Pardubice se nyní chystají na povodeň

Kategorie: Všeobecné

Primátor Pardubic Martin Charvát, který je zároveň předsedou Povodňové komise statutárního města Pardubice a obcí s rozšířenou působností, nechal prověřit připravenost organizací při řešení případných povodňových situací.

Důvodem je současná vlna veder a pravděpodobnost, že po ní přijdou přívalové deště a půda by nemusela nadměrný přísun vody pojmout, uvedla mluvčí magistrátu Pavla Kosíková.

„Země je po tak dlouhé době sucha zcela vyprahlá a její vsakovací schopnost proto není ideální. Protože chci eliminovat případné potíže při přívalových deštích a zároveň zajistit připravenost na možný příchod vodního živlu, oslovil jsem jak Služby města Pardubic, tak společnost Vodovody a kanalizace Pardubice, a.s. a vodohospodáře, aby dle zákona prověřili funkčnost technických zařízení, s nimiž je při povodni manipulováno,“ vysvětlil pardubický primátor Martin Charvát, podle něhož prováděly oslovené organizace dané kontroly dle platného povodňového plánu.

„Zprávy z jednotlivých prověrek požadujeme do pátku 14. srpna. Například Povodí Labe již kontroly provedlo. Týkaly se mimo jiné tělesa hráze, zkoušek uzávěrů, kontrol prostupů či funkčnosti zaslepovacích vaků,“ uvedl tajemník Povodňové komise Otto Sigmund a dodal, že celkové prověřování se týká také třeba chodu přečerpávacích stanic, funkčnosti zpětných klapek do vodního toku či mobilních zařízení určených k hrazení některých lokalit.

Zdroj: http://www.nase-voda.cz/pardubice-se-nyni-chystaji-na-povoden/

MAXXSKATER, 13.8.2015

Diskuse k bleskovce

Žádné zápisy.