Příroda versus vodáci. Loučovice chtějí těžit z peřejí pod Lipnem

Kategorie: Všeobecné

Už příští rok by svazek obcí Divoká voda Loučovice rád viděl rafty na Vltavě pod Lipenskou přehradou. Proti projektu jsou ale rybáři i CHKO Blanský les. V chráněném území, kudy by měla takřka denně proudit malá povodeň, totiž žijí a úspěšně se množí ohrožené druhy. Nesouhlasí ani ČEZ jako provozovatel vodní elektrárny.

Zdroj: http://budejovice.idnes.cz/priroda-versus-turismus-loucovice-chteji-tezit-z-vodaku-pod-lipnem-118-/budejovice-zpravy.aspx?c=A150717_2177773_budejovice-zpravy_mbe

yvana, 22.7.2015

Diskuse k bleskovce

Chosé 2 - Profil | Ne 2.8.2015 6:52:55

Když se na to podívám pouze svým selským rozumem, kdy se z Lipna zvýší odtok, tak do té samé přehradní nádrže musí také ta voda odněkud přitéct. V zemi, kde můžou např. herci zastávat vysokou státní funkci budou nakonec brány v potaz i úvahy pinglů s maturitou.

Honza7 - Profil | Ne 2.8.2015 1:06:00

Co si myslet o soukromé Vysoké škole hotelové v Praze, když se vyjadřuje k věcem do kterých nevidí, nemá na to experty a hledí pouze na peníze? Dá se vůbec finančně vyčíslit dopady táhle neuvážené akce? Tak velké rozdíly v průtoku během několika hodin bude mít fatální dopad na celou faunu žijící v korytu a v blízkém okolí řeky.
Jedno je jisté, že VŠ nejsou zárukou zdravého rozumu a v případě soukromých VŠ, tak tam to platí dvojnásobně.