Ani 35 let od napuštění prostřední Novomlýnské nádrže neutichají spory

Kategorie: Všeobecné

Letos uplyne pětatřicet let od napuštění prostřední Novomlýnské nádrže, která navždy zatopila mimo jiné jihomoravskou vesnici Mušov. Připomnělo to vysílání Českého rozhlasu Plus v diskusním pořadu, který se věnoval mimo jiné sporům o výši hladiny v nádrži.

http://www.nase-voda.cz/ani-35-od-napusteni-prostredni-novomlynske-nadrze-neutichaji-spory/

Bláža, 29.6.2015

Diskuse k bleskovce

bart.bm - Profil | St 1.7.2015 7:14:17

Jezdil jsem tam kdyz se voda kazdy rok snizovala a bylo tam min rybaru...i odlov se konal a ryb tam bylo plno...prestal jsem tam jezdit kdyz tam bylo plno rybaru na brehu,voda zustavala na stejne urovni a odlov byl porad stejny...ovsem ryb uz bralo o hodne mene....cim to asi bude?tim hybanim hladiny?odlovem?ne rekl bych ze nenazranosti rybaru kteri dokazali za vikend ve dvojku nachytat i 30kapru ruzne velikosti a vse za prihlizeni okoli v klidu vzit ci rovnou prodat u vody.kdyz se clovek nahodou ozval jeste malem dostal do tlamy.takze ti jenz vykrikuji by si meli zamest cestu pred sebou a pak ukazovat na druhe...dokud budou jen brblat a nic nedelat bude to u nasich vod jen horsi a horsi.

vaisman1 - Profil | Út 30.6.2015 18:49:34

Hlavně by bylo dobre tomu kdo to ma pronajate to zebrat.Aby tam nemohl brat co vyplave na hladinu po agregatu.Rano i večer.To se to chyta.

R7 - Profil | Po 29.6.2015 21:22:18

ochránci přírody to je nesmysl jsou to lidi k ničemu!!!Do normální práce sněma aby je přestali napadat nesmysli třeba motyku a kopat vinohrad od rána do večera....

Chosé 2 - Profil | Po 29.6.2015 20:57:37

No jen aby se hladina nezačala razantně snižovat po vytření ryb v mělčinách za současného šlapání ochránců fauny v bahně s kyblíkami v rukách na záchranu škeblí.