Ekologové uspěli. Soud otevřel možnost, že lodě poplují korytem Labe

Kategorie: Všeobecné

Do sporu, zda vybudovat kvůli splavnění Labe kanál u Přelouče, rázně zasáhl Nejvyšší správní soud. Tvrdí, že odborníci na přelomu tisíciletí dostatečně nezkoumali, zda neexistuje k přírodě šetrnější varianta.
Zdroj: http://pardubice.idnes.cz/soud-se-vlozil-do-problemu-splavneni-labe-u-prelouce-f9s-/pardubice-zpravy.aspx?c=A151106_2203629_pardubice-zpravy_msv

Heiko, 6.11.2015

Diskuse k bleskovce

Honza7 - Profil | So 7.11.2015 12:19:17

S přibývajícím časem se začínají naplňovat obavy klimatologů. Letošní léto jenom tyto obavy potvrdilo, proto vytvoření kanálu u Přelouče na splavnění Labe považuji za vyhozené peníze. Nedostatek vody v budoucnu je daleko větší problém, než na pár měsíců v roce vozit zboží po vodě.
Vytvoření vhodných podmínek pro transport zboží v rámci kolejové dopravy je daleko lepší varianta, než vytvářet novou cestu, která nebude funkční po celý rok. Ušetřené peníze za tento projekt by měly být využity k zadržení vody v krajině formou obnovy zpustošených rybníků, vybudováním menších nádrží plošně rozprostřených v krajině a především vytvořením prahů na potocích a říčkách.