Vodni nadrz u Vlachovic

Kategorie: Všeobecné

Povodí Moravy začne připravovat podklady pro stavbu obří vodní nádrže nad Vlachovicemi na Zlínsku, která bude jednou z největších na Moravě. Region ji potřebuje kvůli ubývajícím zásobám pitné vody. Hotová by mohla být kolem roku 2030.

Zdroj: http://zlin.idnes.cz/vlada-schvalila-vodni-nadrz-u-vlachovic-fca-/zlin-zpravy.aspx?c=A160903_2270759_zlin-zpravy_ras

Milan 66, 7.9.2016

Diskuse k bleskovce

Honza7 - Profil | Čt 8.9.2016 19:09:34

V případě, že jde zajistit v daném regionu dostatek pitné vody, tak momentálně neexistuje jiné řešení, než výstavba nové nádrže. S tímhle se asi většina lidí smíří. To co se děje v rámci dalších zdůvodnění výstavby vodního díla už dráždí celou řadu našich občanů. Všem je jasné, že na takové nádrži bude i vodní elektrárna - většinou jde hned o dvě turbíny. Nikde se ale o tom nehovoří. Naši energetici jsou pak hodně aktivní a jejich ekonomické zájmy jsou nadřazeny zájmům ochraně majetku obyvatel, kteří bydlí u vodního toku pod vodním dílem.
Záplavy z roku 2002 ukázaly jasně jak voda z nádrží byla v časovém sledu vypouštěna z nádrží, kolik vody " novodobé nádrže zachytily " a v porovnání se soustavou rybníků v JČ, které postavili naši předci jak byly účinné.