Pytle místo holí a kočárek za góly. Mládež Dynama čistila břehy řeky

Kategorie: Všeobecné

Stává se z toho moc pěkná tradice. Pardubičtí mládežníci už podruhé vyrazili k břehům řeky Chrudimky, kde nafasovali rukavice s pytli a uklízeli více než kilometr dlouhý úsek. Záslužné akce se zúčastnili kromě obou dorosteneckých kategoriích také junioři. „Bylo to skvělé, moc nás to bavilo. Máme dobrý pocit z toho, že jsme mohli alespoň trochu pomoct čistotě města,“ hlásí útočník Dominik Bureš.

Ještě před startem klasické tréninkové jednotky si pardubičtí mládežnicí zpříjemnili pondělní odpoledne dobrou věcí. Tréninkový ovál, tělocvičnu či posilovnu na chvíli vyměnili za břehy řeky Chrudimky, míče a činky zase za rukavice s pytli a s chutí se vrhli do úklidu. Stejně jako v minulém ročníku, kdy s nápadem prospěšné akce přišel současný generální manažer klubu Pavel Rohlík, jenž tehdy vedl mládež z pozice sportovního ředitele.

„Kluci vzali úklid sportovně, mile mě překvapili. Někteří se do toho doslova zažrali a uklízeli s nadšením,“ prozrazuje šéftrenér pardubické mládeže Milan Kusý. Ten si nejdříve celou trasu projel na kole, aby si rozdělil jednotlivé trasy. Mladíci Dynama nakonec uklízeli úsek od lesoparku Vinice po Prokopův most. „Nepřišlo mi, že odpadků je tolik, ale když kluci prolezli celý břeh až k řece, tak toho nasbírali docela dost,“ pokyvuje Kusý.

Našlo se toho skutečně hodně, vedle všemožných lahví, kusů oblečení nebo sáčků dokonce dětský kočárek. „Železo, papíry, plasty, posbírali jsme úplně všechno. Až jsem byl překvapený, kolik jsme toho našli, udivuje mě, co jsou lidé schopni vyhodit do přírody,“ kroutí hlavou juniorský útočník Dominik Bureš, který měl z akce dobrý pocit. „Moc mě to bavilo. Máme dobrý pocit z toho, že jsme mohli aspoň trochu pomoci čistotě města,“ přiznává.

Suma sumárum, tři nejstarší mládežnické kategorie Dynama nasbíraly několik plných pytlů s odpadky a jejich aktivity si povšiml také pardubický primátor Martin Charvát. „Chtěl bych našemu Dynamu poděkovat za takovou akci. Mladí hráči uklízeli Chrudimku už podruhé a věřím, že tím nastartovali pěknou tradici. Společenská odpovědnost každého je moc důležitá, takové činy velmi vítám,“ říká. Palec nahoru pro pardubické hochy!

Zdroj: http://hokej.cz/pytle-misto-holi-a-kocarek-za-goly-mladez-dynama-cistila-brehy-reky/5015917

MAXXSKATER, 27.5.2016

Diskuse k bleskovce

chřenovák - Profil | Út 31.5.2016 21:58:12

Vítek >> Vnaději si na amura☺

brach - Profil | Út 31.5.2016 7:41:33 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Za mého předsedování jsme také čistili řeku Stěnavu. Na úseku cca 2 km toho byly tři multikáry...

Jarda82 - Profil | So 28.5.2016 10:44:47 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

já 2 >> Naprostý souhlas my se účastníme pravidelně akce čistá řeka Sázava.A jako místní organizace dáváme na tuto akci i sponzorský dar.Tyto akce jsou velice potřebné,protože slušně řečeno čuníků je mezi námi stále mnoho a nikdo normální nestojí o řeku a břehy plné bordelu

Vítek - Profil | So 28.5.2016 8:49:33 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Voda má nejspíš odnést všechno!!! Divné uvažování, když něco překáží, tak se to hodí do přírody namísto do kontejneru. Žasnu třeba, jak v sezóně sečení trávy zahrádkáři vyhazují posečenou trávu do řeky - proč? Můžou jí dát na kompost. Anebo chtějí dodat živiny do vody? Počkáme si na vysvětlení odborníků.

já 2 - Profil | Pá 27.5.2016 22:29:18 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Tyhle akce jsou třeba!
Včera jsem měl s klukama poslední rybářský kroužek, tak jsme posbírali odpadky kolem našeho rybníku... bylo toho 20 kg!