Řidič na Karvinsku nezvládl řízení a „zaparkoval” v rybníku

Kategorie: Všeobecné

V rybníku skončili v pondělí ráno i s terénním Mitsubishi L 200 sedmatřicetiletý řidič a jeho čtyřiadvacetiletý spolujezdec. Muži jeli z Horní Suché směrem do Stonavy na Karvinsku.

Auto se utopilo v nádrži v oblasti Křivého potoka kolem půl desáté ráno. „Podle prvních informací vozidlo jedoucí před řidičem zabrzdilo, on zareagoval a dostal se do smyku. Manévr nezvládl a skončil v rybníku,“ popsala karambol karvinská policejní mluvčí Zlatuše Viačková.

Dodala, že oba muži se z vozidla dostali sami a jsou bez zranění. „Na místo byli povoláni potápěči, kteří zajistili vytažení vozidla. To je asi pět metrů od břehu v hloubce tři až čtyři metry,“ nastínila.

Auto vytáhly tři jednotky hasičů. „Auto skončilo v zatopené propadlině po důlní činnosti nedaleko rybníka Kateřina. Potápěči asistovali při napojení hydraulické ruky vyprošťovacího speciálu Mercedes Actros Bizon na tažné zařízení auta. Do vytahování se zapojila ještě hasičská Tatra ze stanice v Karviné, která přidržovala mitsubishi pomocí lana z navijáku,“ nastínil mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela, jak probíhalo vyproštění a vylovení automobilu.

Po jeho vytažení na břeh hasiči otevřeli dveře, aby všechna voda mohla odtéci zpět do nádrže. „Během zásahu uniklo menší množství provozních kapalin na hladinu nádrže, hasiči ji zasypali sorbentem. O jeho úklid se postará specializovaná firma,“ doplnil.

Zdroj: http://www.novinky.cz/krimi/391494-ridic-na-karvinsku-nezvladl-rizeni-a-zaparkoval-v-rybniku.html

MAXXSKATER, 12.1.2016

Diskuse k bleskovce

Žádné zápisy.