Děti pomáhají oživit řeku Bílinu, vysadily ryby

Kategorie: Všeobecné

Hostomice - Den Země oslavil Unipetrol již tradičně společně s Českým rybářským svazem vypouštěním ryb do řeky Bíliny. V minulých dnech bylo vysazeno i za pomoci žáků ze ZŠ Hostomice a dětí z rybářských kroužků celkem 300 kilogramů původních druhů říčních ryb. V řece se díky tomu rozroste populace plotice obecné, cejna velkého, jelce jesena a okouna říčního. Ryby, přivezené ze sádek Rybochovného zařízení Chabařovice, byly vypuštěny na třech místech řeky.
Zdroj: http://teplicky.denik.cz/zpravy_region/deti-pomahaji-ozivit-reku-bilinu-vysadily-ryby-20160425.html

JaMi, 27.4.2016

Diskuse k bleskovce

Mrknato - Profil | Čt 28.4.2016 18:21:32

No a nebejt den země, tak Bílina ostrouhá........

Honza7 - Profil | Čt 28.4.2016 6:51:06 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Tohle je určitě krok správným směrem. Jenom si nejsem jistý zda-li kvalita vody v řece Bílina ( tedy aspoň ta její spodní část ) se na tolik zlepšila, že život vodních živočichů v ní není ovlivněn ( tedy myšleno konatminován chemikáliemi ) lidskou činností. Chtělo by to časem udělat chemické vyšetření na těžké kovy, PCB a další.
Je skvělé, že do dané činnosti zapojili i děti. V dnešní době, díky výpočetní technice mnohé děti žijí ve virtuálním světě a tak aspoň některé z nich si uvědomí jak život na naší zemi je křehký. Jak stačí málo a díky naší činností dokážeme změnit v dané lokalitě ve velice krátké době fatálním způsobem život, který se tam vytvářel tisíce let.