Rybníky vysychají, škody jsou vysoké

Kategorie: Všeobecné

Strakonicko - Protivínští a blatenští rybáři už teď počítají ztráty na miliony.

Situace na rybnících se podle protivínských rybářů nezlepšila. Za Krajské školní hospodářství České Budějovice to řekl Rostislav Lukáš. „Nedostatek vody v rybnících přetrvává, několik deštivých dnů nemělo na kvalitu a množství vody žádný vliv, protože do rybníků voda stále nepřitéká," podotkl s tím, že naopak zatažená obloha způsobila další snížení obsahu kyslíku ve vodě. „Zootechnická opatření stále probíhají, a to včetně výlovů rybníků," poznamenal.

Zdroj: http://strakonicky.denik.cz/zpravy_region/rybniky-vysychaji-skody-jsou-vysoke-20150826.html

JaMi, 28.8.2015

Diskuse k bleskovce

serbob - Profil | Po 31.8.2015 21:13:36

přehrada co má 12 hektaru ... voda není ani an polovině a u přítoku roste na dně tráva... je to focené 10 dní z5 .

Chosé 2 - Profil | Po 31.8.2015 21:10:03

Souhlasím s názorem, že tzv. "betonové lobby" o kterém se zde píše každou chvíli škodí přírodě a finanční zájmy "stavební mafie" při prováděných revitalizacích jsou až...na prvním místě. Dnes jsem byl na cyklistice po Jizerkách a to co jsem viděl mě celkem překvapilo. Jizerské rašeliniště, které bylo plné močálů se vzácnými druhy rostlin, které se vyskytovaly pouze tam, bylo bez jediné loužičky na prach vyschlé, ztvrdlé, že by se dalo přejít. Takže to co slyšíme pod názvem globální oteplování si činnost člověka v přírodě vybírá svou krutou daň :-(

RST - Profil | Po 31.8.2015 20:54:37

Honza7 >> To každopádně také.

Honza7 - Profil | Po 31.8.2015 20:46:56

RST >> Nejde jenom o kariéru, ale ono je potřeba postavit domeček, chatičku a tak proto je stále zájem betonovat, narovnávat koryta řek a potoků.

RST - Profil | Po 31.8.2015 20:26:37

Honza7 >> Problém je že sucho není na první pohled vidět tak jako povodně. Přijde velká voda spláchne nějaký domeček, přijede Nova natočí dramatické scény, jak z helikoptér zachraňují babičky......... na tom se pak parádně staví kariéra, udělali jsme taková opatření a proinvestovali xx milionů. Takhle to vypadá při povodni. Ovšem když je sucho, není skoro o čem psát, žádné vypláchlé vesnice, žádné babičky na šrákách pod vrtulníkem, takže je vše vlastně v pořádku. Jenže ono není, narovnané toky, zabahněné a zrušené rybníky, vybetonovaná republika, pole obdělávaná nejblbějším možným způsobem. Tohle nám jednou příroda spočítá i s úroky, letos to byl jenom takový trošku zdvižený prst. Bude hůř a můžeme si za to sami.

Honza7 - Profil | Po 31.8.2015 20:12:00

Bohužel těchto případů bude přibývat a škody rybářům budou se každým rokem navyšovat. Je nutno změnit přístup k přírodě a především vyměnit vedení na jednotlivých povodí, poněvadž jejich činnost na řekách způsobila letos nemalé škody, které se určitě budou každým létem opakovat.
Při povodních je devastace vodních toků ještě lépe vidět. Pánové ve vedoucích funkcích jsou na jednotlivých povodích stále spokojeni se svojí činností a způsob nakládaní s vodou v dané oblasti stále nepochopili.