Starosty zajímá výstavba nádrží i protipovodňových staveb

Kategorie: Všeobecné

Starosty zajímá výstavba nádrží i protipovodňových staveb

Dnešního setkání vodohospodářů ve Starém Městě se zúčastnilo téměř třicet starostů z Uherskohradišťska a pozvání přijal také náměstek hejtmana Zlínského kraje Ing. Ivan Mařák.

Po úvodní prezentaci ředitele závodu Střední Morava PM Ing. Cenka, která seznámila přítomné starosty s obecnou i konkrétní činností závodu a zejména tématikou drobných vodních toků, vztahy k legislativě a povinností správce povodí, následovala otevřená diskuze. Vodohospodáři tak odpověděli na konkrétní otázky jednotlivých starostů, které se týkaly zejména povinností a postupů ve věcech údržby vodních děl, aktuálního stavu výstavby protipovodňových opatření v obci Tlumačov a také plánů na výstavbu nových nádrží.

„V souvislosti v letošním hydrologickým suchem, které nejvíce postihlo právě území Zlínského kraje, se starostové zajímali o lokality, které jsou definovány v Generelu lokalit pro akumulaci povrchových vod (Generel LAPV), tedy lokality, které jsou určeny k výstavbě nových vodních nádrží. Studii proveditelnosti jsme aktuálně nechali zpracovat pro jednu lokalitu v kraji, a sice pro vodní dílo Vlachovice,“ uvádí ředitel pro správu povodí PM Dr. Ing. Antonín Tůma.
http://www.pmo.cz/cz/media/aktuality/starosty-zajima-vystavba-nadrzi-i-protipovodnovych-staveb/

yvana, 21.10.2015

Diskuse k bleskovce

Žádné zápisy.