Šokující devastace přírodního břehu Otavy

Kategorie: Všeobecné

Po třiceti letech pravidelných návštěv kouzelné řeky Otavy ve Štěkni jsem v naprostém šoku! Někdo zlikvidoval po staletí utvářený přírodní břeh plný života a přirozených úkrytů pro živočichy příšerným lomovým kamenem - viz fota! Přitom nad řekou je pole, umělé zpevňování břehu je tady naprosto nedůvodné. Místo krásné přírody pohled jak u Karlova mostu v Praze.

Koho to napadlo a kdo to povolil? K čemu máme celé ministerstvo životního prostředí, když se toto může stát? K čemu jsou procesy posuzování vlivu na životní prostředí? Potřeboval někdo za každou cenu utratit nějaké evropské peníze a tak to odnesla krásná Otava?

Fotografie zachycují jedno a to samé místo v létě 2015 a na jaře 2016.

Petr_S, 4.5.2016

Diskuse k bleskovce

Sa(l)micka - Profil | Po 9.5.2016 9:54:55

kubamaly >> Právě, dívam se na to jako rybář a vodohospodář... nemluvě o tom, že v kanclu dřepim s příroďákem a odpadářkou, takže jsem od nich dobře "naočkovaná" co se týče zákonů, který používají oni.

Ravachol - Profil | Ne 8.5.2016 12:29:27

kubamaly >> to je právě problém "rozumnejch občanů" - chtěj aby to vypadalo pěkně a upraveně, bez breberek :)) Velká část mejch známejch má jako les nejraději šedesátiletou smrkovou komerční plantáž - pěknej a upravenej les, kde se chodí dobře houbařit...

kubamaly - Profil | So 7.5.2016 11:05:13

Sa(l)micka >> Podívej se na tu věc pohledem rozumného občana nerybáře. Zachránil se kus louky, zmizela hnusná zátoka plná komárů a navíc to vypadá pěkně a upraveně. Ten kdo brání podobným stavbám je u něj stejnej magor jako hipík připoutanej ke smrku.

Sa(l)micka - Profil | So 7.5.2016 9:51:57

Jo, jenže to je pořád rozdíl... je typ, co se přiváže ke čtyřicetiletýmu smrku a bude vyvádět jak kdyby mu vraždili babičku ale jináč ví prdlajs - a pak typ, co vidí to, co je popsáno níž, přitom ví, jak probíhá řízení a rýpne si do toho šikovně, leč bez takovýho kraválu, jako by učinil ten první.

Royale with Cheese 3 - Profil | So 7.5.2016 7:58:11

Ravachol >> zajímavé je, jak se postupem času čím dál lidí ocitá na stejné lodi s takzvanými ekoteroristy, zelenými mozky jinými dehonestujícími názvy pojmenovávanými lidmi, kterým jde o přírodu. No,zaplaťpánbůh, teprve až se většina zabedněnců probere, bude líp.

Royale with Cheese 3 - Profil | So 7.5.2016 7:54:29

Petr_S >> musel bys změnit zákon. Nicméně: Petru zdar ! Držím palce.

Petr_S - Profil | So 7.5.2016 7:27:22

RK >> Naštěstí to není beton, ale "jen" utemovaný lomový kámen. Bohužel kvalitně, tudíž to řeka nemá šanci odnést,,,

RK - Profil | So 7.5.2016 7:19:43

meteor >> mezitím se ale bude ten beton opravovat,protože to bude ojebaný na materiælu,stejně,jako třeba dálnice😃

Petr_S - Profil | So 7.5.2016 7:04:43

Royale with Cheese 3 >> Není všem dnům konec! Když mi vítr shodí kousek střechy, také nemohu beztrestně ohlásit stavebnímu úřadu opravu střechy a přistavět přitom nové patro. Věřím, že ani tato "akce" tentokrát PVL neprojde. Ostatně i NKÚ se jistě rád podívá na hospodárnost této "opravy" ze státních prostředků a dodržení účelu dotace MZE.....
Ano, prasárnu ve Štěkni už nezachráníme (když si ji bohužel nikdo z místních rybářů nevšiml při jejím zahájení), ale je na čase PVL konečně praštit lomovým šutrem přes prsty.

Ravachol - Profil | Pá 6.5.2016 19:48:52

meteor >> souhlas, vidím to bohužel podobně

Royale with Cheese 3 - Profil | Pá 6.5.2016 15:57:23

Petr_S >> "Zatím se mi podařilo zjistit, že MO ČSOP Strakonice nebyla vůbec obeslána oznámením o zahájení řízení o vydání stanoviska orgánu ochrany přírody k zásahu do VKP (významného krajinného prvku), zjišťuji, zda takové řízení vůbec proběhlo a zda se nejedná o nepovolený zásah do VKP"
Zklamu tě. Ušetři si práci. Tímhle už jsem prošel. Podnik Povodí má v případě protipovodňových úprav toku ( za které se, kromě staveb jezů, schová cokoli) pouze oznamovací povinnost. ČRS má právo ex post pouze požadovat náhradu na škodu na rybí obsádce. Musí ji prokázat.

zvědavec - Profil | Pá 6.5.2016 15:18:13

Tahle "úprava břehu" není nic jiného než nehorázné zvěrstvo a úředník, který tohle povolil by měl být pohnán k zodpovědnosti!

VíD - Profil | Pá 6.5.2016 14:01:53

Petr_S >> To je v našich podmínkách za půl zdarma...