - Profil | Čt 10.11.2016 21:20:31

Nejsem vůbec odborník, jen podle toho co vidím a zažívám. Tam, kam přišel cejn končí legrace. Opakuji , je to jen ze zkušenosti.Nic víc, nic míň.

Rožnovák - Profil | Čt 10.11.2016 17:31:33

čolkař,zloch >> Potom když jim něco uteče , můžou aspoň tvrdit že to s kvalitou vody před nehodou nebylo tak špatné, když tam žije tolik ryb, takže nejsou stálými znečišťovateli a stala se bohužel politováníhodná nehoda. Pokud je to pravda, fajn může se to za určitých okolností výjimečně stát, dostanou pokutu za nedbalost, a viníci budou potrestáni. Ale pokud si někde fabrika vědomně v měnších dávkách a stále upouští tak, aby to navenek v řece nebylo poznat, to je daleko horší, ryby nehynou hned, ale ekosystém je téměř nevratně poškozen. To se odhaluje jen za přispění nadšenců, kteří běhají po toku ze zkumavkou odebírají vzorky vody a podle koncentrace škodlivin a místa odběru jsou schopni určit viníka. Nehody se občas dějí, o tom není sporu, ale kdo ukapkává a kdo ne, to ví jen oni samotní a nadšenci se zkumavkou, když mají štěstí. Rybku bych si z onoho revíru asi nedal, nemám sice po ruce studii. která by prokazovala nebo vyvracela závadnost vody, říčních sedimentů a potažmo ryb, ale obecně vzato nemám důvěru v gastronomickou upotřebitelnost rybek žijících pod průmyslovými giganty. Takže lov pouze for fun, třeba se jim podaří dlouhodobě nebezpečné látky udržet tam kde patří a revír díky své nepoživatelné pověsti stane se vyhlášeným, avšak neoficiálním revírem chyť a pusť :-).

Heršvec - Profil | Čt 10.11.2016 12:24:52

čolkař,zloch >> Ale prdlajz, zatím se držej. Od toho roku 2009 jim nic extrémního neuteklo....zatím.

čolkař,zloch - Profil | Čt 10.11.2016 12:07:08

Rožnovák >> to nejde,každý 2-3 roky to vytrávěj a pak to vypadá blbě...

Rožnovák - Profil | St 9.11.2016 23:34:33

Výborně, akce, která má smysl. Ale chemici ať ještě přitlačí na pilu, ta gramáž těch rybek nic moc, škváry mají dost :-).