Přehrada Olešná má být čistější

Kategorie: Všeobecné

Po dně suchou nohou. Přehrada Olešná na okraji Frýdku-Místku se podobně jako ostatní nádrže v regionu potýká v posledních měsících s úbytkem vody.
Celkově by nádrž dokázala v zásobním objemu pojmout třikrát více vody, než je současný stav. Ustupující hladina odkrývá stále více míst, která byla dlouhá léta pod vodou. Lidé si tak můžou všímat výrazných nánosů bahna na dně přehrady.
Zdroj: http://fm.denik.cz/zpravy_region/prehrada-olesna-ma-byt-cistejsi-20151120.html

Heiko, 21.11.2015

Diskuse k bleskovce

Honza7 - Profil | So 21.11.2015 21:28:50

Určitě je velice dobře, že konečně se nacházejí peníze na vytěžení bahna z našich nádrží. Nejde pouze o tu situaci při povodních, ale i při tom druhém extrému a to nedostatku vody v letních měsících. Ryby díky větší hloubce v nádrži budou mít více kyslíku, poněvadž voda nebude mít takovou šanci se ohřát.
Souhlasím s tím co uvedl retrívr, třeba likvidace bahna - bez analýz si moc nedovedu představit , kde to bahno odvezou, ale není žalobce a tak není ani soudce.
Zkrátka už aby ta akce proběhla co nejdříve.

retrívr - Profil | So 21.11.2015 19:14:47

Moc mne těší, že někdo přišel na to, že odtěžení bahna je nejlepší, když je sucho.Jen se divím, že nebylo třeba aby někdo něco schválil, někdo něco naplánovat, někdo dodal peníz. Že by to třeba šlo i jinak?