Čuba bude rybími výkaly hnojit zeleninu

Kategorie: Všeobecné

Firma Taneco, kterou reprezentuje senátor a někdejší šéf legendárního JZD Slušovice František Čuba, hodlá v dohledné době rozjet v Krnově jedinečnou vodní farmu. Jak píše Bruntálský deník, farma bude kombinovat velkochov ryb a aquaponické pěstování zeleniny.

Revoluční technologie spočívá v tom, že rybí výkaly jsou zdrojem živin pro pěstování bylin a zeleniny.

„Jde o unikátní systém chovu ryb a pěstování plodin, kde jsou odpady vzájemně využívány jako zdroj živin. Máme vyhlédnuté tři vhodné lokality: Krnov, Frýdek-Místek a Ratíškovice. Pro jednu farmu je potřeba deset hektarů a silný zdroj vody, což není všude,“ představil záměr jednatel společnosti Taneco Miroslav Škrabal. Zatím padla volba právě na Krnov a to kvůli potřebným vydatným zásobám podzemní vody.

Zdroj: http://www.nase-voda.cz/cuba-bude-rybimi-vykaly-hnojit-zeleninu/

MAXXSKATER, 29.7.2015

Diskuse k bleskovce

Honza7 - Profil | Čt 30.7.2015 18:24:13

O nic jiného tady nejde než urvat peníze z dotací.

sven - Profil | St 29.7.2015 10:45:08 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Pan novinář poněkud zaspal anebo mu došla inspirace a vytasil se s poněkud starou "senzací".. http://zlin.idnes.cz/rybi-a-rostlinne-farmy-frantis​ka-cuby-v-moravskoslezskem-kraji-pw3-/zlin-zpravy.a​spx?c=A140911_2098410_zlin-zpravy_ras
Technologie to není nijak převratná a ve světě už frčí roky. Koneckonců ani u nás není neznámá ani hydroponie ani kořenová čistička a vodou z akvaria, zalévá domácí rostliny každý akvarista od nepaměti.
Ale nepochybně to bude dobrý trumf, pro vycucnutí nějakých evropských dotací....

Petan600 - Profil | St 29.7.2015 10:17:55

meteor >> Takovejch čubu bylo,je a bude.

meteor - Profil | St 29.7.2015 10:13:09 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Supr... zásoby podzemní vody se tenčí, na lepší časy (z tohoto pohledu) se neblýská a "mistr" Čuba chce rozjíždět tenhle byznys... dal bych mu tak maximálně po paprčách, dacanovi :-) a ještě bych ho extra "vyplatil" čaganem za ty jeho kecy, že když se stane senátorem, tak odejde z městské rady Zlína. Senátorem se stal, z městské rady neodešel. Je to podobná kreatůra, jako Valenta z Uherského Hradiště. Dacani jedni :-)